XRP Market Cap – Echt probleem? Alles wat u moet weten

De laatste tijd gebruiken steeds meer mensen de term marktkapitalisatie als argument tegen de stijging van de XRP-prijs. Ik heb deze kwestie grondiger onderzocht. Is het een correct argument van degenen die het gebruiken? We zullen het antwoord in dit artikel zien en aan het einde vormt u een mening. Dit artikel is speciaal geschreven voor degenen die een beetje ervaring hebben met de Crypto-markt en gebruik de marktkapitalisatie. Ik heb hieronder een korte beschrijving gemaakt voor degenen die de betekenis van de marktkapitalisatie niet kennen.

Hier is hoe De marktkapitalisatie van Investopedia wordt gedefinieerd: “Marktkapitalisatie is slechts een mooie naam voor een eenvoudig concept: het is de marktwaarde van de uitstaande aandelen van een bedrijf.” Ik ben het volledig eens met deze karakterisering.

Marktkapitalisatie, of hoofdlettergebruik is de marktwaarde van alle valuta. Het wordt berekend door het aantal munten te vermenigvuldigen met de huidige valutaprijs.

De berekening van het hoofdlettergebruik is eenvoudig, uitgaande van deze formule:

Marktkapitalisatie = huidige prijs x totaal aantal munten

Als een valuta bijvoorbeeld wordt genoteerd op $ 78 en het totale aantal munten is 10 miljoen, dan is de kapitalisatie $ 780 miljoen.

Laten we, nadat we weten hoe de marktkapitalisatie wordt berekend, naar het onderzoek gaan.

Over het algemeen in de Crypto-markt, de formule van de marktkapitalisatie wordt gebruikt om gezien te worden als het bereiken van de richtprijs in vergelijking met BTC of andere buitenlandse bedrijven, indien mogelijk in de toekomst. In deze formule introduceren we de richtprijs waartegen we denken dat de valuta zou kunnen zijn in plaats van de huidige prijs. Op deze manier hebben we een marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie die uit de berekening voortvloeit, wordt vergeleken met de Bitcoin marktkapitalisatie, of andere bedrijven die op de beurs zijn genoteerd. Daardoor kunnen we beseffen of ons prijsdoel realistisch is of niet.

  1. Volgens de coinmarketcap.com site de marktkapitalisatie bij XRP is op dit moment: $ 9.771.586.214

Dit resultaat kwam van: $ 0,253000  X  38.343.841.883 XRP = $ 9.771.586.214

  1. Volgens de officiële Ripple-site, de marktkapitalisatie bij XRP is momenteel: $20.662.155.801

Dit resultaat kwam van: $ 0,253000  X   99.994.462.654 XRP = $ 24.662.155.801

Waarom hebben we dit zeer grote verschil in de marktkapitalisatie XRP? Op de coinmarketcap.com site, wordt de marktkapitalisatie berekend met behulp van “circulerend aanbod”, terwijl deze op de officiële Ripple-site wordt berekend met behulp van het “totale aantal munten dat momenteel op hun plaats is”.

Concluderend verwijzen velen naar een groot XRP marktkapitalisatie, omdat ze de berekening uitvoeren met de formule van 99 miljard. In feite is de circulerende valuta ongeveer 38 miljard euro.

READ Swiss Crypto Asset Manager 21Shares kondigt de verwijdering van XRP uit zijn ETP’s aan

Wat zou de juiste berekening zijn? Ik weet het niet precies, maar om gelijke referentiegegevens te hebben, zullen we de formule op coinmarketcap.com gebruiken met ‘circulerend aanbod’ in het volgende artikel, aangezien de BTC-marktkapitalisatie nog steeds op deze manier wordt berekend.

De meest voorkomende zin die ik hoor in Forums is de volgende:

XRP zal nooit de prijs van $ 1 bereiken, omdat het een marktkapitalisatie van $ 38 miljard dollar zou moeten hebben.

Deze 38 miljard dollar zou een grotere markt zijn dan ETH, op dit moment ongeveer 30 miljard dollar. Dat weten we heel goed in mei, voor een korte periode, XRP was de tweede op de marktkapitalisatie en overtrof op dat moment ETH.

Ik zou willen opmerken dat de formule van de marktkapitalisatie een variabel element bevat: de prijs.

Als de prijs stijgt   >  Groeit en marktkapitalisatie

En verder:

Nieuwe investeerders (Fiat Money)   >  Prijs groeit   >  Groeit en marktkapitalisatie.

In deze relatie werken de marktkapitalisatie van Bitcoin en de marktkapitalisatie van Crypto allemaal.

