Uptrennd ($ 1UP): Facebookova alternativa »najprej skupnost«

Uptrennd ($ 1UP) je decentralizirano socialno omrežje. Z naraščanjem števila družabnih omrežij se tveganje za zasebnost in skrb za uporabniške podatke postopoma povečujejo. Trenutno si vsak uporabnik interneta želi biti varen med uporabo teh aplikacij. Centralizirani platformi socialnih medijev, kot sta Facebook in Twitter, svojim uporabnikom niso zagotovili varnih in zanesljivih sistemov, ki varujejo njihove podatke. Zato se platforme, kot je Uptrennd, pojavljajo kot alternativa.

Ozadje

Jeff Kirdeikis, ustanovitelj družbe Uptrennd, je temelj platforme postavil januarja 2019. Ocenil jo je kot “naslednji razvoj družbenih medijev”. Kirdeikis je navdušenec nad kriptovalutami, ki ima v lasti največjo kripto Facebook skupino na svetu Naložbe v kriptovalute. Je tudi gostitelj Bitcoin & Kripto podcast.

Ko so leta 2017 tehnološki velikani Facebook, Google in Twitter prepovedali oglase, ki temeljijo na kriptovalutah, so se decentralizirane platforme socialnih medijev, kot so Steemit, Weku, D.Live itd., Uveljavile. Vendar so bile tudi te platforme zapletene v lastne polemike. Na primer, Steemit je prevzel Tron (ki je bil sam zelo sporen med uporabniki Steemita) in povzročil, da so člani uporabili mehak vilic za zmanjšanje glasovalne moči Steemita in Trona. Vendar soft fork ni uspel in uporabniki so obtožili Tron in 3 priljubljene borze kriptovalut za igranje rezultata.

Jeff in njegova ekipa sta prepoznala to naraščajočo zaskrbljenost in bila priča tej drami, ki je skupnost raztrgala. Tako je bil Uptrennd ustvarjen za premagovanje vprašanj, ki trenutno pestijo vse druge decentralizirane platforme. Uptrennd se od vsega drugega razlikuje po tem, da je “najprej skupnost”, kot je navedel Kirdeikis sam.

Nikoli.

Uptrennd je najprej skupnost in tako bo tudi ostalo.

– Jeff Kirdeikis (@JeffKirdeikis) 3. marec 2020

Do danes je Uptrennd standardno spletno mesto 2.0, ki ni prejelo nobenega financiranja semen ali začetne ponudbe kovancev (ICO).

Kaj je Uptrennd?

Uptrennd je spodbujevalna platforma socialnih medijev, ki svojim uporabnikom ponuja možnosti zaslužka za ustvarjanje kakovostnih in izvirnih vsebin. Platforma je zasnovana s sodobnim pridihom in podpira štiri temeljne dejavnike:

 • Svoboda govora
 • Varnost podatkov
 • Enakost možnosti
 • Pravična razdelitev bogastva

Poleg tega Uptrennd namerava 80% vseh ustvarjenih prihodkov vložiti nazaj v platformo, da bi ustvaril zaupanja vredno in donosno socialno ekonomijo. Uptrenndov uvod v resnici pomeni začetek novega obdobja v industriji socialnih medijev, ki predvsem spodbuja svoje uporabnike.

Oblikoval je neverjetne lastnosti igranja s sistemom za izravnavo. To omogoča uporabnikom, da povečajo svoje nagrade z oddajo svojih pozitivnih vsebin & komentarje, ko svoj račun poravnajo z izvornim žetonom “1Up”.

Kaj je 1UP žeton?

1UP je žeton ERC-20, ki deluje kot izvorno sredstvo na platformi Uptrennd. Žeton 1UP sledi sistemu za glasovanje jedra, ki ga bolj pogosto imenujemo točke.

Te točke si lahko prislužite z vsemi vrstami dejavnosti, kot so objavljanje, komentiranje, ogled objav itd. Uporabniki jih lahko zamenjajo za žetone 1UP. Trenutno je ena točka vredna enega žetona 1UP.

Omeniti velja, da vrednost 1 glasov za ne bo vedno vredna 1 žetona. V prihodnosti se lahko vrednost poveča na 100+ točk, da si prislužite en žeton. Tako platforma daje vrednost zgodnjim imetnikom in posvojiteljem. Poleg tega zagotavlja, da je ekonomija žetonov 1UP neskončno razširljiva.

1UP Tokenomics

Na splošno je bilo 1.000.000.000 žetonov predhodno kopanih in varno shranjenih v hladilniku. Žetone bodo prevzeli šele, ko jih bodo uporabniki odvzeli od točk, zasluženih na platformi. Poleg tega se je mreža zavezala, da bo 1UP naredila deflacijski žeton.

