DOS OMREŽJE ($ DOS): DECENTRALIZIRANO ORACLE STORITVENO OMREŽJE

DOS OMREŽJE ($ DOS) je razširljivo omrežje plast-2, ki ponuja decentralizirano storitev Oracle, ki varno in zanesljivo zbira podatke iz resničnega sveta, dogodke in računske moči ter jih dostavlja v blokovne sisteme. Poleg tega, da blockchains omogoča interakcijo z zunanjimi podatki, omrežje omogoča tudi komunikacijo med blockchains.

V tem priročniku si podrobneje ogledamo omrežje DOS, primere uporabe, spodbude za rudarje, arhitekturo in dve glavni komponenti.

Ozadje

Razvoj omrežja DOS je omogočila tehnologija veriženja blokov, s posebnim poudarkom na pametnih pogodbah in decentraliziranih aplikacijah (Dapps). Trenutno sta ti dve področji deležni večje pozornosti, vendar z le nekaj oprijemljivimi rezultati. Sistem DOS želi prispevati k kripto prostoru s komercializacijo Dapps-a in pospeševanjem obsežnega sprejemanja pametnih pogodb.

V ta namen projekt predvideva scenarij, v katerem lahko pametne pogodbe samostojno pridobijo internetne podatke in aktivirajo programske vmesnike spletnih aplikacij (API). Poleg tega je ozadje protokola odvisno od tega, kako poceniti izračune v verigi in hkrati izboljšati razširljivost.

To bi omogočilo trženje modelov umetne inteligence, množenje matric in 3D upodabljanje, med drugimi aplikacijami, med uporabo pametnih pogodb..

Celoten projekt podpira DOS Foundation, skupaj z več ključnimi partnerji, vključno s QuarkChain, BKEX, Ultrain, Meter SERO, IOST in Enterprise Ethereum Alliance (EEA).

Kaj je DOS Network?

DOS Network je decentralizirano omrežje storitve oracle, katerega namen je povečati medsebojno povezanost sistemov, ki temeljijo na verigah verig, s podatki iz resničnega sveta. Zgrajen je kot prilagodljiv protokol nivoja 2, ki ponuja decentralizirane podatke o podajanju podatkov.

Kaj je DOS Network?Kaj je DOS Network?

Tudi protokol je zasnovan tako, da je verižno agnostičen in popolnoma decentraliziran. Zato je združljiv z vsemi obstoječimi verigami pametnih pogodb. To omogoča omrežju DOS, da deluje kot porazdeljeni računalniški oracle, ki ga je mogoče preveriti in uporabiti s pomočjo uveljavljenih verig blokov, kot sta Tron in EOS..

Poleg tega je omrežje tudi vodoravno razširljivo, kar pomeni, da več kot vozlišč deluje v njegovem sistemu, večja je njegova računska moč. Ker je omrežje DOS decentralizirano in zasnovano s kripto ekonomskim modelom, je odporno proti napadom sybil in drugim kibernetskim napadom..

Večji deli omrežja DOS

DOS omrežne ključne komponenteDOS omrežne ključne komponente

Omrežje DOS ima v svojem sistemu dve ključni komponenti: vklopljene in izven-verižne dele.

Na verigi

Komponenta na verigi se ukvarja z vsem, kar je na verigi blokov. Sestavljen je iz sklopa pogodb protokola, ki urejajo računsko preverjanje rezultatov, vstavljanje vozlišč, obdelavo plačil in druge funkcije na podprtih verigah blokov.

Za lažjo uporabo imajo pogodbe enoten uporabniški vmesnik med verigami.

Izven verige

Mrežni sistem DOS se osredotoča na odjemalsko programsko opremo, ki jo upravljajo tretje osebe v iskanju ekonomskih koristi. Programska oprema je med drugim sestavljena iz modula adapterja verige blokov, konsenznih modulov zunaj verige. Na splošno ima zunajverižni del razdeljen vir podatkov in računalniški oracle.

DOS Network Mainnet: Caelus

DOS Network Mainnet - CaelusDOS Network Mainnet – Caelus

10. julija 2020 je uradno začel delovati omrežje DOS Network Caelus. Mainnet je s seboj prinesel preverljive rezultate v realnem času, večjo varnost in razširljivost. Poleg tega je zagon spremljal raziskovalec blokov, ki uporabnikom omogoča poizvedovanje o razpoložljivih informacijah v verigi.

DOS Network: Uporabite primere

Premostitev vrzeli med decentraliziranimi sistemi in podatki iz resničnega sveta vodi do številnih vabljivih primerov uporabe. Pripomočki za DOS so sicer neomejeni, vendar jih lahko povzamemo v:

Porazdeljeni izvedeni finančni instrumenti

Finančno pogodbo med posamezniki lahko ovira pomanjkanje zaupanja, zlasti na decentralizirani platformi. Za spodbujanje stabilnosti pametna pogodba skrbi za kratke in dolge pozicije izvedenega finančnega instrumenta.

