Različne faze razvoja Ripple XRP

Danes se bomo ozrli nazaj in videli, kakšni so bili prvi koraki podjetja Ripple in kdo stoji za trenutnim uspehom tega podjetja. Videli bomo tudi, kako bodo digitalna sredstva Ripple in XRP revolucionirala mednarodna denarna nakazila.

Ripple je zasebno financirano podjetje. Zaključil je pet krogov financiranja, ki so vključevali dva kroga angelskega financiranja, en krog financiranja semen, dva kroga kroga A in en krog serije B.

Datum

Financiranje

tip

Investitor

Znesek

(v milijonih dolarjev)

April 2013

Angel

Andreessen Horowitz, FF Angel LLC, Lightspeed Venture PartnersPantera Capital, Vast Ventures, Bitcoin Opportunity Fund

2.5

Maj 2013

Angel

Google VenturesIDG Capital Partners

3.0

November 2013

Semena

Core Innovation Capital, Venture51, Camp One Ventures, IDG Capital Partners

      3.5

Maj 2015

Serija A

IDG Capital PartnersSeagate tehnologijaAME Cloud Ventures, ChinaRock Capital Management, China Growth Capital, Wicklow Capital, Bitcoin Opportunity Corp, Core Innovation Capital, Route 66 Ventures, RRE Ventures, Ogromni podvigi, Venture 51

28.

Oktober 2015

Serija A

Santander InnoVentures

         4.

September 2016

Serija B

Standard CharteredNaglasSCB Digital VenturesSBI HoldingsSantander InnoVenturesSkupina CMESeagate tehnologija

        55

Kot lahko vidite, je vanj vlagalo veliko vlagateljev. Nekatera med njimi so pomembna imena. Viri prihodkov podjetja Ripple so vključevali profesionalne storitve, ki se zagotavljajo operaterjem finančnih omrežij, integrirane z Ripple, programsko opremo, zasnovano za integracijo starih finančnih sistemov z Rippleom in domačo valuto (XRP). Ripple podpira tudi več uveljavljenih vlagateljev, ki zagotavljajo dodatno plast finančne stabilnosti.

Ryan Fugger je Ripple zasnoval leta 2004. Njegov namen je bil ustvariti decentraliziran denarni sistem, ki bi lahko posameznikom in skupnostim omogočil, da ustvarijo svoj denar. Maja 2011 je Jed McCaleb začel razvijati sistem digitalnih valut, v katerem so se transakcije preverjale s soglasjem med člani mreže namesto rudarskega procesa, ki ga uporablja Bitcoin.

Avgusta 2012 je Jed McCaleb najel Chrisa Larsena in skupaj sta predstavila Ryana Fuggerja s svojo idejo. Nato je Ryan Fugger zapustil ekipo Ripple.

Septembra 2012 sta Chris Larsen in Jed McCaleb soustanovila korporacijo OpenCoin. OpenCoin je začel razvijati Ripple Protocol (RTXP) in omrežje za plačevanje in menjavo Ripple. 26. septembra 2013 je OpenCoin uradno spremenil ime v Ripple Labs.

6. oktobra 2015 je bilo podjetje preimenovano iz Ripple Labs v Ripple. 13. junija 2016 je Ripple od državnega oddelka za finančne storitve New Yorka dobil licenco za navidezno valuto in s tem postal četrto podjetje z BitLicense.

PREBERITE SE S tožbo je XRP propadel kot druga borza, OKCoin začasno ustavi trgovanje z XRP

23. septembra 2016 je družba Ripple sporočila, da so sklenili prvi tovrstni sporazum z več glavnimi bančnimi interesi za ustanovitev GPSG ali Global Payments Steering Group. Bančni interesi, povezani z ustanovitvijo tega novega podjetja, so bili navidezno kdo-kdo. Sem so bili vključeni Bank of America / Merrill Lynch, Santander, UniCredit, Standard Chartered, Westpac Banking Corporation in Royal Bank of Canada.

V letu 2017 je Ripple objavil, da več kot 100 finančnih institucij preizkuša svojo tehnologijo čezmejnih plačil. Tudi v letu 2017 je Ripple napovedal ustvarjanje treh instrumentov. Ti so bili ustvarjeni posebej za izvedbo načrta Ripple. Tri orodja so: XCurrent, XRapid, XVia.

