Vil Ripple erstatte Swift? En eksperts tak

Det 21. århundre vil gå ned som innovasjonsårhundret preget av fremveksten av nye, forstyrrende teknologier. Likevel, selv om teknologien endrer liv, har det som har skilt seg ut de siste fire tiårene vært fremveksten av grenseoverskridende og internasjonal pengeoverføring på tvers av forskjellige jurisdiksjoner med forskjellige regler. For at du lett kan pakke hodet rundt det, anslås remitteringsmarkedet for tiden til 55 billioner dollar. Fra det enorme beløpet ligger kostnadene på 31 milliarder dollar – noe som er enormt, og det som til og med er vondt er at hele prosessen tar rundt tre til fire dager. Ironisk nok, til tross for det åpenbare gapet, var det ingen umiddelbar løsning som kunne tillate samme dag eller til og med øyeblikkelig avvikling av midler. 

Dette skulle imidlertid ikke vare. I 2004 designet Ryan Fugger Ripple-prosjektet. Hans intensjon var å lage et desentralisert pengesystem som effektivt kunne styrke mennesker og samfunn til å lage sine egne penger. Dette var praktisk talt før den offisielle lanseringen av Bitcoin i 2009.

Fem år senere, Ripple, et overføringsselskap med base i San Francisco ble grunnlagt av Chris Larsen og Jed McCaleb. Dette selskapet hadde ambisiøse planer. Det planla å revolusjonere pengeoverføringer ved å redusere overføringstiden fra noen få dager til noen få sekunder. En skiller seg ut er at selskapet faktisk har en lengre og dyp historie. 

Utviklingen stoppet ikke der. I 2011 begynte Jed McCaleb å utvikle et digitalt utvekslingssystem der transaksjoner ble verifisert gjennom konsensus blant nettverksmedlemmer. Et år senere inviterte Jed McCaleb Chris Larsen. De to søkte å henvende seg til Ryan Fugger med sitt begrep om digital valuta. Imidlertid reddet Ryan Fugger et par måneder senere og forlot Jed McCaleb og Chris Larsen for å sette opp OpenCoin..

Siden da har fremdriften gjort av Ripple ikke vært eksplosiv. I fjor utviklet Ripple-teamet for eksempel tre produkter: XCurrent, XRapid og XVia. XCurrent-produktet brukes for tiden av mer enn 100 selskaper over hele verden. Av alle produktene er XRapid, som implisitt bruker den digitale XRP-eiendelen. I tillegg til hastigheten og skalerbarheten, tillater bruken av XRP som brovaluta i grenseoverskridende transaksjoner eliminering av nostro-kontoene våre.

XRapid, bruker XRP og til gjengjeld er XRP en on-demand fiat-korridorer for XRP / EUR, XRP / USD, XRP / JPY, XRP / MXN, som eliminerer behovet for nostro-kontoer. Dette alene muliggjør øyeblikkelig avregning som effektivt diskvalifiserer behovet for latens som er vanlig i klassisk pengeoverføringssystem. Det er et par selskaper som prøver prosjektet ettersom de ønsker å innlemme effektiviteten til XRapid.

xrapid krusning

Så langt har produktet vist seg å være nyttig etter vellykkede USD / MXN-konverteringstester fra Cuallix i 2018. Konverteringen benyttet XRP som en konvertering av likviditetsverktøy USD til XRP via støttede amerikanske børser og senere XRP til MXN gjennom meksikanske børser med oppgjør fullført innen få sekunder.

LES Ripples konsernsjef fjerner FUD om Ripple og XRP, siterer vedlikehold av sunt XRP-økosystem

I år tester flere selskaper Xrapid. Noen av dem inkluderer: MoneyGram, Currency Direct, Mercury FX, Western Union, IDT, Cambridge Global Payments, Viamericas. Insitusjoner som styrer Xrapid bortsett fra Cuallix, er Zip Remit, og selv om det ikke er underbygget, planlegger SBI å bruke effektiviteten til Xrapid.

Spørsmålet som ligger på alles lepper: Vil Ripple erstatte SWIFT?

Jeg er overbevist om at dette ikke er det rette spørsmålet for å nærme seg denne situasjonen. Dessuten tror jeg Ripple ennå ikke er moden for å erstatte SWIFT, men jeg ser et rom der de skal eksistere i samme markedssegment. Det vi burde spørre oss selv om er: Vil Ripple lykkes de neste årene, bli en leder i det grenseoverskridende pengeoverføringsmarkedet og sikre en markedsandel på 50% i fremtiden?

For tiden er SWIFT et monopol i remitteringsmarkedet. Historien viser at en markedsleder er vanskelig å fjerne. Oppmuntrende skjønt, Ripple kan tross alt ha muskler til å overvinne og bli en vinner i denne overlegenhetskampen mot SWIFT. 

Hastighet

ripple xrp hastighet

Hva er argumentene som får meg til å tro at Ripple vil lykkes? Først kan vi snakke om hastigheten på overføring eller oppgjør. Gjennom SWIFT vil det ta minst fire dager å flytte midler mellom forskjellige kontinenter. En overføring som gjøres gjennom XRapid, avvikles maksimalt innen 4 sekunder. I år rapporterte finansinstitusjoner som styrte XRapid besparelser på opptil 70 prosent, noe som er enda et slag mot dyre SWIFT.

