Leksjoner fra en mann som slo markedet

‘A Man for All Markets’ av Edward Thorp er en memoar som vil inspirere Handelsutdanning lesere som er interessert i å investere.

Ed Thorp er kanskje ikke så kjent som finansielle guruer, som f.eks George Sorros og Warren Buffett, men når det gjelder faktiske prestasjoner, bør han dele søkelyset. Selv om han er kjent av pengeforvaltere, gjør hans suksess ham til en av vår tids mest kjente matematikere og korttellere.

Finn den på Amazon >> en mann som slo markedet Edward Thorp

For alle som er interessert i å få et innblikk i en av de mest vellykkede økonomiske guruer i verden, er denne boken ideell. Investing.com beskriver Thorp som en legende i både spill- og kvantverdenen, og går fra matteprofessor til blackjackekspert og deretter videre til en kjent hedgefondforvalter. I motsetning til mange memoarer fra akademiske matematikere, er denne boka en interessant og engasjerende historie om Thorps evne til å bruke matematikk og vilje til å lykkes.

Du vil kanskje også like: Stanley Druckenmiller – The Iconic Forex Trader

Suksessene til Edward Thorp

Edward Thorp har feiret mange prestasjoner gjennom hele karrieren, med utviklingen i spillverdenen noe av det mest bemerkelsesverdige. Thorp utviklet det første systemet for å knekke spillet Blackjack og utviklet deretter den første bærbare datamaskinen, som tillot ham å få en fordel i rulett..

Thorp byttet deretter talentene sine til å investere, hvor han kjent hadde det første quant hedgefondet, før han fortsatte med å lage en av de beste resultatene for hedgefond gjennom tidene. Thorps talent for å oppdage nye muligheter fortsatte med ham utvikle opsjonsprisingsformelen for å bryte markedet, som senere mottok Nobelpris. Thorp brukte også sine bemerkelsesverdige talenter for å bevise at Bernie Madoff var svindel, 15 år før forbrytelsene hans ble avdekket.

Det tidlige livet til Edward Thorp

Boken åpner med noen utdrag fra Thorps barndom, som gir leseren et innblikk i hans innadvendte og intelligente personlighet. Noen av historiene er beskrevet i detalj, for eksempel da Thorp i en alder av 12 år bestemte seg for å lære Morse Code, som krevde kjøp av en båndmaskin og en radiooperatørlisens.

Thorp jobbet ekstremt hardt for å få en plass på universitetet fra sin lavere middelklassebakgrunn, hvor han studerte fysikk før han byttet til matematikk for å oppnå doktorgrad. Starten på boken forklarer hvordan Thorp ville lese økonomiske bøker gjennom hele sin tid på universitetet for å lære om investering, som deretter gjorde det mulig for ham å bruke sin matematikkunnskap i aksjemarkedet..

Se også: Nummer 1 økonomisk beklagelse du vil unngå for enhver pris

Thorp og hans spillsuksess

Selv om blackjack-korttellingen i utgangspunktet kanskje ikke virker interessant for pengebehandlere, er det nok detaljer om hans forskningsprosesser og handelstesting for å holde alle engasjert.

Denne delen av boka forklarer Thorps suksess innen blackjack-spillet. Thorp forklarer bruken av sitt Ten-Count System, som vil vise moderat tunge tap blandet med sporadiske vinnende striper for å slå huset. Boken fortsetter med å forklare at denne egenskapen til tilfeldige gunstige spill ses gjentatte ganger i både investerings- og spillverdenen.

En inspirerende memoar

Det siste kapitlet med en beskrivelse av Thorps avsluttende tanker om fordelen av hans utdannelse på hans strålende suksess, i både gambling og finansverdenen. Det er klart at Thorp mener at suksessen i stor grad kan tilskrives hans evne til å lære seg selv, en ferdighet som han lærte fra tidlig alder.

Profesjonelle investorer kan lære mye av Thorps anvendelse av spillemetoder til verden av aksje- og opsjonshandel. Hvis du vil fortsette din investorutdannelse og lære mer om de mange vellykkede menneskene innen investering, kan du ta en titt på våre innsiktsfulle blogger eller kontakte oss i dag.

Ikke gå glipp av: Charlie Munger: The Pragmatic Investor Who Knows How to Create Wealth

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Trading Education, vennligst gi den en like og del med andre du tror det også kan være av interesse.

Kilder:

[1] investing.com

[2] valueandopportunity.com

[3] blogs.cfainstitute.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me