Lekcije človeka, ki premaga trg

“Človek za vse trge” Edwarda Thorpa je spomin, ki bo navdihnil Trgovanje Izobraževanje bralci, ki jih zanima naložba.

Ed Thorp morda ni tako znan kot finančni guruji, kot je George Sorros in Warren Buffett, toda glede dejanskih dosežkov bi moral deliti pozornost. Čeprav ga denarni menedžerji dobro poznajo, ga s svojim uspehom uvršča med najslavnejše matematike in števce kart našega časa.

Poiščite ga na Amazonu >> človek, ki je premagal trg Edward Thorp

Za vse, ki jih zanima vpogled v enega najuspešnejših finančnih gurujev na svetu, je ta knjiga idealna. Investing.com Thorpa opisuje kot legendo tako v igralniškem kot kvantnem svetu, ki je od profesorja matematike prešel v strokovnjaka za blackjack in nato v priznanega upravitelja hedge skladov. Za razliko od mnogih spominov akademskih matematikov je ta knjiga zanimiva in privlačna zgodovina Thorpove sposobnosti, da uporablja matematiko in odločnost za uspeh.

Morda vam bo všeč tudi: Stanley Druckenmiller – ikonični trgovec s Forexom

Uspehi Edwarda Thorpa

Edward Thorp je v svoji karieri praznoval številne dosežke, pri čemer so bili dogodki v svetu iger na srečo nekateri najpomembnejši. Thorp je razvil prvi sistem za razbijanje igre Blackjack in nato razvil prvi nosljivi računalnik, ki mu je omogočil, da je dosegel prednost v ruleti.

Thorp je nato svoje talente preusmeril na naložbe, kjer je imel prvi kvantni hedge sklad, preden je nadaljeval z ustvarjanjem enega od najboljše evidence o hedge skladih vseh časov. Thorpov talent pri odkrivanju novih priložnosti se je nadaljeval z njim razvijanje formule za oblikovanje možnosti za preboj na trg, ki je pozneje prejel Nobelovo nagrado. Thorp je prav tako s svojimi izjemnimi talenti dokazal, da je bil Bernie Madoff prevarant, 15 let preden so odkrili njegove zločine.

Zgodnje življenje Edwarda Thorpa

Knjiga se odpre z nekaj delčki Thorpovega otroštva, ki bralcu omogoča vpogled v njegovo introvertirano in inteligentno osebnost. Nekatere zgodbe so podrobno opisane, na primer, ko se je Thorp pri 12 letih odpravil učiti Morsejevo abecedo, ki je zahtevala nakup magnetofona in licence radijskega operaterja..

Thorp si je zelo prizadeval, da bi si pridobil mesto na univerzi iz svojega nižjega srednjega razreda, kjer je študiral fiziko, preden je preusmeril na matematiko, da bi doktoriral. Začetek knjige pojasnjuje, kako bi Thorp ves čas bivanja na univerzi prebiral finančne knjige, da bi se naučil vlagati, kar mu je nato omogočilo, da svoje matematično znanje uporablja na borzi..

Glej tudi: Finančno obžalovanje številka 1, ki se mu želite izogniti

Thorp in njegov igralski uspeh

Čeprav se štetje kart za blackjack sprva morda ne zdi zanimivo za upravitelje denarja, obstaja dovolj podrobnosti o njegovih raziskovalnih procesih in trgovalnih testiranjih, da bodo vsi angažirani.

Ta odsek knjige pojasnjuje Thorpov uspeh v igri blackjack. Thorp pojasnjuje uporabo njegovega sistema deset štetja, ki bi pokazal zmerno velike izgube, pomešane z občasnimi zmagovalnimi potezami, da bi premagali hišo. Knjiga nadaljuje z razlago, da je ta značilnost naključno ugodnih stav večkrat vidna tako v svetu naložb kot v igrah na srečo.

Navdihujoči spomini

Zadnje poglavje z opisom Thorpovih zaključnih misli o korist njegovega izobraževanja ob njegovem briljantnem uspehu, tako v igrah na srečo kot v svetu financ. Jasno je, da Thorp verjame, da je njegov uspeh v veliki meri mogoče pripisati njegovi sposobnosti, da se uči samega sebe, veščine, ki se jo je naučil že v zgodnjih letih.

Poklicni vlagatelji se lahko veliko naučijo iz Thorpove uporabe iger na srečo v svetu trgovanja z delnicami in opcijami. Če bi radi nadaljevali izobraževanje vlagateljev in izvedeli več o številnih uspešnih ljudeh v vlaganju, si oglejte naše pronicljive bloge ali nas kontaktirajte še danes.

Ne zamudite: Charlie Munger: Pragmatični vlagatelj, ki ve, kako ustvariti bogastvo

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trading Education, mu podelite všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da ga lahko tudi zanima.

Viri:

[1] investing.com

[2] valueandopportunity.com

[3] blogs.cfainstitute.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me