  1. XCurrent je podjetniška programska rešitev podjetja Ripple, ki bankam omogoča takojšnjo poravnavo čezmejnih plačil s celovitim sledenjem. Z uporabo xCurrent si banke sproti sporočajo, da pred začetkom transakcije potrdijo podrobnosti o plačilu in potrdijo dostavo, ko se poravna. Vključuje pravilnik, razvit v partnerstvu z Svetovalni odbor RippleNet ki zagotavlja operativno doslednost in pravno jasnost za vsako transakcijo.
  2. XRapid je namenjen ponudnikom plačilnih storitev in drugim finančnim institucijam, ki želijo zmanjšati likvidnostne stroške, hkrati pa izboljšati svojo izkušnjo strank. Ker plačila na nastajajoče trge pogosto zahtevajo vnaprej financirane račune v lokalni valuti po vsem svetu, so likvidnostni stroški visoki. xRapid dramatično znižuje kapitalske zahteve za likvidnost.

xrapid xrp

3. XVia je namenjena podjetjem, ponudnikom plačil in bankam, ki želijo pošiljati plačila prek različnih omrežij s standardnim vmesnikom. Preprost API za xVia ne zahteva namestitve programske opreme in uporabnikom omogoča nemoteno globalno pošiljanje plačil s preglednostjo stanja plačila in priloženimi bogatimi informacijami, kot so računi..

xvia valovanje

Skratka, kakšen je načrt Ripple? V prvi fazi bodo finančne institucije uporabljale XCurrent. Druga faza vključuje uporabo XRapid in XRP kovanec. Zdaj smo na začetku druge faze tega načrta. V tej drugi fazi se lahko finančne institucije, ki uporabljajo XCurrent, odločijo za uporabo XRapida. Natančneje, več testov instrumenta XRapid sta izvedla Money Gram in Western Union. Še več, Cuallix je prva finančna institucija, ki uporablja XRapid in valuto XRP v živo. Uporabljajo se za čezmejne prestope med Mehiko in ZDA.

Glavne prednosti orodja XRapid so nizki stroški in visoke hitrosti prenosa. To pomeni za 60% nižje stroške kot trenutni sistem prenosa SWIFT. Tudi čas prenosa se pri trenutnem sistemu prenosa zmanjša s 3-4 dni, le 4 sekunde. Evo, kaj pomeni revolucija pri čezmejnih denarnih nakazilih.

PREBERI SWIFT Ni več takojšnje plačilo, industrija potrebuje XRP, pravi Ripple

hitrost valovanja xrp

Letos je glavna skrb podjetja Ripple povečanje likvidnosti XRP. To bo storjeno z uvrstitvijo XRP na čim več borz. Instrument XRapid potrebuje najboljšo likvidnost v prihodnosti, ko bo obseg čezmejnih prenosov velik.

Revija MIT Technology Review je za svojo ustanovitev in razvoj RIPP in Ripple plačilno-menjalne mreže priznala Ripple Labs kot eno izmed 50 najpametnejših podjetij v svoji izdaji februarja 2014..

12. januarja 2016 je družbo Richtopia s sedežem v Združenem kraljestvu Ripple uvrstil na 8. mesto na seznamu 100 organizacij z najvplivnejšimi bloki..

Le redki vedo, da je Ripple osvojil veliko nagrad:

– februar 2015 – Hitra družba. Ripple Vključeno v 10 najbolj inovativnih podjetij leta 2015 glede denarja.

– februar 2015 – American Banker s seznama 20 podjetij Fintech, ki jih je treba opazovati.

– avgust 2015 – Svetovni gospodarski forum je Ripple Labs podelil kot tehnološkega pionirja.

– december 2015 – Forbes. Fintech 50.

– december 2015 – H2 Ventures, KPMG. Fintech 100.

– marec 2016 – PYMNTS inovacijski projekt 2016. Nagrada za najboljšo B2B inovacijo.

– junij 2016 – Fortune je Ripple vključil v 5 najbolj vročih podjetij v Fintechu.

Trenutno je XRP eno najmočnejših podjetij na kripto trgu. Pravzaprav mislim, da ne pretiravam, ko rečem, da je to najbolj trdno podjetje na trgu Crypto Market. Zaradi medvedjega trga v zadnjem času trenutna cena 0,50 USD ne odraža zelo dobrih osnov. Ne pozabimo, da je imel XRP največ 3,4 USD. To pomeni, da je zdaj cena padla za več kot 80%.

Cena XRP je trenutno podcenjena. Veliki vlagatelji iščejo podjetja z zelo dobrimi osnovami in zelo poceni ceno. Za nakup in zadrževanje vlagateljev, nakup XRP po trenutnih cenah bo nepremagljiva atrakcija. Po drugi strani pa letos pričakujemo, da bodo MoneyGram, Western Union ali SBI objavili živo uporabo instrumenta Xrapid in digitalnega sredstva XRP na čezmejnih prehodih.

To je informativni članek in ne investicijsko priporočilo. Pred vlaganjem v katero koli kriptovaluto opravite lastno raziskavo.

vir slike: digitaltrends.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me