Bitstamp VS Coinbase: welke crypto-uitwisseling is beter te gebruiken?

Heeft u problemen met het kiezen van welke crypto-uitwisseling u wilt gebruiken? Geen zorgen, we hebben u over dit onderwerp gedekt! Vandaag gaan we twee zeer populaire en belangrijke beurzen tegenover elkaar plaatsen: Bitstamp versus Coinbase.

Miljoenen mensen kopen / verkopen elke dag, de hele dag door, non-stop cryptovaluta met behulp van handelsplatforms. Hoe weet u welke de juiste keuze voor u is?

Je probeert waarschijnlijk een manier te vinden om in al deze actie te komen en we zijn hier om je daar te helpen!

Als u klaar bent met dit artikel, heeft u uw eigen criteria ontwikkeld om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over welke van deze twee platforms het meest voordelig voor u is, en te beslissen welke het beste is voor uw specifieke behoeften..

Bitstamp versus Coinbase

Laten we beginnen!

Bitstamp versus Coinbase: Wat is het belangrijkste verschil?

Als we het allemaal zouden kunnen samenvatten, zou het zo zijn. Je zou Coinbase kunnen zien als een verkoper / provider voor gebruikers om cryptocurrencies voor fiat (gewoon geld) rechtstreeks van Coinbase te kopen / verkopen. Bitstamp is wat we een formele uitwisseling kunnen noemen waarmee gebruikers crypto / fiat in handelsparen kunnen uitwisselen. Het is zo makkelijk.

-Wat bedoel je met een handelspaar??

Handelsparen zijn zeer gebruikelijk bij het verhandelen van een virtuele valuta op een beurs. In de meeste gevallen zullen mensen Bitcoin gebruiken om tegen andere cryptocurrencies te handelen, maar er zijn veel handelsparen beschikbaar (bijvoorbeeld Ether, Litecoin).

Hoe werken crypto-handelsparen in dat geval?

Handelsparen voor cryptovaluta werken op dezelfde manier alsof u naar een winkel gaat en ziet wat een bepaald product waard is. Dit creëert waarde.

Hoewel het te simpel is, is dat zo ongeveer hoe het werkt, met als enige verschil dat mensen niet meerdere valuta’s gebruiken voor alledaagse transacties, zoals bij cryptocurrency. Handelsparen helpen om de waarde van een actief vast te stellen wanneer het wordt verhandeld voor een ander actief!

Bitstamp versus Coinbase: Gebruikte valuta

Dus wat kan ik precies verhandelen? Laten we eens kijken naar elk van de valutahandel die door beurzen wordt aangeboden:

Fiat-valutahandel

Fiat-valuta’s zijn heel gemakkelijk te begrijpen. Het is in feite de valuta die wettelijk wordt ondersteund door een nationale overheid. Voorbeelden zijn:

Canadese dollar (CAD), of de Amerikaanse dollar (USD), enzovoort. Deze valuta’s zijn goed voor het grootste deel van de ontwikkelde wereld.

Handelen met fiat-valuta’s (euro’s en Amerikaanse dollars) is beschikbaar met Bitstamp, voor degenen die zich afvragen of Bitstamp werkt in de VS. of met Amerikaanse dollars.

Met Coinbase kunt u de valuta van een bepaald land gebruiken om Bitcoin of andere cryptocurrencies te kopen. Coinbase is beschikbaar in 32 landen.

OPMERKING: deze informatie is cruciaal voor beginnende handelaren. Als u Bitstamp of Coinbase gebruikt, waarmee fiat-valutahandel mogelijk is, kunt u meteen beginnen en hoeft u later niet meer te klauteren.

Handelen in cryptovaluta

Bitstamp biedt 5 virtuele valutahandelopties en 11 unieke handelsparen.

De cryptocurrencies die op Bitstamp kunnen worden uitgewisseld zijn Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) Litecoin (LTC)

Coinbase verschilt in dit opzicht een beetje van Bitstamp. Je kunt zelfs zeggen dat Bitstamp een soort marktplaats is die kopers en verkopers bij elkaar brengt. Als u een specifieke valuta heeft die u tegen een bepaalde prijs wilt kopen, dan helpt Bitstamps om die match voor u te maken. Nou, dat klinkt goed, nietwaar? Maar wat haalt Bitstamp eruit? Ze brengen een percentage in rekening voor elke transactie die op hun platform plaatsvindt.

Coinbase werkt iets anders. Coinbase is een makelaardij. Dit betekent dat het cryptocurrency koopt en verkoopt voor fiat-valuta. Kopers / verkopers handelen rechtstreeks met Coinbase in plaats van met elkaar.

De cryptocurrencies die u kunt kopen of verkopen met behulp van de Coinbase-conversieservice zijn;

Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH)

Zijn de prijzen verschillend op Bitstamp versus Coinbase?

Geen enkele omruilservice is compleet zonder een deel van de vergoedingen. Er is hier geen “one-size-fits-all” met betrekking tot vergoedingen, maar we zullen wat basisinformatie bespreken met betrekking tot vergoedingen voor Bitstamp en Coinbase.

