Dit boek helpt u op de juiste manier te investeren

De 5 fouten die elke belegger maakt en hoe ze te vermijden

Investeren is eenvoudig, tenzij we het ingewikkelder maken.

Dit is de boodschap die de kern vormt van Peter Mallouk’s nieuwe boek De 5 fouten die elke investeerder maakt en hoe ze te vermijden ??. De auteur benadrukt het punt dat wat u niet moet doen, net zo belangrijk is als wat u doet als het gaat om de wereld van beleggen..

Wij bij Handelseducatie geloven dat ongeacht of de lezer een beginner is die net is begonnen in de beleggingswereld of een financieel expert met jarenlange ervaring, het boek van Peter en zijn advies alle doelgroepen iets zal bieden om over na te denken.

Mallouk, die als vermogensbeheerder in de Verenigde Staten werkt, beweert dat er vijf belangrijke fouten zijn die veel beleggers maken en dat deze investeringsfouten nadelig zijn voor de prestatie van hun portefeuille:

  • markttiming,
  • actief handelen,
  • misverstanden van prestaties en financiële informatie,
  • toestaan ​​dat uw emoties en vooroordelen uw proces in de weg staan, en
  • werken met de verkeerde adviseur.

Vind het op Amazon >>De 5 fouten die elke investeerder maakt door Peter Mallouk

De auteur wijst er ook op dat de meeste beleggers hun best doen om de markt te timen, ondanks het feit dat ze zwaargewichten als Warren Buffet en Benjamin Graham hebben geïnvesteerd, die zeggen dat markttiming een van de grootste fouten is die beleggers kunnen maken..

Peter beweert dat die investeerders die beweren dat ze de markt kunnen timen, ofwel liegen of dat ze gewoonweg ongelijk hebben.

Nieuwe investeerders moeten twee keer nadenken voordat ze dergelijke claims kopen, en als ze deze gedachtegang kunnen vermijden, zal dit resulteren in een investeringscarrière die zeer succesvol zou kunnen zijn.

Kortom, de beste tijd om te investeren is vandaag.

De auteur raadt actieve aandelenselectie af en raadt eerder aan om uitsluitend in indexfondsen te beleggen. Er zijn een aantal onderzoeken die aantonen dat bijna elke andere vorm van beleggen, of het nu gaat om beleggingsfondsen, hedgefondsen, schenkingen, enzovoort, heeft verloren van indexbeleggen als het gaat om rendement..

Zie ook: 5 manieren om uw investering te verdubbelen

Peter noemt echter niet expliciet het succes van de investeerders die consequent beter hebben gepresteerd dan de beursindexen, hoewel hij wel enkele van de meer succesvolle namen in de investeringsbranche noemt. Mainstream-investeringsnamen zoals Peter Lynch, Warren Buffet en Benjamin Graham worden allemaal genoemd, maar de auteur beweert niet dat een investeerder gewoon de investeringsfilosofie zou kunnen volgen die ze gebruiken om te slagen.

Dit suggereert dat ofwel de auteur gelooft dat de nuances van aandelenselectie het niveau overstijgen waarop de meeste lezers van dit boek zullen opereren, ofwel dat de filosofie zou indruisen tegen zijn boodschap dat actief beleggen niet de juiste weg is. Hoe dan ook, Peter had het misschien beter kunnen doen om het actieve handelsgedeelte van zijn boek te behandelen.

financieel nieuws, krant lezen

Een echt pluspunt van dit boek is de manier waarop het het probleem vastlegt van investeerders die financieel nieuws van nieuwskanalen beschouwen als waardig om naar te handelen. Televisienieuwskanalen worden over het algemeen gerund als ondernemingen met winstoogmerk, waarbij het aantal kijkers van het grootste belang is. Om deze reden hebben ze de neiging om nieuws sensationeel te maken in een poging kijkers aan te trekken, wat niet altijd in het voordeel is van serieuze handelaren.

De auteur raadt handelaren aan het instinct te onderdrukken om te handelen op basis van advies van nieuwskanalen die met een andere agenda opereren dan beleggers. Het verstrekken van de meest relevante informatie is niet hun meest urgente taak, kijkers tekenen wel. Onthoud dat.

Misschien vind je dit ook leuk: Is Bitcoin nog steeds een waardevolle investering in 2018??

