Kako zavarovati svojo denarnico za kriptovalute pred kiber kriminalci?

Ali veste o največji kriptovaluti od danes? Bitcoin je ena izmed znanih in največjih kriptovalut, ki jo je leta 2009 uvedel skrivnostni subjekt z imenom Satoshi Nakamoto. Bitcoin se je priljubljenost povečal, ko je njegova cena dosegla vrhunec leta 2019. Nedvomno obstajajo divje nihanja v ceni bitcoinov zaradi nestanovitnega trga. Na vrednost bitcoina vplivajo različni dejavniki, glavni pa je njegovo povpraševanje in ponudba. Nihanja cen bitcoinov ne privabljajo samo posameznikov in vlade, temveč tudi kiber kriminalce.

Po izumu bitcoinov je bilo v številnih poročilih registriranih plenil in vdorov, ki so bili opravljeni na borzah, in v teh vdorih je veliko ljudi izgubilo sredstva. Ker bitcoin fizično ne obstaja in je prisoten v digitalni obliki, obstajajo večje nevarnosti vdorov kiber kriminalcev. Digitalne denarnice se uporabljajo za shranjevanje bitcoinov in drugih digitalnih žetonov, te denarnice pa delujejo v spletu, ker imajo zasebni ključ, ki je shranjen v spletu. Samo prek zasebnega ključa lahko uporabniki pošiljajo svoje digitalne žetone drugim, zato je pomembno, da zaščitite svoj zasebni ključ, da se izognete goljufivim dejanjem. Naučite se zavarovati denarnice za kriptovalute CryptoCode.

Z enostavnimi besedami je zasebni ključ digitalna identiteta uporabnikov, kiber kriminalci pa vedno spremljajo vaše kovance, da izvedejo goljufivo dejanje. Kiberkriminalci uporabljajo tehnike za krajo ali prenos digitalnih žetonov na svoj račun pod očmi, zato nikoli ne smete ogroziti varnosti svojih zasebnih ključev..

Dovolite nam, da raziščemo nekaj načinov, s katerimi lahko zaščitite svoje bitcoine, in sicer:

Izkoristite zavarovano internetno povezavo.

Med prenosom ali trgovanjem s kriptovalutami morajo uporabniki vedno uporabljati zaščiteno internetno povezavo in se izogibati uporabi javnega Wi-Fi. Med uporabo domačih omrežij morajo uporabniki za povečanje varnosti uporabiti navidezno zasebno omrežje. Z uporabo VPN boste spremenili svojo lokacijo in naslov IP. Ne samo to, tudi vaše brskanje bo poskrbelo za varno in zaščitilo brskanje pred napadi in vdori.

Namesto vročih denarnic uporabite hladne denarnice.

Hladne denarnice so najboljše digitalne denarnice za shranjevanje vaših bitcoinov, ker jih ni treba povezati z internetom. Najboljše pri hladnih denarnicah je, da niso ranljive za kibernetske napade in preprečujejo nepooblaščen dostop do vaših zasebnih ključev. Številna poročila so bila registrirana za druge vrste denarnic, od koder so napadi vdrli v denarnice uporabnikov bitcoinov.

Kiber napadalci vedno čakajo, da uporabniki uporabijo šibko geslo in jim omogočijo, da napadejo svoje denarnice. Vedno je bolje uporabiti hladno denarnico in zasebne ključe shraniti v napravah, ki jih ni treba povezati z internetom.

Uporabite več denarnic.

Vlagatelji in trgovci radi vlagajo in trgujejo z različnimi kriptovalutami, prav tako pa ni posebnih omejitev za ustvarjanje različnih denarnic. Uporabniki morajo uporabiti več denarnic za zavarovanje svojih različnih kriptovalut. Uporabniki lahko z denarnico shranijo veliko število kriptovalut in eno za dnevno opravljanje transakcij. Z uporabo več denarnic boste zavarovali svoj portfelj in preprečili izgubo, ki bi lahko nastala na vašem računu.

Uporabite edinstveno geslo.

Najboljši način za zaščito svojih kriptovalut je uporaba edinstvenega in močnega gesla. Uporabnik se mora izogibati uporabi istega gesla v različnih računih in aplikacijah. Ključnega pomena je tudi uporaba močnega gesla, ki ga je skoraj nemogoče uganiti. Uporabniki morajo tudi nenehno spreminjati gesla, da se izognejo tveganju hekerjev. Uporaba dvofaktorske avtentikacije za denarnico vam bo pomagala zagotoviti dodatno varnost.

Posodobite protivirusno programsko opremo naprave

Vseeno je, ali uporabljate spletno denarnico, namizno denarnico ali mobilno denarnico; priporočamo, da svojo napravo zaščitite z najnovejšo protivirusno programsko opremo. Protivirusna programska oprema deluje kot požarni zid, ki varuje vašo napravo pred napadi zlonamerne programske opreme in nepooblaščenim dostopom. Naprave, v katerih ni protivirusne programske opreme, hekerji izkoristijo ciljanje na te naprave in poskušajo vdreti v zasebni ključ denarnice Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me