The Essays of Warren Buffett: het enige boek dat u nodig hebt over investeren

The Essays of Warren Buffett: het enige boek dat u nodig hebt over investeren

Elke leergierige belegger zal weten dat er een oceaan aan boeken is over beleggen en velen beweren het beste boek te zijn om te beleggen.

Niemand slaagt erin zonder zijn kennis en vaardigheden uit te breiden om te weten welke acties op welk moment in zijn vakgebied moeten worden ondernomen.

Helaas kunnen we niet allemaal boekenwurmen zijn met het vermogen om elk boek te lezen en de beste inzichten voor onszelf te verzamelen..

Als je geen fervent lezer bent, maar je wilt je eigen kennis uitbreiden en waardevolle inzichten opdoen, dan ben je misschien op zoek naar het beste boek om te investeren.

Volgens topinvesteerders is The Essays of Warren Buffett het enige boek dat je nodig hebt over beleggen. Dit boek is naar alle waarschijnlijkheid de vijfde editie van De essays van Warren Buffett: lessen voor Corporate America, en het is verreweg een van de beste investeringsboeken die u zou moeten lezen.

Woorden van de meester

Warren Buffett

De vierde editie van The Essays of Warren Buffett-boek kwam in 2015 op de planken en het origineel werd in 1999 gepubliceerd en telt ongeveer 300 pagina’s.

De essays van Warren Buffett zijn de moeite waard, want het loont om te leren van het allerbeste dat er ooit is geweest.

Er zijn niet veel mensen die beweren een succesvollere investeerder te kunnen noemen dan Warren Buffett.

Als u niet de tijd of het vermogen heeft om elk beleggingsboek onder de zon te lezen, kunt u net zo goed profiteren van het feit dat hij.

De gepassioneerde opvoeder, Buffett, heeft veel moeite gedaan om alles wat hij weet te delen in essays die decennia van zijn carrière in beleggen beslaan, beginnend in 1979 en in de aanloop naar 2006..

De titel van het boek verwijst naar ‘Corporate America’, maar de kennis die hij biedt, is volledig relevant voor aandeelhouders en aandelenhandelaren.

Hij geeft een uitgebreide uitleg van de voortdurende relatie die bestaat tussen bedrijven en aandeelhouders, wat nieuwkomers geweldige inzichten geeft en helpt om het begrip van ervaren beleggers aan te scherpen.

De essays van Warren Buffett zijn ook goed geschreven en gemakkelijk te lezen, waarbij Buffett hier en daar een vleugje humor toevoegt.

Wie is Warren Buffet?

Bijgenaamd The Oracle of Omaha, is Warren Edward Buffett zonder twijfel de beroemdste investeerder van onze tijd.

Buffett, geboren in Omaha, Nebraska, was van jongs af aan geïnteresseerd in investeren en verschillende manieren om geld te verdienen, en deed zijn eerste investering op 11-jarige leeftijd..

Hij maakte zijn naam bekend door Berkshire Hathaway Inc.. waarvan hij in 1967 de meerderheidsaandeelhouder werd.

Buffett slaagde erin het falende textielbedrijf om te vormen tot een gigantische investering en werd meerderheids- en minderheidseigenaar van een aantal bedrijven in heel Amerika ter waarde van ongeveer $ 526 miljard.

Tegenwoordig is Buffett nog steeds de CEO en leidt hij het bedrijf met Charlie Munger.

Vanaf 2018 werd Buffett geschat op een waarde van $ 84,5 miljard en staat hij op de Forbes 2019 rijke lijst vermeld als de derde rijkste persoon ter wereld, na Bill Gates en Jeff Bezos..

Buffett staat ook bekend om zijn filantropie en zegt dat hij zijn hele fortuin zal weggeven aan goede doelen, waarvan 85% naar de Bill and Melinda Gates Foundation. Hij staat ook bekend om zijn brieven stichting.

Buffett is een uitstekend voorbeeld van het behalen van succes door consistentie, waarbij hij geleidelijk zijn rijkdom opbouwt. Hij is nu eind 80 en heeft nog steeds een enorme invloed.

Een leven vol leringen

Vind het op Amazon >> The Essays of Warren Buffett boek

Deze compilatie van ‘essays’ omvat een onvoorstelbaar succesvolle carrière die meer dan een halve eeuw heeft geduurd.

De manier waarop ze verwant zijn, roept het gevoel op dat je echt zit en een gesprek voert met de man zelf.

De essays van Warren Buffett worden ook goed ontvangen met een score van 4,9 sterren op Amazon en 4,4 op 5 op Goodreads.

Het is ook Buffett’s favoriete investeringsboek met zijn naam in de titel. Hij noemt het “een coherente herschikking van ideeën”.

