Coinmama VS Coinbase: beste vergelijking van cryptocurrency-uitwisselingen

Als u op zoek bent naar cryptocurrency-handel, moet u eerst wat crypto-tokens aanschaffen. Om ze te krijgen, kunt u ze verdienen door betaling in cryptovaluta te ontvangen voor een goed of een dienst die u levert. Of u kunt altijd wat cryptocurrency kopen met uw fiatvaluta. Er zijn verschillende websites waar u dit kunt doen en verschillende betaalmethoden. Twee van de namen die vaker opduiken bij het bekijken van sites om crypto-tokens te kopen, zijn Coinmama en Coinbase. In dit artikel doen we een Coinmama versus Coinbase vergelijking, zodat u kunt beslissen welke het beste voor u is.

coinmama versus coinbase

Wat is Coinbase?

Coinbase bestaat al een tijdje. Het werd opgericht in 2012 en is een cryptocurrency-uitwisselingsservice, gevestigd in San Francisco. Het is een van de meest bekende cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld. Het is een bewaarneming, wat betekent dat ze crypto-portefeuilles aanbieden aan al hun gebruikers en dat alle gekochte of verhandelde tokens in die portefeuilles worden opgeslagen totdat de gebruiker ze overzet naar zijn eigen persoonlijke portefeuilles..

Coinbase is populair bij beginnende cryptohandelaren omdat ze, in tegenstelling tot veel andere beurzen, een eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen, beginnersvriendelijke gebruikersinterface bieden..

wat is coinbase

Is Coinbase veilig?

Net als alle bewaaruitwisselingen, die op elk moment miljoenen dollars aan crypto-activa van gebruikers opslaan, is Coinbase een verleidelijk doelwit voor hackers. Maar ze hebben nog geen significante hacks ondergaan. Ze hebben verschillende belangrijke beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd. Allereerst worden de meeste fondsen opgeslagen in offline gecodeerde portefeuilles en die portefeuilles worden over verschillende plaatsen verdeeld. Voor extra veiligheid is tweefactorauthenticatie (2FA) verplicht voor alle gebruikers. Een paar maanden geleden meldde Coinbase dat ze afgelopen juni het doelwit waren van hackers, maar het beveiligingsteam blokkeerde de poging zonder dat er cryptovaluta werd gestolen. Bijna elke Coinbase-recensie die u vindt, zal lovend zijn over hun veiligheid.

Coinbase-kosten

Voor alle aankopen en verkopen van cryptocurrency moet u een vergoeding betalen. Dit is normaal bij elke uitwisseling. Het berekenen van uw transactiekosten op Coinbase kan echter een beetje verwarrend zijn voor beginners. Dit komt doordat de kosten van Coinbase variëren afhankelijk van de hoeveelheid cryptovaluta die u koopt en de betalingsmethode.

Als u bijvoorbeeld voor 100 USD aan Bitcoin koopt en betaalt met een Amerikaanse bankrekening, bedragen de kosten 2,99 USD. Maar als u met een creditcard betaalt, bedragen de kosten 3,99 USD. Dit is even wennen.

Wat is Coinmama?

Coinmama is een webservice waarmee gebruikers cryptocurrency kunnen kopen. Het is geregistreerd in Slowakije en is in 2013 operationeel geworden. De oorspronkelijke bedoeling was om gebruikers in staat te stellen eenvoudig en snel bitcoin te kopen. Andere crypto-tokens zijn later toegevoegd. Coinmama is echter geen volledige crypto-uitwisseling. Het staat noch het verhandelen van tokens toe noch het opnemen van cryptocurrency in fiat-valuta.

wat is coinmama

Is Coinmama veilig?

Je zou een of twee Coinmama-recensies kunnen lezen waarin staat dat het niet zo veilig is als andere cryptocurrency-uitwisselingen omdat het geen extra beveiligingsfuncties toestaat, zoals 2-factor authenticatie (2FA) of e-mailauthenticatie. Hoewel dit in het verleden zeker het geval was, is het niet langer het geval. Op dit moment is het opzetten van 2FA niet alleen mogelijk, maar eigenlijk verplicht. Deze en andere maatregelen maken Coinmama net zo veilig als andere cryptohandelplatforms.

Coinmama-vergoedingen

Laten we dit nu uit de weg ruimen: handelen op Coinmama is duurder dan op veel andere sites. Er zijn twee verschillende vergoedingen in het spel. Ten eerste rekent Coinmama een bemiddelingsvergoeding van 5,9% aan, die al wordt toegepast wanneer de site u de handelsprijzen laat zien.

