Is Bitstamp veilig om te handelen? Veiligheids- en uitwisselingsvoorschriften

Er zijn honderden verschillende cryptocurrency-uitwisselingen en Bitstamp is een van de grootste. Het handelt in de top vijf van cryptocurrencies met een 24-uurs handelsvolume van iets minder dan 80 miljoen US dollar. Als u overweegt te handelen op Bitstamp, vraagt ​​u zich waarschijnlijk af “Is Bitstamp veilig?”Kortom, Bitstamp biedt een van de veiligste handelservaringen die mogelijk zijn. Maar laten we dieper kijken.

is bitstamp veilig?

Hoe lang bestaat Bitstamp al??

Bitstamp kondigt zichzelf aan als “de langst bestaande crypto-uitwisseling ter wereld”. Het werd opgericht in 2011 en is gevestigd in Slovenië. De oprichters hebben de registratie in 2013 naar het VK verplaatst en later in 2016 naar Luxemburg.

Zie ook:

Bistamp Vs Kraken

Bitstamp versus Coinbase

Is Bitstamp gereguleerd?

Toen de oprichters Bitstamp naar het VK verhuisden, vroegen ze om advies met betrekking tot regelgeving. Ze kregen te horen dat bitcoin niet als valuta was geclassificeerd, dus ze zouden niet onderhevig zijn aan regelgeving. Het bedrijf besloot toen dat Bitstamp zou gaan reguleren zelf.

Na een paar jaar van zelfregulering kreeg Bitstamp in 2016 een volledige reguleringslicentie van de regering van Luxemburg. Sindsdien is Bitstamp gereguleerd en mag het in alle EU-lidstaten werken..

Hoe veilig is Bitstamp?

Bitstamp heeft in het verleden enkele hackproblemen gehad. Ze waren het slachtoffer van een DDoS-aanval in 2014 en werden gehackt in 2015 toen ongeveer 19.000 bitcoins werden gestolen. Beide keren slaagde het bedrijf erin zich te herstellen en hebben ze verschillende keren beveiligingsprotocollen verbeterd.

Momenteel wordt beveiliging bereikt door verschillende praktijken. Ten eerste worden bijna alle tokens nu opgeslagen in offline cold wallets, dus zelfs als het platform is gecompromitteerd, blijven de meeste fondsen buiten bereik. Bitstamp houdt alleen voldoende liquide tokens bij om snel en efficiënt te kunnen handelen.

Ten tweede vereist Bitstamp dat zijn gebruikers onmiddellijk na registratie tweefactorauthenticatie instellen. Deze tweefactorauthenticatie (of 2FA) kan worden ingesteld via authenticatie-apps zoals Google Authenticator of Authy. Deze apps genereren willekeurige wachtwoorden van zes cijfers die slechts één minuut geldig zijn. 2FA-wachtwoorden zijn vereist voor het inloggen en voor alle transacties en opnames.

Als extra beveiligingsfunctie gebruikt Bitstamp PGP-handtekeningen om alle persoonlijke informatie die door zijn gebruikers wordt verstrekt, te coderen. Aangezien ze tijdens accountverificatie om meer persoonlijke informatie vragen dan bij andere uitwisselingen, is dit zeker een goede zaak.

Is Bitstamp betrouwbaar?

Hoewel Bitstamp is gehackt, hebben gebruikers geen geld verloren. Alle 19.000 gestolen bitcoins in 2015 zijn terugbetaald aan gebruikers en blijven alle fondsen verzekeren.

Tot dusver zijn er geen meldingen van misbruik van persoonlijke informatie door Bitstamp.

Al met al is Bitstamp zo betrouwbaar als ze komen. U zou geen problemen moeten hebben met het kopen, verkopen of overboeken van munten in en uit Bitstamp.

Hoe worden Bitstamp-accounts geverifieerd?

Bitstamp-accountverificatie is nodig om alle handelsopties in te schakelen. U wordt gevraagd om uw account onmiddellijk na registratie te verifiëren.

Bitstamp vereist meer persoonlijke informatie dan andere uitwisselingen. U moet financiële basisgegevens, scans van een persoonlijk identificatiedocument en een bewijs van verblijf verstrekken.

Hoewel sommige gebruikers het verificatieproces te opdringerig vinden, stelt Bitstamp dat het noodzakelijk is om de veiligheid te garanderen en deel uitmaakt van hun antiwitwasbeleid. Er zijn geen rapporten of rechtszaken tegen Bitstamp wegens misbruik van persoonlijke informatie, dus ze lijken betrouwbaar genoeg.

Zijn Bitstamp-portefeuilles veilig?