Het staat als het allerbelangrijkste boek voor beleggen dat iedereen zou kunnen lezen. Als je maar één boek gaat lezen om je investeringscarrière een boost te geven, maak er dan The Essays of Warren Buffett van.

Wat zijn de belangrijkste lessen van het boek?

essays van Warren Buffett-onderwerpen

DDe essays van Warren Buffett zijn onderverdeeld in zeven secties, die elk een ander onderwerp behandelen.

 • I Corporate Governance
 • II Bedrijfsfinanciering en beleggen
 • III Alternatieven voor gewone aandelen
 • IV Gewone aandelen
 • V Fusies en overnames
 • VI Boekhouding en waardering
 • VII Boekhoudbeleid en belastingaangelegenheden

Het boek is ook co-auteur en geredigeerd door Lawrence A. Cunningham, een professor aan de George Washington University School of Law.

Cunningham heeft het boek niet in chronologische volgorde gerangschikt, maar op onderwerp, waardoor het boek meer het gevoel krijgt dat het een gids is en minder een verhaal over Buffett’s leven..

Dit is geweldig omdat het beginners echt helpt om te leren investeren, door de letters in een logische volgorde te plaatsen om te leren.

Vooral omdat het boek Buffett behandelt over bedrijfsfinanciering en investeringen, fusies en overnames, boekhouding en waardering, alternatieven voor gewone aandelen, boekhoudbeleid en nog veel meer.

Een dergelijk inzicht in het denkproces van Buffett is van onschatbare waarde en helpt investeerders en handelaren met fundamentele analyse.

Buffett schrijft ook over zijn slechte beslissingen en spijt en ze zijn nuttig om van te leren en kunnen hopelijk helpen voorkomen dat de volgende generatie investeerders dezelfde fouten maakt..

Charlie Munger wordt ook genoemd in delen van het boek.

Intelligent investeren

Er zijn drie thema’s die vaak in het boek naar voren komen in relatie tot wat Buffett verwijst naar intelligent beleggen.

Veiligheidsmarge

Dit houdt verband met het niet focussen op de waarde van een aandeel, maar in plaats daarvan op de intrinsieke waarde ervan, en de intrinsieke waarde die u achter een aandeel plaatst, moet goed worden geïnformeerd door onderzoek.

Als u eenmaal een idee heeft van de potentiële waarde van dit instrument, kunt u het vergelijken met de werkelijke prijs en krijgt u de ‘veiligheidsmarge’.

Voor een goede veiligheidsmarge moeten investeerders geloven dat het bedrijf ook goed wordt geleid.

Cirkel van competentie

Dit heeft betrekking op de Buffett-manier en het is in feite de overtuiging dat als je je beperkingen kent, je in staat bent om jezelf te bevrijden van emoties. Om op de Buffett-manier te beleggen, moeten beleggers worden gedisciplineerd.

Daarnaast moeten investeerders de zaken simpel houden.

Ziet deze investering er te ingewikkeld uit? Als het antwoord ja is, adviseert Buffett dat je er vanaf moet blijven.

Evenzo zei Peter Lynch ooit: “ Investeer nooit in een idee dat je niet met een krijtje kunt illustreren ”.

In het geval van Buffet is hij zich ervan bewust dat hij geen kennis van technologie heeft, dus hij vermijdt het, zelfs als hij potentieel ziet.

Dit geldt ook als het gaat om handelen. Houd uw strategieën eenvoudig!

Buffett legt ook uit dat het begrijpen van wat je niet weet en het accepteren ervan erg belangrijk is om succesvol te investeren.

Investeren in wat u niet begrijpt, stelt u bloot aan risico’s. Laat jezelf nooit voor de gek houden door te denken dat je een onderwerp begrijpt en investeer nooit ergens in op basis van dat verkeerde begrip.

Meneer Market

Mr Market is eigenlijk niet een concept dat is uitgevonden door Buffett, maar in plaats daarvan door Benjamin Graham, een van de mentoren van Buffet. Het is een gefictionaliseerde versie van de aandelenmarkt en “hij” (de markt) is vatbaar voor verschillende stemmingen.

Soms is hij gelukkig, soms is hij verdrietig, en dit heeft invloed op de waarde die beleggers op aandelen hebben gelegd.

De les van Mr Market is om het je niet de waarde van iets te laten vertellen, maar doe in plaats daarvan je eigen onderzoek en beslis het zelf.

Buffett noemt Mr Market in het hele boek en legt zijn investeerders uit wat voor soort mentaliteit ze nodig hebben als de markt fluctueert.

U moet niet vergeten dat beleggen een spel voor de lange termijn is, geen spel voor de korte termijn. Als iets echt van waarde is, zal het waarschijnlijk schijnen, ongeacht de marktsituatie.

Ethiek

Buffett geeft veel om ethisch handelen en ethisch ondernemen.

