Kako bo Ripple spremenil prihodnost denarnih nakazil?

Danes svet pošilja naprej 155 bilijonov dolarjev čez mejo. Monopol na tem območju je trenutno v lasti SWIFT. Bančno nakazilo prek SWIFT traja od 3 do 5 dni. Ripple, novo podjetje s samo 200 zaposlenimi, ima velike ambicije. Kakšne so njene ambicije? Ti naj bi revolucionirali čezmejne prenose z uporabo Blockchain tehnologija.

Natančneje, družba želi uporabiti XRP digitalno sredstvo kot valutni blažilnik za čezmejna plačila. To bo omogočilo 4-sekundne hitrosti prenosa. Tudi valuta XRP bo omogočila 1500 transakcij na sekundo in 60-odstotno zmanjšanje stroškov prenosa. Glede na te tehnične značilnosti Bitcoin in ETH ter dejstvo, da je bilo ustvarjenih 100 milijard kovancev, je jasno, da je bil XRP posebej zasnovan za čezmejne prenose. V letih 2012–2013 je OpenCoin začel razvijati nov plačilni protokol, imenovan Ripple Transaction Protocol (RTXP) ki temelji na konceptih Ryana Fuggerja. Protokol Ripple omogoča takojšen in neposreden prenos denarja med dvema deloma.

Spletno mesto Ripple opisuje odprtokodni protokol kot “osnovno infrastrukturno tehnologijo za medbančne transakcije – nevtralno orodje za finančne institucije in sisteme.” Protokol bankam in nebančnim družbam za finančne storitve omogoča, da protokol Ripple vključijo v svoje sisteme in tako svojim strankam omogočajo uporabo storitve.

Trenutno regulirana finančna institucija “hrani sredstva in izdaja stanja v imenu strank.” Drugič, oblikovalci trga, kot so hedge skladi ali blagajne za trgovanje z valutami, zagotavljajo likvidnost v valuti, s katero želijo trgovati. Ripple v svojem bistvu temelji na skupni javni zbirki podatkov ali knjigi, o vsebini katere se odloča konsenz.

Za dokončanje predlaganega načrta je Ripple ustvaril tri orodja:

  1. XTok
  2. XRapid
  3. XVia

1. XCurrent je podjetniška programska rešitev podjetja Ripple, ki bankam omogoča takojšnjo poravnavo čezmejnih plačil s celovitim sledenjem. Z uporabo XCurrent si banke sproti sporočajo, da pred začetkom transakcije potrdijo podrobnosti o plačilu in potrdijo dostavo, ko se poravna. Vključuje pravilnik, razvit v partnerstvu z RippleNet Svetovalni odbor, ki zagotavlja doslednost poslovanja in pravno jasnost za vsako transakcijo.

PREBERITE skrite razloge za zavrnitev platforme Coinbase za dodajanje Ripple XRP

2. XRapid na edinstven način uporablja digitalno sredstvo XRP za zagotavljanje likvidnosti na zahtevo, kar dramatično znižuje stroške, hkrati pa omogoča plačila v realnem času na nastajajočih trgih. Zasnovan za poslovno uporabo, XRP bankam in ponudnikom plačil ponuja visoko učinkovito, razširljivo in zanesljivo likvidnostno možnost za obdelavo čezmejnih plačil.

xrapid valovanje xrp

3. XVia je namenjena podjetjem, ponudnikom plačil in bankam, ki želijo pošiljati plačila prek različnih omrežij s standardnim vmesnikom. Preprost API za XVia ne zahteva namestitve programske opreme in uporabnikom omogoča nemoteno globalno pošiljanje plačil s preglednostjo stanja plačila in priloženimi bogatimi informacijami, kot so računi..

V tem času, Ripple partnerji uporabljajo orodje XCurrent. Orodje XRapid in valuta XRP sta trenutno v fazi testiranja. Cuallix je bila prva banka, ki je testirala XRapid in XRP. Cuallix je dejal, da so bili testi uspešni. Tudi japonski banki Woori in Shinan Bank bosta ta mesec objavili rezultate testov XRapid in XRP. Omeniti velja, da bo uporaba XRapida zmanjšala stroške čezmejnih prenosov za 60%.

xrp prihranek stroškov

V zadnjem času imamo veliko pozitivnih novic o valuti XRP.

MoneyGram in Cuallix sta napovedala, da bosta uporabila XRP pri čezmejnih prenosih. Enako so napovedali MercuryFX, FlashFX in IDT. Selly, West Coast Classic Cougar, BiChip so objavili, da sprejemajo plačila v valuti XRP.

Vse več partnerjev uporablja tudi xCurrent. LianLian International – vodilno kitajsko podjetje za denarne storitve z licenco v Hongkongu s 150 milijoni registriranih uporabnikov v regiji – se je pridružilo RippleNetu za prejemanje nakazil v realnem času, čezmejna nakazila, plačila računov in plačila po e-trgovini..

PREBERITE Huobi OTC (over-the-counter) napovedana podpora za trgovanje XRP

LianLian bo za napajanje čezmejnih transakcij med Kitajsko, ZDA in Evropo uporabil xCurrent – rešitev poravnave Ripple, ki ponuja celovito sledenje. LianLian se je pridružil obstoječi mreži Ripple z več kot 100 finančnimi institucijami, da bi svojim strankam zagotavljal hitrejše, cenejše in brez trenja čezmejne plačilne rešitve.

Ta mesec bo nekaj menjalnic XRP dodalo v trgovanje:

– XRP je naveden na Coinfieldu. (15. februarja)

– XRP je naveden na Crypto Emporium (16. februarja)

– XRP je naveden na Bitpoint (18. februar)

– XRP je naveden na Coinsquare (do 28. februarja)

Te novice ne bodo ostale neopažene. Veliki vlagatelji čakajo na tovrstne novice za vlaganje. Te novice, pa tudi drugi novi partnerji, ki bodo sprejeli rešitve čezmejnega pošiljanja Ripple, bodo sčasoma ustvarili kumulativni učinek na dvig cene XRP.

Kot lahko vidite, vedno več finančnih institucij sodeluje z Rippleom. V bližnji prihodnosti je uporaba XRapid in XRP s strani MoneyGram in Cuallix logičen in naraven korak. Seveda bo uvajanje in testiranje s sistemoma XRapid in XVia trajalo nekaj časa. Na tej točki Ripple stori vse, da čezmejne transakcije vstopijo v novo dobo. Če bo Ripple v prihodnjih letih uspel zagotoviti 10-odstotni tržni delež (od celotnega zneska, ki se trenutno prenaša na svet), bo v redu. Ripple bo zagotovil hitrejše kroženje denarja po svetu. Hitrejši pretok denarja bo ustvaril večje dobičke za podjetja, ki uporabljajo tehnologijo Ripple. Denar bo ustvaril več denarja v krajšem času.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me