Talentfull og fokus Team

Et annet argument til fordel for Ripple er talentet og alvoret i prosjektet og teamet. Ripple er også veldig god til lobbyvirksomhet og har nøkkelforbindelser som senere vil stålføre deres eksistens og / eller suksess. Gjennom sin livlige markedsavdeling klarte compnay å overbevise personligheter som Madonna og Ashton Kutcher om å annonsere for selskapet. Ved siden av dette skal tidligere USAs president Bill Clinton i år gi en hovedretning på SWELL 2018-konferansen. SWELL 2018 er et arrangement initiert av Ripple.

Veien som Ripple vil ta for å trone SWIFT vil være vanskelig om ikke mildt sagt umulig. Vi projiserer en langsom og gradvis prosess som utvilsomt vil ta år. Først kunne Ripple jobbe hardt for å klippe mellom fem og ti prosent av den totale overføringstjenesten før den utvikler den sårt tiltrengte drivkraften. Unødvendig å si, avhenger kampen om overlegenhet i stor grad av hvordan Ripple distribuerer XRapid, men viktigst av hvordan SWIFT reagerer på konkurranse. 

Beefed Liquidity

Ingen tvil om at likviditetshensyn bør være en prioritet for Ripple, og hvordan de utvikler passende løsninger er helt avhengig av deres strategiske tilnærming. Det gode er at de er harde på jobb. I år har de støtte og XRP er tilgjengelig på flere børser over forskjellige kontinenter. Faktisk kan handelsmenn sette inn eller ta ut XRP for fiat som USD, GBP, JPY, CAD, MXN eller Euro. Det er ikke alt, noen børser og midler lager XRP-basen takket være effektiviteten og hastigheten det gir. 

Vellykket desentralisering

LES Å samle Malawi og Ripple-partnere for å skaffe midler til foreldreløse og trengende barn

I tillegg har Ripple vært på en desentraliseringsstasjon, og så langt har det vært mildt sagt vellykket. Fra de pålitelige dataene overstiger antallet ikke-Ripple-validatorer 50 prosent, noe som betyr at Ripple ikke er ansvarlig, og konsultasjon må skje før implementering av en utvikling på kjeden. 

Hva har SWIFT på plass for Wade Off-konkurransen?

Jeg prøvde å finne data om måter å forbedre eller endre SWIFT-meldingstjenesten for denne artikkelen, men det har vært vanskelig. På det offisielle nettstedet fant vi ingen konkrete data om forbedring av SWIFT-meldingstjenesten. Selv om de sier at det er planer om å oppdatere programvaren, er det ingen detaljer om hva de vil forbedre. 

Imidlertid fant jeg litt interessant informasjon om SWIFT. I juli 2018 registrerte SWIFT i gjennomsnitt 30,5 millioner FIN-meldinger per dag. Trafikken økte med 9,5% i forhold til juli 2017, noe som førte til den nåværende veksten til + 11,7%.

(Etter litt undersøkelser på internett kunne jeg finne følgende informasjon om SWIFT i 2018. I henhold til de siste testene som ble utført, ble varigheten på en SWIFT-overføring redusert til 11 timer og 3 minutter.)

allmarkets 3serier alle markeder

Som du kan se, har antallet SWIFT-daglige meldinger økt år for år. Dette betyr at markedet utvides kontinuerlig.

Konklusjoner

Noen tror Ripple vil trone SWIFT om noen år. Jeg er ikke overbevist om det. For øyeblikket er Ripple begynnende, men SWIFT har modnet og er den mest dominerende overføringstjenesten og et sted for banker. Likevel er det ikke et overfylt marked, og Ripple kan komfortabelt sikre seg en plass i det grensekryssende overføringsmarkedet. De kan sameksistere i samme markedssegment, ettersom Samsung konkurrerer med Apple eller Intel med AMD. Konkurransen mellom to selskaper på samme markedssegment er faktisk noe normalt i verdensøkonomien. Til slutt vil det gjennom årene være nok for Ripple å nå en markedsandel på 40-50% for å kunne si at selskapet er en suksess..

SWIFT – så lenge det forbedrer hastigheten, er det fortsatt en meldingstjeneste mens Ripple kjører på blockchain-teknologi. Med denne innovative teknologien til rådighet, vil SWIFT aldri eliminere behovet for nostro-kontoer og øyeblikkelig avregning. For å lykkes, bør SWIFT investere og lage sin egen blockchain-teknologi – en kostbar oppgave som vil ta tid før den blir perfeksjonert. 

Hvis Ripple distribuerer XRapid til så mange finansielle enheter som mulig, vil vi være vitne til en reell revolusjon i årene som kommer. Det vil være en intens kamp, ​​men i slike kamper troner ofte teknologien på topp. Derfor, med mindre SWIFT formes inn og innoverer, blir den gjort foreldet av Ripple.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me