Uptrennd porabi 30% točk, ki jih aktivni člani platforme vsak mesec porabijo za dvig. 30% vsake točke se porabi od celotne oskrbe, ki se uporablja za povečanje, zvišanje ali nakup na kraju samem. Če na primer uporabimo 10 milijonov točk, platforma zažge 3 milijone žetonov.

To pomeni, da bo 1UP z vsakim mesecem postajal vse bolj redek, kot vsako deflacijsko sredstvo.

Poleg tega platforma prav tako dodatnih 20% vloženega zneska razdeli v sklad za rast skupnosti. Trenutno je v hladilnici Uptrennd skoraj 900 milijonov žetonov, v krožni zalogi pa približno 100 milijonov žetonov.

Žeton je trenutno na voljo na borzah, kot so Uniswap, P2PB2B, Altilly, Idex in druge.

Kako Uptrennd uporabnikom omogoča, da zaslužijo točke?

Poleg ustvarjanja vsebin in interakcije lahko uporabniki na Uptrenndu zaslužijo točke tudi na naslednje načine:

 1. Prejem glasovanja za vaš komentar ali objavo
 2. Zaslužek z skupno rabo – ob ponovni objavi lahko zaslužite 50% točk.
 3. Zbiranje donacij aktivnih članov platforme.
 4. Dnevni bonus za aktivnost (zahteva vsaj 10 obiskov na dan)
 5. Mesečna in tedenska tekmovanja
 6. Povabilo novih uporabnikov na platformo
 7. Izmenjava žetonov za točke.

V bistvu je, ko se proda en sam glas za Uptrennd, vredno 0,05 USD. Vendar pa družba pojasnjuje, da se bo v primeru, da žeton na borzah preseže 0,05 USD, tudi cena točk povečala. Po navedbah spletnega mesta je glavni cilj platforme “vzdrževanje 10-odstotne premije za spodbujanje nakupov na borzah za likvidnost.

Poleg tega je družba trdila tudi, da “če se cena spusti pod to mejo 0,05 USD, se vrednost ne bo spremenila, to se imenuje [najnižja cena].

Uporabite primere žetona 1UP

Platforma uporabnikom ponuja več načinov, kako uporabiti svoje zaslužene točke.

 1. Uporabniki lahko žetone uporabljajo za poravnavo svojih računov. Za vsako dodatno stopnjo platforma omogoča dostop do zvišane nagrade za vsako pozitivno objavo ali komentar.
 2. Z žetoni 1UP lahko preprosto povečate svojo objavo za določeno število ogledov.
 3. Uporabniki lahko na platformi kupijo oglasne pasice z žetoni 1UP. Poleg tega se 80% zaslužka od oglaševanja vrne skupnosti.
 4. Uporabniki lahko podarjajo žetone drugim kot nasvet. Poleg tega ga lahko uporabimo kot nagrado za izpolnjevanje določenih nalog, ki jih objavi uporabnik.
 5. Uporabniki lahko svoje žetone 1Up prodajo na tuji borzi za fiat ali katero koli drugo kriptovaluto.
 6. Platforma tudi načrtuje, da bo uporabnikom omogočila uporabo žetonov 1UP za odklepanje ekskluzivnih skupnosti, ki temeljijo na naročnini..

Uptrend – prihodnja izvedba

Po besedah ​​Jeffa Uptrend zdaj vstopa v prostor decentraliziranega financiranja (DeFi) z več izvedbami in partnerstvi. DeFi funkcije bodo vključevale

 • Popravljeno APY staking
 • Rudarstvo likvidnosti
 • Nagrade glede na omrežno aktivnost

Poleg DeFi-ja dela velike premike tudi na drugih področjih, kot sta mobilni aplikaciji za Android in iOS, zbira kapital in usmerja FIAT onramp na žetone 1UP. Platforma se prav tako veseli uvrstitve žetonov 1UP na vrhunske borze.

Zaključek

Uptrennd je zdaj postal ena najbolj angažiranih svetovnih decentraliziranih platform socialnih medijev. Podjetnikom, pisateljem, ljubiteljem in drugim honorarnim delavcem je omogočila, da svoje sposobnosti in strast izkoristijo.

Z vsemi svojimi inovativnimi primeri uporabe se zdi, da platforma poskuša postati naslednja velika stvar med vsemi decentraliziranimi mrežami socialnih medijev. Na splošno lahko poveča vidnost & sodelovanje z vsebino svojega uporabnika z zagotavljanjem spodbud s kriptovalutami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me