Kaj je Ripple in XRP

Valovanje – Ripple Todkupnino Protocol je sistem poravnave v realnem času, ki ga banke uporabljajo za menjavo valut, nakazila in bruto poravnavo. Ideja je nadomestiti starost stare sisteme, kot so SWIFT – ki je bila razvita leta 1972 in jo danes uporablja večina bank. Protokol Ripple ponuja pomembne prednosti tako pri hitrosti prenosa kot pri sledenju prenosa. Ripple uporablja tehnologijo porazdeljene knjige, podobno kot Bitcoin. V primerjavi z Bitcoinom je hitrejše in cenejše pošiljanje po omrežju z valovi. Vendar obstaja en pomemben kompromis, in sicer pomanjkanje decentralizacije. Omrežje Ripple je zaprto in se mu ne more pridružiti noben uporabnik – kar pomeni, da obstaja velika mera centralizacije.

xTrenutna poravnava med bankami

XRP – Kriptovaluta XRP se pogosto zamenja z Ripple Protocol (imenovan tudi Ripple), izdan Ripple Labs. The XRP je izdan žeton, ki uporablja omrežje Ripple – pošljemo ga lahko zelo hitro in z nizkimi stroški. Vendar je treba opozoriti, da XRP je ni zahtevano da omrežje deluje, niti ga banke ne smejo uporabljati, če se odločijo, da sprejmejo Ripple. Dejansko komunikacija xCurrent med bankami ne uporablja XRP.

Ripple Logo

Ripple Currency (XRP) vs Ripple Protocol

Začnimo z enim zmedenim dejavnikom. Zato moram razlikovati med transakcijskim protokolom Ripple (ki se uporablja med bankami in drugimi podjetji) in valuto XRP, izdano z valovanjem. Ko vidite, da Ripple pridobiva dejansko XRP, valuto, ki jo izda Ripple. In to se pravzaprav precej razlikuje od omrežnega protokola ali protokola Ripple. Oba imata isto ime in prepričan sem, da je to zagotovo zmedlo veliko vlagateljev.

Ripple Protocol

Začnimo torej s transakcijskim omrežjem, znanim kot Ripple. Torej protokol Ripple temelji na tehnologiji, ki je podobna blockchainu, vendar ni popolnoma enaka. Ne zahteva rudarjenja in temelji na soglasnem omrežju, namesto da bi bil usmerjen k potrošnikom, kar je Bitcoin. V bistvu je za vsakdanjega človeka.

Ripple uporabljajo izključno velike institucije, kot so banke. Celotna ideja podjetja Ripple je omogočiti bankam prenos kakršnega koli sredstva, ne glede na to, ali gre za valuto, USD, evro, zlato ali katero koli drugo sredstvo, na primer airmiles. To lahko takoj prenesete med druge institucije blizu. To tekmuje s sistemi, kot je hiter. Torej, če ste kdaj kupili Bitcoin z bančnim nakazilom, boste vedeli, kako boleče je to. Morate stopiti v stik s svojo banko in poslati transakcijo na hiter račun z bančno kodo, kar lahko traja od dva do tri dni in obstaja veliko provizij za transakcije tako pošiljatelja kot prejemnika. Ripple naj bi to revolucioniral z zagotavljanjem skoraj takojšnjih transakcij v sekundah za institucije, kot so banke. Sprejelo ga je že kar nekaj velikih bank in

XRP – valuta omrežja Ripple (xRapid)

Zdaj, ko sem razložil, kaj je protokol transakcij Ripple, pojdimo na Ripple XRP. XRP dejansko izda Ripple Labs in je oblika kriptovalute, s katero je mogoče trgovati in ni “minirana”. Torej obstaja končno število valovanj in ta znesek dejansko izda podjetje Ripple, imenovano Ripple Labs.

XRP sam po sebi nima povezanih sredstev ali vrednosti, npr. Ni vezano na USD ali zlato. Namesto tega se lahko uporablja kot vmesna valuta v institucijah. Ima eno veliko prednost, ker so transakcijski stroški zelo, zelo nizki (za razliko od Bitcoina, ki zdaj dosega 1,5 usd provizij za transakcije).

xCurrent ne uporablja XRP

Ripple Labs so razvili dve različni tehnologiji, namenjeni reševanju prenosa vrednosti med državami. Xcurrent je podjetniška tehnologija, namenjena bankam, ki omogoča takojšen prenos vrednosti. Ta tehnologija ne uporablja valute XRP, temveč je knjiga za prenos vrednosti v valuti, ki jo je izbrala banka.

Je XRP centraliziran

Transakcije XRP je mogoče zaradi majhnega števila potrditi zelo hitro validator vozlišča v omrežju. Omrežje XRP ni odprto soglasje, zato je samo a majhno število validatorjev (~ 30 validatorjev) poslati transakcijo, preden se šteje za “potrjeno”. Zagovorniki XRP ga hvalijo za manj kot 1 sekundo potrditvenih časov, medtem ko nasprotniki opozarjajo na centralizirano arhitekturo in pomanjkanje cenzurnega upora. Transakcije XRP je mogoče razveljaviti in račune zamrzniti – podobno kot pri zamrznitvi tradicionalnih bančnih računov.

Zaskrbljenost glede valovanja

Če nadaljujemo, se XRP trenutno izda le z manj kot 40% celotnega števila. Preostali znesek (minus 20%, ki ga zadržijo ustvarjalci Ripple), ima Ripple Labs za distribucijo, kadar koli in kakor koli želijo. To je pravzaprav nekako zanimivo, saj ima Ripple Labs za razliko od mnogih decentraliziranih valut veliko vlogo pri distribuciji XRP. Ripple Labs je pravzaprav podjetje in se to zelo razlikuje od Bitcoina, kjer je Bitcoin popolnoma decentraliziran in nima centralnega nadzornega organa. Ripple Labs je registriran v mnogih državah in bi ga lahko tožili in ga pridržali v policijskem pridržanju. To se spet zelo razlikuje od drugih tehnologij.

Torej, to je malo informacij glede protokola Ripple in XRP. Prepričan sem, da je to morda nekoliko zmedeno za nekatere ljudi in ker imata tehnologija in valuta isto ime, bi lahko bili napačno razumljeni. Upam, da vam to malo razjasni, kaj je protokol Ripple in kaj XRP.

Ripple (XRP) lahko kupite na Binance – https://www.binance.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me