Bitstamp-kosten

Bitstamp biedt enkele van de laagste tarieven in vergelijking met andere op dezelfde markt.

De vergoeding is vrij eenvoudig: 0,25% voor alle transacties onder de 20.000 USD. Kopen of verkopen? Het is hetzelfde bedrag. Uitstekend geschikt voor beginners!

De enige andere kosten waarmee u rekening moet houden, zijn de Bitstamp-creditcardkosten, die 5% van elk aankoopbedrag zijn.

Coinbase-kosten

Met Coinbase is het een ander verhaal. De transactiekosten van Coinbase kunnen zeker oplopen, soms tot 6 keer hoger dan de kosten van Bitstamp. Kortom, het is een vergoeding van 1,49% voor elke koop- / verkooptransactie en loopt op tot 3,99% voor transacties die met een creditcard worden gedaan.

Toch zijn de kosten voor Coinbase, vergeleken met uitwisselingen, nog steeds vrij laag.

Zijn mobiele apps beschikbaar?

Ja! Beide doen het, maar hier zijn de verschillen.

De score van Bitstamp is 1,7 op 5 in de Apple Store. Yikes! De mobiele app van Bitstamp heeft zeker een deel van de klachten van gebruikers, voornamelijk over het gebrek aan functies van de app. Ook geven veel beoordelingen aan dat de app traag is en weinig updates heeft.

Aan de andere kant rockt Coinbase met zeer gunstige recensies. Een score van 4,7 laat zien dat haar klanten absoluut tevreden zijn met de eenvoudige en gemakkelijk te navigeren functies.

Download Coinbase voor Android of iOS

Download Bitstamp voor Android of iOS

Hoe zit het met gebruikersvriendelijkheid?

Coinbase is meestal de beste aanbeveling voor beginners vanwege een eenvoudiger platform. Hoewel het platform van Bitstamp hoog staat qua ontwerp, is het zeer beperkt in wat u kunt doen. Niet alleen dat, maar de Tradeview-pagina op het Bitstamp-platform kan erg moeilijk zijn voor beginners om te navigeren. De hele interface kan eigenlijk erg verwarrend zijn.

Coinbase-interface:

coinbase-interface

Bitstamp-interface:

bitstamp-interface

Coinbase wint met deze functie, omdat het platform veel lijkt op apps voor online bankieren. De lay-out is eenvoudig en duidelijk.

Grootte vergelijking

Beide uitwisselingen zijn nogal “jong” vanuit zakelijk oogpunt, maar ze gooien het uit het park. Kijk maar naar deze gegevens! Het Coinbase-platform heeft voor meer dan 50 miljard US dollar aan kopen / verkopen gediend en omvat 32 landen en bedient meer dan 10 miljoen klanten.

CoinMarketCap’s lijst van 212 uitwisselingen rangschikt Bitstamp als # 15. 195.091.734 Amerikaanse dollars worden binnen een 24-uursvenster verhandeld.

Kan ik erop rekenen dat ik zekerheid heb?

Bitstamp neemt deze uitwisseling echt serieus en zeer veilig om te gebruiken. In januari 2015 werden 19.000 BTC gestolen van Bitstamp en dat was een behoorlijke wake-up call voor hen. Het platform is opnieuw gemaakt met nieuwe beveiligingsupgrades, zoals digitale activa voor koude opslag, tweefactorauthenticatie en andere om zijn klanten gemoedsrust te bieden..

Coinbase is nooit gehackt, maar soms worden wachtwoorden gestolen, en dit soort situaties. In dit geval niets met het platform te maken.

Coinbase kan opscheppen over een uitstekend veiligheidsrecord in vergelijking met de meeste andere beurzen. Het helpt ook dat 98% van hun geld offline wordt gehouden, en houdt het geld van de klant gescheiden van het daadwerkelijke Coinbase-geld.

Bedankt dat je met ons op de rit bent gekomen. Ben je klaar om te kiezen?

Gevolgtrekking

Bitstamp en Coinbase zijn geweldige betrouwbare opties om uw cryptoreis te beginnen.

Beide platforms hebben hoge beveiligingsstandaarden en hebben tevreden klanten over de hele wereld. Hoewel Coinbase ideaal is voor beginners, kan Bitstamp een beetje uitdagender zijn om te leren, maar het is een geweldige plek om te leren hoe een professionele crypto-uitwisseling werkt. U kunt zelfs een punt bereiken waarop u overstapt van Coinbase naar Bitstamp!

Vanaf nu raden we Coinbase aan voor diegenen die zich in de crypto-wereld wagen, en als je eenmaal een doorgewinterde handelaar bent geworden, staat Bitstamp daar te wachten. Vrij snel daarna bent u hier weer om ons alles te vertellen over uw ervaring met Bitstamp vs. GDAX.

Ik kan nog niet beslissen? Laat ons in de comments weten welk platform u verkiest en wanneer u van plan bent aan uw reis te beginnen.

Ik kijk ernaar uit iets van je te vernemen.

Zie ook:

  • Bitstamp VS Kraken
  • Changelly versus Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me