Portemonnees op Bitstamp zijn veilig, maar de mate van veiligheid hangt uiteindelijk af van elke gebruiker. Als gebruikers een veilig wachtwoord kiezen en 2FA ingeschakeld houden, blijven portefeuilles veilig.

Gebruikers ontvangen echter niet de privésleutels voor hun portemonnee. Dit betekent dat gebruikers dat technisch gezien niet doen eigen hun portemonnee. Dit is de norm voor crypto-uitwisselingen, daarom wordt het aanbevolen aan gebruikers op ieder exchange bewaart geen grote hoeveelheden tokens voor langere periodes op hun exchange wallets.

Na dit alles te hebben bekeken, kunnen we zien waarom het antwoord op de vraag “Is Bitstamp veilig” ja is. Het is volkomen veilig.

Aan de slag met Bitstamp

Het registreren van een account op Bitstamp is vrij eenvoudig. Laten we aannemen dat u een persoonlijk account aanmaakt.

 1. Ga eerst naar het Bitstamp naar huis pagina en klik op de knop “Registreren” in de rechterbovenhoek:

  Is Bitstamp veilig

 2. Selecteer het type account dat u aanmaakt: persoonlijk of zakelijk. Klik op “Persoonlijk account”.

 3. Voer uw voornaam, achternaam, e-mailadres in, accepteer de algemene voorwaarden en klik op “Doorgaan”. Er wordt een e-mail gestuurd naar het door u opgegeven adres.

  Is Bitstamp veilig om te verhandelen

 4. Open uw e-mailinbox en klik op de link om uw account te activeren.

 5. Typ en bevestig een veilig wachtwoord voor uw account en klik op “Doorgaan”.

 6. Op het volgende scherm ziet u de gebruikers-ID die Bitstamp voor u heeft gemaakt. Dit is de ID die u elke keer dat u inlogt, gebruikt. U wordt ook gevraagd om het gebruikersverificatieproces te starten. Klik op “Start uw verificatie”.

  hoe veilig is bitstamp

 7. Geef uw persoonlijke basisgegevens op: land van verblijf, adres en postcode. Bevestig dat u de nationaliteit heeft in uw land en klik op “Doorgaan”.

  is bitstamp betrouwbaar

 8. U moet nu uw telefoonnummer invoeren. Nadat u op “Doorgaan” hebt geklikt, stuurt Bitstamp u een code die u op het volgende scherm moet invoeren.

 9. Nu moet u financiële basisinformatie invoeren. Het is gewoon uw huidige bezigheid en hoeveel uw jaarlijkse geschatte storting in Bitstamp zal zijn. Vul deze informatie in en klik op “Doorgaan”

 10. Op dit scherm moet je wat meer financiële informatie invullen. U moet aangeven waarvoor u Bitstamp gaat gebruiken en of u van plan bent om crypto uit andere bronnen in Bitstamp te deponeren.

 11. Ten slotte moet u een bewijs van verblijfsdocument uploaden. Het adres op dit document moet overeenkomen met het adres dat u eerder heeft ingevoerd.

 12. Na het uploaden van het document vraagt ​​Bitstamp u om 2FA in te schakelen via authenticator-apps zoals Authy of Google Authenticator. Volg de instructies om uw 2FA in te stellen.

 13. Na het instellen van 2FA hoeft u alleen maar te wachten tot Bitstamp de verificatie heeft voltooid om volledige toegang te hebben tot alle opties op de site. U ontvangt een e-mail zodra de verificatie is voltooid.

Dat is het. U heeft nu een geverifieerd Bitstamp-account en kunt beginnen met handelen. Hoe de daadwerkelijke handel moet worden uitgevoerd, valt buiten het bestek van dit artikel, maar aangezien de gebruikersinterface van Bitstamp vrij eenvoudig is, zouden zelfs nieuwkomers het vrij snel onder de knie moeten hebben.

Laatste opmerkingen…

Toen u dit artikel voor het eerst begon te lezen, vroeg u zich af “Is Bitstamp veilig?”. Hopelijk is die vraag hier beantwoord. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u uw account openen en beginnen met handelen. Als er één nadeel is aan Bitstamp, is de extreem beperkte selectie van valuta’s die ze vermelden: alleen Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en Bitcoin Cash. Ervaren handelaren zullen binnenkort op zoek gaan naar andere beurzen, maar nieuwe handelaren zouden het prima moeten kunnen.

Kortom, Bitstamp biedt een snel en algemeen veilig platform voor het verhandelen van cryptocurrencies. Het bestaat al een aantal jaren en zal naar verwachting nog geruime tijd blijven hangen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me