Ta knjiga vam bo pomagala, da boste pravilno investirali

5 napak, ki jih naredi vsak vlagatelj, in kako se jim izogniti

Vlaganje je preprosto, razen če ga zapletemo.

To je sporočilo v jedru nove knjige Petra Mallouka 5 napak, ki jih naredi vsak vlagatelj, in kako se jim izogniti ??. Avtor poudarja, da je tisto, česar ne bi smeli početi, enako pomembno kot tisto, kar počnete, ko gre za svet naložb.

Mi na Trgovanje Izobraževanje verjamete, da ne glede na to, ali je bralec začetnik, ki se šele začenja v investicijskem svetu, ali finančni strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami, bodo Peter-ova knjiga in njegovi nasveti vsem občinstvom zagotovili nekaj, o čemer bi morali razmisliti.

Mallouk, ki dela kot upravljavec premoženja v Združenih državah Amerike, trdi, da obstaja veliko ključnih napak, ki jih naredi veliko vlagateljev in da te naložbene napake škodijo uspešnosti njihovega portfelja:

  • časovni razpored na trgu,
  • aktivno trgovanje,
  • nerazumevanje uspešnosti in finančnih informacij,
  • – omogočanje, da se čustva in pristranskosti ovirajo pri vašem procesu, in
  • delo z napačnim svetovalcem.

Poiščite ga na Amazonu >>Pet napak, ki jih naredi vsak vlagatelj, Peter Mallouk

Avtor poudarja tudi, da se večina vlagateljev trudi po svojih najboljših močeh, da bi časovno omejila trg, kljub temu, da vlagata težka utež, kot sta Warren Buffet in Benjamin Graham, češ da je časovna razporeditev trga med največjimi napakami, ki jih lahko naredijo vlagatelji.

Peter trdi, da tisti vlagatelji, ki trdijo, da lahko časovno določijo trg, lažejo ali pa se preprosto motijo.

Novi vlagatelji bi morali dvakrat premisliti, preden se bodo odločili za takšne zahtevke, in če se bodo temu načinu razmišljanja izognili, bo prišlo do investicijske kariere, ki bi lahko bila zelo uspešna.

V bistvu je najboljši čas za vlaganje danes.

Avtor odsvetuje aktivno nabiranje delnic in priporoča vlaganje izključno v indeksne sklade. Obstajajo številne študije, ki kažejo, da je skoraj vsaka druga oblika vlaganja, bodisi vzajemni skladi, hedge skladi, dotacije in tako naprej, izgubila pri indeksiranju naložb, ko gre za donose.

Glej tudi: 5 načinov za podvojitev vaše naložbe

Peter sicer izrecno ne omenja uspeha vlagateljev, ki so dosledno presegali borzne indekse, čeprav citira nekatera uspešnejša imena v investicijskem poslu. Omenjena so glavna investicijska imena, kot so Peter Lynch, Warren Buffet in Benjamin Graham, vendar avtor ne preneha trditi, da bi lahko vlagatelj preprosto sledil naložbeni filozofiji, ki jo uporablja za uspeh.

To kaže na to, da bodisi avtor meni, da nianse nabiranja delnic presegajo nivo, na katerem bo delovala večina bralcev te knjige, bodisi da bi bila filozofija v nasprotju z njegovim sporočilom, da aktivno vlaganje ni prava pot. Ne glede na to bi Peter morda bolje opravil pokritje aktivnega trgovalnega dela v svoji knjigi.

finančne novice, branje časopisov

Resnična pozitiva te knjige je način, kako zajema problem vlagateljev, ki so finančne novice, ki jih posredujejo novičarski kanali, vredni ukrepanja. Televizijski kanali na splošno delujejo kot profitni podvigi, pri čemer je število gledalcev najpomembnejše. Iz tega razloga ponavadi senzacionalizirajo novice, da bi pritegnili gledalce, kar ni vedno v korist resnih trgovcev.

Avtor priporoča, da trgovci zatrejo nagon, da delujejo na podlagi nasvetov, ki jih nudijo novice, ki delujejo drugače kot vlagatelji. Posredovanje najpomembnejših informacij ni njihova najbolj pereča naloga, risanje gledalcev pa je. Zapomni si to.

Morda vam bo všeč tudi: Ali je Bitcoin v letu 2018 še vedno vredna naložba?

Knjiga vlagateljem svetuje, da upoštevanje nasvetov upraviteljev skladov, katerih uspešnost je bila oglaševana, ni najboljša možnost in da se vedno priporočajo nadaljnje raziskave, da se zagotovi, da so zahtevki za uspešnost podani v pravilnem kontekstu..

