Vse, kar morate vedeti o Ripple XRapid

Opomba: Nisem domači angleški pisatelj &# 128577; Trudim se pa, da je ta članek jasen in enostaven za branje za vse &# 128578;

Kako lahko definiramo XRapid?? Orodje XRapid uporablja digitalno sredstvo XRP, zagotavljanje gotovine na zahtevo za mednarodne denarne prenose. Stranke RippleNet lahko XRP uporabljajo za likvidnost na zahtevo, hkrati pa zagotavljajo, da so plačila poslana in prejeta v lokalni valuti na obeh straneh transakcije. Maja je Ripple objavil, da so finančne institucije XRapid v povprečju prihranile 40–70% v primerjavi s tradicionalnimi deviznimi posredniki, ki olajšujejo čezmejna plačila. Tudi plačila so bila poravnana v manj kot dveh dneh. Hitreje kot tradicionalne metode.

Te dni sem na internetu prebral najrazličnejša mnenja o tem, kako XRapid deluje. Zdi se, da le malo ljudi razume, kako opraviti čezmejno transakcijo prek XRapida. Vsi si predstavljajo, da bo ob zagonu XRapid ocenjen na desetine milijonov USD, kar bo dvignilo ceno XRP na 10 USD.

To je eden od razlogov, da sem napisal ta članek. Po navedbah Direktor podjetja Ripple Brad Garlinghouse, do konca leta 2018 bomo imeli prve finančne institucije, ki bodo XRapid uporabljale za čezmejne denarne prenose. Da pa bi bil XRapid uspešen, bi moral obstajati zdrav ekosistem partnerjev za digitalno izmenjavo premoženja po vsem svetu.

Ripple je v začetku letošnjega leta dejal, da bo dodajanje XRP čim večjemu številu borz njihova letošnja prioriteta. Dejansko je XRP v zadnjem času dodan številnim borzam. Na ta način bodo ustvarjeni novi potencialni koridorji FIAT – XRP – FIAT. Da bo XRapid dobro deloval, mora biti količina likvidnosti zadostna. Te likvidnosti zagotavljajo Market Makers, in sicer borze.

16. avgusta 2018 je Ripple objavil: »Danes z veseljem sporočamo, da bo Bittrex deloval kot prednostna digitalna izmenjava sredstev za transakcije xRapid, ki se gibljejo po ameriških dolarjih. Poleg tega bosta Bitso in Coins.ph najprimernejša za mehiški pesos in filipinski pesos “.

V zgodnjih fazah Xrapidovega razvoja bo likvidnost XRP precej nizka. To je naravno. Kaj pomeni likvidnost? Likvidnost je znesek digitalnega XRP sredstva, s katerim se trguje na borzah. Višja kot je likvidnost, nižja je cena. Da bi likvidnost rasla, mora biti XRP uvrščen na čim več borz. Te borze morajo ponuditi fiat paritete: XRP / USD, XRP / JPY, XRP / MXN, XRP / AUD. Izmenjave, ki ponujajo samo paritete XRP / BTC, niso koristne XRapid delovanje. Po drugi strani pa morajo biti te izmenjave čim bolj tekoče. Na primer, Bittrex zdaj predstavlja le 1% vseh XRP transakcij.

READ Ripple sodeluje s skupnim podjetjem kitajske univerze pri uvajanju štipendijskega programa Blockchain Research

Predstavljajte si, koliko se bo likvidnost XRapida povečala v prihodnosti, ko bodo čezmejne borze, kot je Bitbank, opravljale čezmejne prenose. Bitbank, XRP / JPY, zdaj predstavlja 15% vseh XRP transakcij. Zagotavljanje večje likvidnosti za XRapid in ustvarjanje novih fiat koridorjev je dolgotrajen postopek.

xrp likvidnost

Evo, kako bo videti plačilni tok XRapid iz ZDA v Mehiko:

1. Finančna institucija, ki ima račun pri Bittrexu, sproži plačilo v ameriških dolarjih prek xRapid, ki se na Bittrexu takoj pretvori v XRP.

2. Znesek plačila v XRP se poravna preko knjige XRP.

3. Bitso – prek mehiškega likvidnostnega sklada – takoj pretvori XRP v fiat, ki se nato poravna na ciljni bančni račun.

V zadnjih dneh sem prebral utopično razlago, kako se bo cena XRP zvišala, če bo prišlo do množičnega prenosa denarja prek XRapida. Tip je bil dober teoretik, a verjetno ni nikoli opazoval spreminjanja cen, piše v blagovni knjigi na borzi. Primer je bil naslednji:

Izračunal je skupni znesek XRP, danega v prodajo na določeni borzi, med 0,25 in 1 USD. Recimo, da so izračuni zahtevali 10 milijonov USD, da se je cena zvišala z 0,25 USD na 1 USD. Bil je prepričan, da če bi XRapid na tej borzi nakazal 10 milijonov USD, bi se cena XRP takoj povzpela na 1 USD. No, to se ne bo zgodilo. Pred nadaljevanjem članka bi morali vedeti, kaj je zdrs. Ko poskusite kupiti veliko količino XRP, pride do zdrsa cene, ko pojeste knjigo naročil.

RippleNet (XRapid) ne bo omogočil čezmejnega prenosa, razen če bo količina likvidnosti zadostna in bo zdrs ne presegel določenega zneska. Na ta način bodo pristojbine čim nižje in prenos bo uspešen. Naravno je, da je tako. Pomanjkanje likvidnosti bo privedlo do velikega zdrsa in implicitno do visokih stroškov prenosa. Eden od ciljev XRapida je najnižji strošek prenosa. Večja likvidnost bo zagotovila manjši zdrs.

PREBERITE Dva glavna razloga, zakaj so se cene XRP v zadnji uri zvišale za 18%

In med pisanjem tega članka sem nekaj spoznal. V prihodnjih letih se bo likvidnost XRP na borzi naravno povečala. Kaj želim povedati? Pred tremi leti Crypto Market in XRP implicitno privabljata veliko manj denarja. Tržna kapitalizacija je zdaj veliko višja kot pred tremi leti. Crypto Market je mlad trg, ki cveti. XRP je ena izmed zvezd na Crypto Marketu in bo v prihodnosti pritegnil vedno več denarja. Na ta način bo XRP izkoristil veliko večje količine likvidnosti.

Če ste obiskali Ripple uradna spletna stran pred nekaj tedni ste morda opazili, da so bila tam predstavljena tri različna orodja: XCurrent, XRapid in XVia. V tem trenutku spletno mesto ne določa ločenega obstoja teh treh instrumentov. Obstaja eno orodje: RippleNet.

Kaj je razlika? Zdi se, da je prišlo do združitve. To je tržna strategija. Stranka, ki se odloči RippleNet bodo imeli koristi od vseh treh orodij. Do zdaj so se stranke lahko odločile za eno ali več orodij. Vendar je večina kupcev Ripplea izbrala XCurrent, le nekatere od njih je pozneje zanimalo XRapid. Združevanje treh orodij je zelo inteligentna tržna strategija.

Stranka bo lahko kadar koli uporabila orodje XRapid, ki je zdaj na voljo v programskem paketu RippleNet. Edini pogoj, da lahko stranke uporabljajo XRapid, je zadostna likvidnost na hodnikih XRP / FIAT. Z razvojem in sprejetjem XRapida v čim več finančnih institucijah se bo XRP povečal. Cena XRP se bo zvišala zaradi upada ponudbe in dejstva, da bodo institucionalni vlagatelji želeli pridobiti najboljše digitalno sredstvo na trgu Crypto Market..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me