Čeprav si drugi projekti, kot je Decentralized Derivative Association, prizadevajo razširiti uporabo pametnih pogodb na trgu izvedenih finančnih instrumentov, ima DOS Network še vedno svoje mesto. Protokol se lahko uporablja za varen dostop do pogodb z vrednostmi poravnave in viri cen.

Zunanji podatki Stablecoin

V tem okviru je Tether (USDT) izločen iz enačbe, ker ga izda centralizirano podjetje in je z njim mogoče manipulirati.

Tu prepoznamo podobni DAI in kUSD, ki sta stabilna kovanca, vezana na osnovno sredstvo. Posledično te valute potrebujejo sisteme, kot je mreža DOS, da zaupljivo zagotavljajo podatke, kot je trenutni tečaj njihovega osnovnega premoženja.

Decentralizirano posojanje

Decentralizirano financiranje (DeFi) je dodalo velik zagon decentraliziranemu posojanju. Da bi zagotovili pošten postopek izposoje, lahko protokol DOS uporabite za zagotavljanje tržnih obrestnih mer in spremljanje enakovrednosti med posojenim zneskom in zagotovljenim zavarovanjem.

Uporablja se lahko tudi za spremljanje pogojev posojila in aktiviranje likvidacije.

Porazdeljeno zavarovanje

Zavarovanje je eden najboljših sektorjev, ki bi imel veliko koristi od tehnologije veriženja blokov. Pri projektih, kot je Etherisc, ki se ukvarjajo z zavarovanjem pridelkov, zavarovanjem zamude leta, je mogoče protokol DOS uporabiti za hranjenje zunanjih podatkov, ki jih potrebujejo.

DOS Network omogoča prevzem zavarovalnih polic in odločanje o izplačilih za decentralizirane vloge za zavarovanje z zagotavljanjem potrebnih zunanjih podatkov.

Distribuirana igralnica

Ker imajo običajne igralnice do 15 odstotkov lastne hiše, so decentralizirane igralnice odgovor na pravičnost, preglednost in skoraj takojšnja izplačila. Ker pa je generacija naključnih števil v središču vsake igralniške igre, je zagotavljanje preverljivih naključnih števil v sistemih verig blokov težko.

Da bi to rešilo, lahko DOS Network napaja Dapps s preverljivimi in varnimi naključnimi številkami, ki so neustavljive, neobvladljive in nepristranske.

Decentralizirani trgi napovedi

To je lahko vse od napovedi volitev do športnih stav. Decentralizirani izrazi, ki jih zagotavlja sistem DOS, lahko pomagajo rešiti tovrstne spore varno in hitro.

Decentralizirana razširljivost izvedbe računanja

Sistem lahko uporabnikom omogoči, da se izognejo dragim verižnim izračunom in nudijo zasebnost računalniškim nalogam. Z nizkimi stroški in zasebnimi analizami lahko DOS Network izboljša razširljivost Ethereuma in drugih podprtih pametnih pogodbenih platform.

DOS žeton ($ DOS): Kaj je to?

DOS Network ($ DOS) ima izvorno virtualno valuto, ki sledi standardom ERC-20. Žeton se uporablja tako za upravljanje kot za spodbujanje udeležencev v mreži. Udeleženci v omrežju vključujejo razvijalce Dapp, Node runners in premium ponudnike podatkov.

Ponudba žetonov DOS je omejena na milijardo. DOS žetoni so bili dodeljeni spodbudam za rudarstvo (35%), gradnji ekosistemov (19%), promociji žetonov skupnosti (1,5%), zasebni prodaji (14,5%), ekipi (15%), temeljni rezervi za trženje, pravni, PR & itd (10%) in svetovalec (5%).

DOS Network je 17. avgusta 2020 objavil dve izboljšavi gospodarstva žetonov DOS: likvidnostne nagrade in izgorevanje žetonov.

Nagrade za likvidnost

Ekipa bo zagotovila 100.000 DOS žetonov vsakih 7 dni iz temeljne rezerve kot likvidnostne nagrade, od katerih bo 50% nagrajenih za DOS / ETH sklad na Uniswap V2 in 50% za DOS / USDC pool na Balancer.

Gorenje žetonov

Vsakih 7 dni bo zgorelo še 100.000 žetonov DOS iz temeljne rezerve. Poleg tega bodo obresti na temeljnih vozliščih (in sicer Gaja, Zevs, Hera, Ares, Atena, Apolon, muze, Had, Pozejdon, Odin, Thor, Loki in Delfijski Oracle) sežgali vsakih 14 dni in ne bodo vstopili obtok.

Za več informacij obiščite tukaj.

Zaključek

Interakcija sistemov, ki temeljijo na verigah verig, s podatki iz resničnega sveta je ključnega pomena za sprejemanje eksplozivnih blokov. To se lahko zgodi v sektorjih, kot so zavarovalništvo, igralnice, trgi napovedovanja, medsebojno posojanje, DeFi, vse zahvaljujoč mreži DOS.

Poleg tega omogočanje decentraliziranim vozliščem, da zaščitijo omrežje s sistemom dokazov o vložkih, odpravlja potrebo po visoko specializirani rudarski opremi, skrajša čas potrditve in poveča zmogljivost transakcij.

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me