Bovenop de bemiddelingskosten is er ook een vergoeding van 5% voor creditcardverwerking. Uiteindelijk zal de prijs die u op Coinmama betaalt wanneer u cryptocurrencies koopt, 10,9% boven de huidige marktprijs liggen. Andere uitwisselingen zitten daar ver onder.

Nu we de twee tegenhangers in deze Coinmama vs Coinbase-vergelijking hebben ontmoet, laten we ze in verschillende aspecten tegen elkaar opnemen en kijken welke er als beste uitkomt:

Coinmama VS Coinbase: Head-to-Head

Ronde 1: Type dienst

Coinbase is een volledige cryptocurrency-uitwisseling waarmee u crypto-tokens kunt kopen met fiat-valuta, de ene soort cryptocurrency kunt verhandelen voor een andere en crypto-tokens kunt opnemen in fiat-valuta. Gekochte tokens worden opgeslagen in Coinbase-portefeuilles totdat de gebruiker besluit ze over te dragen naar zijn persoonlijke portemonnees.

Coinmama is technisch gezien geen cryptocurrency-uitwisseling, maar eerder een makelaarsdienst. Wanneer u bitcoin op Coinmama koopt, koopt u het token eigenlijk van Coinmama zelf in plaats van van een andere gebruiker. Hoewel dit over het algemeen sneller is, zijn makelaarsdiensten over het algemeen duurder dan uitwisselingen. Gekochte tokens worden direct in de persoonlijke portemonnee van de gebruiker gestort. In dit opzicht werkt Coinmama net als niet-bewaarnemingsbeurzen zoals Changelly.

Wat Coinmama niet toestaat, is het verhandelen van crypto-tokens of het opnemen van crypto in fiat. Het enige dat u hier kunt doen, is cryptocurrencies kopen met uw creditcard.

Voor het aanbieden van een volledig scala aan handelsdiensten gaat deze ronde naar Coinbase.

Ronde 2: beveiliging

Beide platforms bieden momenteel vergelijkbare beveiligingsmaatregelen en protocollen. Voor beide is het instellen van 2FA vereist voordat u uw eerste aankoop doet. Geen van beide services heeft te maken gehad met grote hacks waarbij cryptocurrency is gestolen van hun gebruikers.

De tweede ronde in deze head-to-head is gelijkspel.

Ronde 3: Betaalmethoden

Met Coinmama kun je cryptocurrency kopen met creditcards of in euro via een SEPA-overschrijving. Coinbase biedt een veel bredere selectie. Betalingen op Coinbase kunnen worden gedaan met Amerikaanse bankrekeningen, creditcards, SEPA-stortingen, SWIFT, PayPal en anderen.

Coinmama VS Coinbase Round 3 gaat zonder twijfel naar Coinbase.

Ronde 4: gebruiksgemak en snelheid

Coinbase staat erom bekend dat het gemakkelijker is voor de beginnende cryptohandelaar dan veel andere beurzen, met een eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen gebruikersinterface. Het is een van de meer beginnersvriendelijke uitwisselingen die er zijn.

Maar Coinmama is op een heel ander niveau van gemak. Een groot deel van dit gebruiksgemak is het feit dat je op Coinmama maar één ding kunt doen, en slechts één ding. En dit ene ding wordt gepresenteerd op een manier die gemakkelijk te begrijpen en te volgen is.

Wat betreft de snelheid van de transacties, heeft Coinmama een voorsprong op Coinbase, vanwege het makelaarskarakter. Aangezien u uw cryptocurrency rechtstreeks bij Coinmama zelf koopt, worden uw tokens naar uw portemonnee gestuurd zodra uw betaling binnenkomt. De transacties met Coinbase zijn zeker niet traag. Ze zijn gewoon niet zo snel.

Deze ronde eindigt met een klein voordeel voor Coinmama.

Ronde 5: Anonimiteit

Sommige mensen willen anoniem cryptocurrency kopen, verhandelen en verkopen. Hoewel de meesten van hen om legitieme veiligheidsredenen anonimiteit willen, zijn er veel met meer twijfelachtige motieven.

Als u een van die mensen bent die anonieme handel nodig heeft, dan heeft u hier geen geluk. In overeenstemming met het huidige anti-witwasbeleid, houden zowel Coinmama als Coinbase zich aan de strikte KYC-voorschriften (Know Your Customer). Beide vereisen dat u uw identiteit verifieert via een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs voordat u begint met kopen. Dus in beide gevallen is anonieme handel nee.

Deze ronde eindigt in een gelijkspel.

