Kateri so različni načini za nakup Bitcoinov?

Kriptovaluta se nanaša na digitalni denar, ki se uporablja za plačila in izvajanje finančnih transakcij. Leta 2008 je posameznik po imenu Satoshi Nakamoto izdal belo knjigo o prvi kriptovaluti, bitcoinu. Pozneje v naslednjem letu 2009 se je začelo bitcoin omrežje in bitcoin je začel obstajati že več kot desetletje. Čeprav je po bitcoinih objavljenih na tisoče kriptovalut, ostaja najbolj priljubljena kriptovaluta, ki je vstopila v mainstream.

Tisti, ki ne poznajo kriptovalut, se morajo ob vstopu na trg naučiti marsičesa. Ključnega pomena je, da se naučite shranjevanja, prenosa, nakupa in prodaje bitcoinov. Učenje osnov bitcoin trga bo posameznikom pomagalo biti previden in previdno naprej. Osnove vam bodo pomagale pridobiti znanje o trgovanju z bitcoini in eno od platform za trgovanje z bitcoini uradna stran

V tem članku bomo spoznali načine za nakup bitcoinov.

Kaj je potrebno za nakup bitcoinov?

Sprva morajo uporabniki hraniti bitcoine, in ker je bitcoin digitalna valuta, so ti shranjeni v digitalnih denarnicah. Digitalne denarnice so bolj podobne tradicionalnim bančnim računom, ki uporabnikom omogočajo enostavno shranjevanje, pošiljanje in prejemanje bitcoinov. S temi denarnicami se lahko včasih izvajajo plačila, dvigi in pologi. Obstajajo trije glavni deli digitalne denarnice, ki vključujejo naslov Bitcoin, javni ključ in zasebni ključ. Bitcoin naslov je bolj podoben številki računa in prek katerega je mogoče opravljati transakcije. Druga pomembna stvar je tudi zasebni ključ denarnice Bitcoin, ki deluje kot PIN. Zasebni ključ je edinstven in se vsakič ustvari nov.

Obstaja več vrst denarnic, ki shranjujejo kriptovalute, kot je bitcoin, in sicer:

Papirnate denarnice

Papirnate denarnice so denarnice brez povezave, ki zahtevajo tiskanje strani in tiskalnika. Papirnata denarnica ima običajno dve QR kodi, uporabniki pa lahko zlahka pošiljajo bitcoine s skeniranjem QR kode. Rečeno je, da so papirnate denarnice varna možnost za shranjevanje vaših digitalnih žetonov. Vedno je bolje, da denarnico varnostno kopirate, če jo slučajno izgubite; lahko zlahka izterjate svoje bitcoine.

Mobilne denarnice ali spletne denarnice

Mobilne denarnice ali spletne denarnice je mogoče uporabljati samo z internetno povezavo. Mobilne in spletne denarnice so manj varne, ker mobilne denarnice shranjujejo zasebne ključe v mobilni napravi, medtem ko spletne denarnice tretjim osebam omogočajo dostop do zasebnega ključa. To poveča tveganje za krajo ali napad na zasebne ključe.

Namizne denarnice

Namizne denarnice so veliko boljša možnost kot druge denarnice, saj gre za denarnico brez povezave, ki shrani zasebni ključ v računalniku in ponuja vrhunske varnostne funkcije..

Bitcoin kupujte s kreditno kartico ali gotovino.

Izmenjave kriptovalut so spletne tržnice, ki uporabnikom omogočajo nakup in prodajo bitcoinov brez potrebe po digitalni denarnici. Za nakup bitcoinov na borzi morajo uporabniki odpreti svoj račun pri borzi kriptovalut in jim posredovati vaše osebne podatke ter dokončati postopek KYC. Prav tako morajo uporabniki za plačilo sredstev za nakupe povezati svoj tekoči račun ali kreditno kartico. Ko kupite bitcoin s svojim računom, bo menjalnica bitcoine položila v novo ustvarjeno digitalno denarnico. Vse, kar morate storiti, je, da izmenjavi sporočite količino bitcoina, ki jo želite kupiti ali prodati.

Kupite Bitcoin z bankomatom za kriptovalute.

Tako kot tradicionalni bankomati se tudi zdaj bankomati za kriptovalute razvijajo po vsem svetu. Preko bankomatov za kriptovalute lahko uporabniki zlahka kupujejo bitcoin z gotovino, debetnimi / kreditnimi karticami. Postopek nakupa bitcoinov prek kripto bankomata je precej preprost, saj mora uporabnik bankomatu posredovati zasebni ključ digitalne denarnice. Izberite količino bitcoina, ki jo želite kupiti, in kliknite možnost nakupa. Uporabniki, ki nimajo digitalnih denarnic, lahko ustvarijo tudi papirnate denarnice iz bankomatov, saj imajo bankomati možnost ustvariti denarnico na kraju samem.

Osebnih podatkov bankomatom za kriptovalute ni treba posredovati. Edina pomanjkljivost uporabe kripto bankomatov je ta, da ti stroji pogosto zaračunavajo visoke provizije za transakcije in imajo tudi različne menjalne tečaje za različne kriptovalute..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me