Het boek adviseert beleggers dat het niet de beste optie is om advies in te winnen bij fondsmanagers wier prestaties zijn geadverteerd, en dat verder onderzoek altijd wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat prestatieclaims in de juiste context worden verstrekt..

Emotionele factoren spelen een grote rol bij het beleggen, en angst, hebzucht en spijt zullen op een bepaald moment in hun carrière gevolgen hebben voor elke belegger en kunnen ervoor zorgen dat de belegger op het verkeerde moment koopt of verkoopt. Hoewel bekend is dat gedragsvooroordelen, zoals overmoed, de acties van investeerders beïnvloeden, biedt dit boek oplossingen zoals goed gedisciplineerde benaderingen.

De auteur gaat in detail in en legt de mentale vooringenomenheid heel goed uit, wat de lezer aan het nadenken zou moeten zetten..

kies de juiste financieel adviseur

Een andere belangrijke kwestie die Peter Mallouk in zijn boek behandelt, is de ongecontroleerde opkomst van financiële adviseurs, die voor veel investeerders meer kwaad dan goed hebben gedaan. De verhalen van financiële adviseurs die producten met hoge provisies aan nietsvermoedende investeerders hebben gemist, komen helaas maar al te vaak voor, en het advies dat de auteur aan investeerders geeft om de bewaring van geld, belangenconflicten en competentie te controleren alvorens met een financieel adviseur samen te werken, is van onschatbare waarde..

Verkeerde bewaring van geld kan leiden tot situaties zoals we zagen, waarbij investeerders verstrikt raakten in Ponzi-regelingen zoals die georkestreerd door Bernie Madoff. Wanneer adviseurs commissies voor verkoop beginnen te ontvangen en op basis van dit feit financiële producten aanbevelen, overschrijden ze de grens van onbevooroordeelde, neutrale adviseurs die in het belang van hun klant handelen naar verkopers.

Mensen lezen ook: wanneer is het juiste moment om te beginnen met beleggen?

Financieel adviseurs hoeven geen formele training te volgen, en daarom moeten beleggers voorzichtig zijn voordat ze iemand aanstellen om met hen samen te werken. De auteur stelt enkele verstandige stappen voor die beleggers kunnen volgen, die de kans moeten verkleinen dat ze de verkeerde adviseur kiezen.

Het boek bespreekt ook wat beleggers zouden moeten doen, inclusief advies over het kijken naar indexbeleggen en het spreiden van hun beleggingen over verschillende activaklassen, zoals Amerikaanse en internationale aandelen, obligaties en onroerend goed. Peter wijst er ook op dat beleggers moeten overwegen om niet te beleggen in activaklassen die het rendement kunnen verminderen, zoals contanten en goud.

Oorspronkelijk gepubliceerd in 2014, is het boek een van de weinige die de financiële crisis van 2008 behandelt bij het bekijken van historische analyses, waaruit blijkt dat we door de geschiedenis heen een crisis hebben gezien, alleen om te herstellen..

Er valt veel te halen uit de sectie over hoogste prijzen ooit, waar de auteur opmerkt dat het naïef is om te verwachten dat de aandelen elke keer dat de aandelen een recordhoogte bereiken een terugval verwacht.

Hij maakt een vergelijking met de prijzen van alledaagse artikelen, zoals frisdranken en candybars, en zegt dat we niet verwachten dat de prijzen van dit soort artikelen zichzelf corrigeren wanneer ze een recordhoogte bereiken..

De markten werken op dezelfde manier.

Mis het niet: hoeveel verlies je door niet te investeren?

De 5 fouten die elke belegger maakt en hoe ze te vermijden is een gemakkelijk te lezen, inzichtelijk boek dat gelukkig ontbreekt aan jargon en verwarrende statistieken.

Naast het simpel houden van de dingen, heeft de auteur studies geciteerd uit een aantal algemeen erkende bronnen zoals Vanguard, Morningstar en een aantal universiteiten, en hun bevindingen op een gemakkelijk verteerbare manier gepresenteerd..

Dit boek is een goede aankoop voor zowel de beginnende belegger als voor de ervaren marktlezer, omdat het een blauwdruk biedt voor beginnende beleggers om te volgen, en een aantal interessante vragen stelt die ervaren beleggers wellicht vragen stellen bij enkele van hun recente keuzes.

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Leer hoe u in forex handelt

Bron: www.drvijaymalik.com/2015/01/book-review-5-mistakes-every-investor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me