Ronde 6: Beschikbaarheid

Gebruikers uit ongeveer 190 landen zijn vrij om accounts aan te maken op Coinbase. Voor de meeste van die landen biedt Coinbase echter alleen portefeuillediensten aan. Toegang tot het kopen, verhandelen en opnemen van cryptovaluta is momenteel beperkt tot ongeveer 30 landen.

Coinmama is verkrijgbaar in ongeveer 190 landen over de hele wereld.

Deze ronde gaat gemakkelijk naar Coinmama.

Ronde 7: Tokens vermeld

Hoewel geen van deze services een bijzonder grote selectie cryptocurrencies biedt (er zijn er tenslotte duizenden), is er een verschil.

Met Coinmama kun je acht verschillende tokens kopen: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Ethereum Classic (ETC), Ripple (XRP), Qtum (QTUM) en Cardano (ADA). Maar nadat je een token hebt gekocht, kun je deze niet inwisselen voor een andere op Coinmama.

Coinbase somt 18 verschillende tokens op en een aantal daarvan kunnen rechtstreeks worden gekocht met uw creditcard of een andere betaalmethode die u kunt gebruiken. Na de aankoop kan de ene token gemakkelijk worden ingewisseld voor een andere.

Omdat ze meer tokens aanbieden voor directe aankoop en aanbieden om voor anderen te ruilen, neemt Coinbase deze ronde.

Ronde 8: vergoedingen

Zoals hierboven vermeld, rekent Coinmama 5,9% handelskosten en 5% extra voor creditcardverwerking (deze laatste vergoeding is niet van toepassing als u betaalt met een SEPA-overboeking), voor een totaal van 10,9% boven de marktwaarde. Dat is erg hoog.

Vergoedingen op Coinbase zijn niet het gemakkelijkst te begrijpen, omdat ze afhankelijk zijn van het land waar u woont, het token dat u koopt en de betalingsmethode. Maar ze zijn over het algemeen ver onder die op Coinmama. Deze ronde gaat naar Coinbase.

Ronde 9: mobiele apps

Veel mensen houden ervan om onderweg cryptocurrencies te kopen, verhandelen en verkopen, dus mobiele apps zijn een behoorlijk groot voordeel voor hen.

Coinmama is alleen voor het web. Coinbase heeft een goed ontworpen, gebruiksvriendelijke mobiele app voor zowel Android- als iOS-apparaten. Deze ronde gaat standaard naar Coinbase.

coinbase mobiele app

Ronde 10: klantenondersteuning

Klantondersteuning is nog steeds een groot probleem in de cryptohandelwereld in het algemeen. Veel sites bieden helemaal geen klantenondersteuning.

Beide websites bieden handleidingen en how-to’s voor de transacties die u kunt uitvoeren. De handleidingen van Coinbase zijn vooral handig.

Zowel Coinmama als Coinbase bieden klantenondersteuning. In beide gevallen is ondersteuning via e-mail de betere optie, aangezien telefonische ondersteuning op zijn best onregelmatig is. Coinmama beantwoordt e-mails doorgaans binnen 24 uur, terwijl Coinbase iets langzamer is en 24-72 uur nodig heeft om te antwoorden.

Coinbase heeft dus betere gidsen op de website, maar Coinmama heeft snellere e-mailreacties. Laten we deze laatste ronde gelijkspel noemen.

Coinmama VS Coinbase: tot slot …

Laten we eerst eens kijken:

Ronde coinmama

Coinmama

muntenbasis

Coinbase

Trek
1: Soort dienst X
2: Beveiliging X
3: Betaalmethoden X
4: Gemak en snelheid X
5: Anonimiteit X
6: Beschikbaarheid X
7: Tokens vermeld X
8: Vergoedingen X
9: Mobiele apps X
10: Klantenservice X

Coinbase duurt vijf rondes, terwijl Coinmama er twee nodig heeft en drie rondes gelijkspel zijn. Met deze resultaten lijkt het een goed idee om voor Coinbase te kiezen. En in veel gevallen zou het een gemakkelijkere keuze zijn. Maar laten we het beschikbaarheidsprobleem niet vergeten. Als u buiten de landen woont die crypto mogen kopen, moet u Coinmama of een andere site gebruiken.

Uiteindelijk bieden zowel Coinmama als Coinbase een snelle, gemakkelijke manier om cryptocurrency te kopen. Beide zijn een prima keuze om je toegang tot de cryptowereld te zijn. Als deze Coinmama VS Coinbase-vergelijkingsgids nuttig was, of als u vragen heeft, laat dan hieronder uw opmerkingen achter!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me