Čustveni dejavniki igrajo veliko vlogo pri vlaganju, strah, pohlep in obžalovanje pa bodo v določeni točki njihove kariere vplivali na vsakega vlagatelja in so lahko odgovorni za to, da vlagatelj narobe kupi ali proda ob napačnem času. Čeprav je znano, da vedenjske pristranskosti, kot je pretirana samozavest, vplivajo na dejanja vlagateljev, ta knjiga ponuja rešitve, kot so dobro disciplinirani pristopi.

Avtor se poglobi v podrobnosti in izvrstno razloži vprašanja duševne pristranskosti, kar bi bralcu omogočilo, da se ustavi v razmisleku.

izberite pravega finančnega svetovalca

Drugo pomembno vprašanje, s katerim se Peter Mallouk ukvarja v svoji knjigi, je nenadzorovan porast finančnih svetovalcev, ki so mnogim vlagateljem naredili več škode kot koristi. Zgodbe o finančnih svetovalcih, ki so nič hudega slutečim vlagateljem prodajali izdelke z visokimi provizijami, so žal prepogoste in nasvet, ki ga avtor daje vlagateljem, da pred sodelovanjem s katerim koli finančnim svetovalcem preverijo skrbništvo nad denarjem, navzkrižje interesov in usposobljenost..

Napačno skrbništvo nad denarjem lahko privede do situacij, kakršne smo videli, ko so se vlagatelji znašli v Ponzijevih shemah, kakršne je organiziral Bernie Madoff. Ko svetovalci začnejo prejemati provizije za prodajo in na podlagi tega priporočajo finančne produkte, prestopijo mejo od nepristranskih, nevtralnih svetovalcev, ki delujejo v najboljšem interesu svoje stranke, do prodajalcev.

Ljudje preberejo tudi: Kdaj je pravi čas, da začnemo vlagati?

Finančnim svetovalcem ni treba opraviti nobenega formalnega usposabljanja, zato bi morali vlagatelji skrbeti, preden jih imenujejo za sodelovanje. Avtor predlaga nekaj smiselnih korakov za vlagatelje, ki bi morali zmanjšati možnosti za izbiro napačnega svetovalca.

Knjiga tudi razpravlja o tem, kaj bi morali vlagatelji početi, vključno z nekaj nasveti o preučevanju indeksnega vlaganja in porazdelitvi njihovih naložb v različne razrede sredstev, kot so ameriški in mednarodni lastniški vrednostni papirji, obveznice in nepremičnine. Peter tudi poudarja, da bi morali vlagatelji razmisliti, da ne bi vlagali v razrede sredstev, ki bi lahko zmanjšali donos, kot sta denar in zlato.

Knjiga je bila prvotno objavljena leta 2014 in je med pregledom zgodovinske analize ena redkih, ki je zajela finančno krizo leta 2008 in pokazala, da smo v zgodovini videli krizo, le da je sledilo okrevanje.

Veliko je mogoče povzeti iz poglavja o visokih cenah vseh časov, kjer avtor poudarja, da je naivno pričakovati umik vsakič, ko zaloge dosežejo najvišji čas.

Naredi primerjavo s cenami vsakdanjih izdelkov, kot so brezalkoholne pijače in bonboni, in dejal, da ne pričakujemo, da se bodo cene takšnih izdelkov popravile vsakič, ko bodo dosegle najvišjo vrednost.

Trgi delujejo na enak način.

Ne zamudite: koliko izgubite, če ne vlagate?

5 napak, ki jih naredi vsak vlagatelj, in kako se jim izogniti, je lahko berljiva, pronicljiva knjiga, ki na srečo manjka v žargonu in zmede statistiko.

Avtor je poleg tega, da stvari poenostavi, citiral študije nekaterih priznanih virov, kot so Vanguard, Morningstar in številne univerze, ki so svoje ugotovitve predstavili na lahko prebavljiv način.

Ta knjiga je dober nakup tako za začetnike kot za izkušene bralce trga, saj ponuja načrt za vlagatelje začetnike in postavlja nekaj zanimivih vprašanj, zaradi katerih bodo izkušeni vlagatelji morda podvomili o nekaterih svojih nedavnih odločitvah..

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trading Education, mu podelite všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Naučite se trgovati s Forexom

Vir: www.drvijaymalik.com/2015/01/book-review-5-mistakes-every-investor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me