Het is ook opmerkelijk dat de totale marktkapitalisatie van de Crypto-markt gestaag toeneemt. De cryptomarkt is een groeiende jonge markt en zal steeds meer geld aantrekken van andere kapitaalmarkten, vooral van de aandelenmarkt. De totale marktkapitalisatie van deze digitale activa is eerder op de dag gestegen tot maar liefst 172,2 miljard, aldus CoinMarketCap.

Dit cijfer vertegenwoordigt een meer dan 850% toename vanaf hun waarde van 17,7 miljard begin dit jaar. Momenteel zijn er meer dan 60 hedgefondsen die zich richten op deze valuta’s, volgens gegevens van het Fintech-analysebedrijf Autonomous NEXT en gerapporteerd door Business insider.

Nu we hebben verduidelijkt dat we een variabel element in de marktkapitalisatie formule, is het verkeerd om aan te nemen dat op een bepaald moment in de toekomst XRP marktkapitalisatie zal zo groot zijn als de marktkapitalisatie van BTC? Ik vind het helemaal niet overdreven, aangezien de marktkapitalisatie van BTC in de toekomst veel hoger zal zijn dan de huidige marktkapitalisatie.

Tot slot, als XRP de 2 $ prijs, het zou een marktkapitalisatie moeten hebben die iets groter is dan de huidige BTC-marktkapitalisatie, of $ 76 miljard. Het huidige marktaandeel van BTC is $ 75 miljard. Misschien geloven sommigen van degenen die dit artikel lezen, dat deze cijfers utopisch zijn.

We kunnen zeggen dat deze cijfers op dit moment pure speculatie zijn. Als Ripple ons echter zo snel het nieuws brengt, kunnen deze berekeningen werkelijkheid worden.

LEES XRP / USD technische analyse 01/09/2018

We moeten heel objectief en realistisch zijn als we marktkapitalisatie gebruiken. Het is waar, we kunnen niet geloven dat XRP in de toekomst $ 1.000 zal bedragen. We zouden een enorme marktkapitalisatie moeten hebben. Maar de beperkende gedachte dat XRP de 2 $ niet kan bereiken omdat de marktkapitalisatie niet goed is.

Hoeveel was de marktkapitalisatie van BTC toen deze $ 100 was? Door dit soort beperkende, marktgebaseerde denkwijzen te gebruiken, verkochten veel mensen BTC en waren ze tevreden met een kleine winst. Gedurende een aantal jaren realiseerden ze zich dat ze de grootste fout van hun leven hadden gemaakt.

Ik zal je een geheim vertellen. Het is bekend dat een laaggeprijsd aandeel met een lage kap een veel beter jaarlijks rendement oplevert dan de best gerangschikte bedrijven die duur en marktleidend zijn. Op de aandelenmarkt zijn sommige beleggers op zoek naar laaggeprijsde aandelenvennootschappen. Als ze goed en fundamenteel zijn, zullen ze die aandelen kopen.

Het is bekend dat een laaggeprijsd en klein marktaandeel een veel beter jaarlijks rendement oplevert dan de best gerangschikte bedrijven met een hoog marktaandeel. Heeft XRP de nodige vaardigheden om gekocht te worden door veel beleggers op de beurs die betere randame willen krijgen? Het antwoord is ongetwijfeld bevestigend.

Nu zou ik u een verbeeldingskracht willen voorstellen. Ik heb een toppositie op de markt van de 10 beste bedrijven ter wereld. De cijfers onder “Marktkapitalisatie”Zijn in miljarden dollars. Realiseer je je waar XRP en BTC zich bevinden door ze te vergelijken met deze top 10 bedrijven ter wereld? Houd er rekening mee dat de twee munten een enorm potentieel hebben om geld aan te trekken. Marktkapitalisatie XRP vertegenwoordigt nu ongeveer 1% van de marktkapitalisatie van Apple. BTC vertegenwoordigt nu 9% van de marktkapitalisatie van Apple.

 

Symbool Bedrijf Cap Rank Marktkapitalisatie
AAPL appel 1 837,2
GOOGL Alfabet 2 652,3
MSFT Microsoft 3 567,0
FB Facebook 4 495,8
AMZN Amazon.com 5 463,7
BRK-A Berkshire Hathaway 6 437,6
BABA Alibaba-groep 7 432,1
JNJ Johnson & Johnson 8 348,7
XOM Exxon Mobil 9 327,0
JPM JPMorgan Chase 10 314,9

 

Nu heb je gezien waar XRP en BTC zijn in vergelijking met de beste. Misschien haalt geen van hen de top 10 plaatsen. Ik denk dat ze alle kansen hebben om in de top 20 marktkapitalisatie in de toekomst. Hoeveel jaar hebben de twee munten nodig om in deze top te komen? Moeilijk in te schatten. We zullen wel zien.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me