Pet tveganj, povezanih z vlaganjem v bitcoin

Razvite tehnologije so spremenile način plačevanja. V današnjem času so bile virtualne valute razvite in postajajo vse bolj priljubljene po vsem svetu. Ljudje menijo, da so virtualne valute odlična alternativa fiat valutam. Tako kot tradicionalni bankomati tudi zdaj obstajajo bankomati za izmenjavo virtualnih valut, ki se pojavljajo na različnih koncih sveta. Bitcoin je ena izmed najbolj priljubljenih kriptovalut, ki jo je leta 2009 razvil skrivnostni subjekt z imenom Satoshi Nakamoto.

Bitcoin je zavarovana valuta, pri kateri so vse transakcije zabeležene v razdeljeni javni knjigi, imenovani blockchain. Številni vlagatelji in trgovci, ki so vstopili v svet kriptovalut, so vlagali v bitcoin in ustvarjali dobiček. Hkrati je veliko vlagateljev zaradi nihanja cene bitcoinov izgubilo vsa sredstva. Glavna pomanjkljivost Bitcoin omrežja je zelo nestanoviten trg. Pri vlaganju v bitcoin in nekatere druge kriptovalute obstajajo različna tveganja, s katerimi lahko pridobite www.cryptoengine.app.

 Spremenljivost v ceni

Trg bitcoinov je zelo nestanoviten, nihanja, ki se pojavljajo v njegovi ceni, so odvisna od več dejavnikov in so nepredvidljiva. Zaradi nepredvidljive cene bitcoinov je tvegana naložba. Mnogi vlagatelji se izogibajo tveganju svojega denarja na trgu bitcoinov, ker obstajajo divje nihanja. Nekateri kripto strokovnjaki pogosto analizirajo trg in napovedujejo prihodnjo vrednost kriptovalut. Vrednost bitcoina ocenjujejo z upoštevanjem več dejavnikov, ki temeljijo na zunanjem svetu.

Različni dejavniki, ki so odgovorni za variabilnost cene bitcoinov, vključujejo integracijo bitcoinov z več podjetji, borzno trgovanje, povpraševanje in ponudbo bitcoinov, pobude centralnih oblasti in drugo. Za vlaganje v bitcoin morajo podjetja najeti razvijalce verig blokov in nekaj kripto strokovnjakov, ki bi vam lahko pomagali biti obveščeni o tehnologiji veriženja blokov in novih trendih.

Zaščita potrošnikov

Glavno tveganje vlaganja v to digitalno valuto je negotovost glede zaščite podatkov in transakcij strank. V primeru bitcoinov nobena transakcija ni popolna. Varstva potrošnikov ni, ker v Bitcoin omrežje ne sodelujejo nobeni posredniki ali centralni organi. Bitcoin omrežje je enakovredno omrežje, pri katerem se posel ali transakcija zgodi med dvema stranema in ne vključuje nobenega posrednika.

Tudi transakcije, opravljene v bitcoin omrežju, so nepovratne in zato Bitcoin pomeni tvegano sredstvo. Vlagatelji morajo večkrat premisliti, preden vlagajo v bitcoin in se zavedati te nevarnosti nepovratnih transakcij.

Eksperimentalna faza

Izum kriptovalut je že sam po sebi novost. O kriptovalutah ni izkušenj ali podatkov, odvisno pa je od zaupanja. Bitcoin je bil prva kriptovaluta, po bitcoinu pa je bilo razvitih na tisoče kriptovalut, vendar se bitcoin mreža še vedno razvija. Razvijalci blokovnih verig še vedno delajo na bitcoin omrežju, da bi premagali njegove negativne dejavnike. Ker je v fazi razvoja, ni enostavno zaupati bitcoin omrežju in biti popolnoma odvisen od njega. V njegovi razvojni fazi se lahko zgodi marsikaj, pa tudi razvijalci s tem eksperimentirajo. Bitcoin je najpogosteje uporabljana kriptovaluta po vsem svetu, zato je v primerjavi z drugimi kolegi manj eksperimentov.

Tehnološka tveganja

V svetu kriptovalut je bil bitcoin prva razvita kriptovaluta, a od danes obstaja ogromno konkurentov bitcoinov. Za skoraj vse kriptovalute obstaja visoko tehnološko tveganje, da se pojavi še ena novo razvita napredna kriptovaluta. Zato morajo vlagatelji paziti na svet kriptovalut in se obveščati o novih kriptovalutah, ki so zgrajene in vplivajo na bitcoin.

Prevare pri digitalnih valutah

Za vlagatelje, ki vlagajo v finančna sredstva, je vedno veliko tveganje. Vlagatelji se morajo zavedati cene bitcoinov in drugih digitalnih valut ter preveriti, ali jim kdo obljublja visoke dobičke tudi v času, ko je vrednost manjša. Veliko ljudi vedno išče napade na digitalne valute. Z vlaganjem in trgovanjem z bitcoini in drugimi kriptovalutami je veliko tveganj, zato je pomembno, da svoje digitalne valute skrbno vlagate in zaščitite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me