Voor hem is dit belangrijk voor de groei van een bedrijf. Als een bedrijf ethisch niet gezond is, zal dit de ontwikkeling en uw investering schaden.

Waar zoekt Buffett naar in een goed bedrijf??

Warren Buffett-investeringen

Buffett streeft ernaar om niet op korte termijn te kopen, maar geeft de voorkeur aan de lange termijn.

Een van de belangrijkste dingen die hij niet leuk vindt, is het nemen van beslissingen op basis van tips van anderen. Hij vindt dat alle investeringen moeten worden gedaan op basis van principes

Hoe u slechte investeringen kunt vermijden?

Buffett schrijft slechte investeringen toe aan drie categorieën:

 • Te vroeg in- of uitstappen. Buffett is hier erg tegen.
 • Investeren in iets dat teveel kost. Dit gaat niet alleen over de kosten van de aandelen of een ander instrument, maar omvat ook andere vergoedingen die u mogelijk moet betalen om de winst van u weg te zuigen.
 • Investeren in een rage, of iets populairs voor een korte tijd. Bijvoorbeeld iets eenvoudigs zoals fidget-spinners die een paar jaar geleden populair waren en nu zelden over worden gesproken. Toegegeven, dit kan moeilijk te vermijden zijn, omdat je een goed idee moet hebben van wat wel en niet in de mode blijft.

Is er ruimte voor verbetering??

Het is moeilijk om Warren Buffet te bekritiseren en The Essays of Warren Buffett is echt een van de beste investeringsboeken die je kunt krijgen, maar vanuit een educatief oogpunt zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden.

Zoals hierboven vermeld, is de titel The Essays of Warren Buffett een beetje misleidend.

De essays van Warren Buffett bestaan ​​eigenlijk uit brieven van Buffett aan de aandeelhouders van Berkshire Hathaway, niet uit essays, dus wees niet verbaasd als het niet zo academisch is als je aanvankelijk dacht..

Deze brieven zijn bedoeld om de aandeelhouders zijn besluitvorming en de potentiële vooruitzichten van het bedrijf uit te leggen.

Als het gaat om de analytische kant van Buffett’s brieven: veel is niet echt geschreven door Buffett maar in plaats daarvan door Lawrence Cunningham en dus vertrouw je op zijn interpretatie van Buffett..

Verder is het vermeldenswaard dat Buffett de proloog schrijft en Cunningham de epiloog.

Als u zich uitsluitend wilt concentreren op wat Buffett heeft geschreven, kunt u het schrijven van Cunningham overslaan.

Een ander cruciaal punt om te vermelden is dat sommige critici het punt in twijfel trekken om de brieven als boek te publiceren wanneer ze allemaal beschikbaar zijn op de website. Website van Berkshire Hathaway gratis.

Hoewel dat een goed punt is, plaatst het boek ze in perspectief en logische volgorde.

Het boek is ook gericht op meer ervaren investeerders, die al enige achtergrondkennis van de onderwerpen hebben en die de informatie kunnen ontcijferen. Het is misschien niet het beste investeringsboek voor beginners.

Anderen hebben dat bekritiseerd omdat het boek uit verschillende onderwerpen springt in plaats van chronologisch te lopen en er geen context was voor de huidige markt toen de brief werd geschreven.

Dit zou inderdaad handig zijn, want naarmate de tijden veranderen, veranderen ook de mening van investeerders over de markt en wat goed is om in te investeren.

Verschillende tijden, verschillende bedrijven en verschillende marktsituaties kunnen het moeilijker maken om lessen uit het boek te trekken en ze toe te passen op de moderne wereld.

Bekijk meer van de beste investeringsboeken hier.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

 • De boek bevat een enorme schat aan kennis. De letters strekken zich uit van 1979 tot 2006.
 • De titel is een beetje misleidend. Het boek bestaat eigenlijk uit brieven aan de aandeelhouders van Berkshire Hathaway, niet uit essays.
 • U kunt de brieven gratis online lezen. De manier waarop ze door Cunningham zijn gerangschikt, is echter een geweldige manier om meer te weten te komen over Buffett’s methodologie.
 • Sommige onderwerpen zijn een beetje gedateerd. Niet alle inzichten van het boek zijn contemporabel.

Het vergaren van de enorme kennis van een investeerder als Warren Buffett kan lang duren. In zijn geval bijna 80 jaar in de maak.

Hoewel we bij Trading Education zo’n transformatie in korte tijd niet kunnen beloven, kunnen we het proces zeker versnellen door je alles te leren wat je moet weten.

Op onze gratis handelscursus leert u het volgende:

 • Stichting in de handel
 • Mechanics of Trading
 • Geavanceerde analysehandel
 • Handelsstrategieën

Klik hier voor meer informatie!

Als je het leuk vond om The Essays of Warren Buffett: The Only Book You Need On Investing uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me