OIN Finance ($ OIN): DeFi-jev prvi vstop v ontologijo

OIN Finance ($ OIN) je zasnoval način za izgradnjo projekta decentraliziranega financiranja (DeFi), ki skuša dostaviti tisto, kar lahko tudi večina izdelkov Ethereum, vendar na drugem blockchainu – mreži Ontology. To lahko potencialno reši vprašanja zastojev v verigah blokov in naraščajočih pristojbin za plin, kar v zadnjem času vzbuja zaskrbljenost in resnično oviro za množično sprejemanje.

Kot prvi projekt DeFi, ki poteka na Ontologiji, je zanimivo vedeti, kaj so storili in kaj imajo v vesolju v prihodnjih mesecih..

Oglejte si naš obrazložitveni video o OIN Finance:

YouTube plakat

Ozadje

Renard Zhang, izvršni direktor OIN Finance, je s svojo ekipo projekt začel s tridimenzionalno nalogo promocije DeFi-ja, ki je postal prehod za DeFi in mu pomagal prerasti v bolj zrel trg. Skupina je pomagala poustvariti razvoj decentralizirane tehnologije iz ekosistema Ethereum v verigo blokov Ontology.

Kaj je OIN Finance?

OIN Finance je ekosistem DeFi, ki se osredotoča na zagotavljanje platforme za posojanje likvidnostnega bazena na vrhu mreže Ontology. Njen namen je ustvariti medsebojno interoperabilno platformo za storitve, kot so posojanje, izposoja, zamenjava in kovanje stabilcoinov..

Z OIN lahko uporabniki dodajo likvidnost na svojih decentraliziranih borzah (DEX) in z OINSwap ustvarijo lastne tržne oblikovalce. Drug projekt znotraj ekosistema OIN je OINLend, kjer lahko uporabniki najemajo posojila ali izposojajo sredstva kriptovalut.

Druge storitve, ki so na voljo v ekosistemu, so OINWallet, OINDAO in USDO stablecoin. Preko mostne tehnologije OIN so lahko te storitve, zgrajene na platformi, dostopne tudi skupnosti Ethereum.

Za zdaj se OIN osredotoča na izgradnjo mreže Ontology za zagotavljanje poceni storitev, hkrati pa se izogiba težavam s prezasedenostjo, ki jih imajo uporabniki v verigi Ethereum, v zadnjem času. Ko ima projekt dovolj močno bazo uporabnikov na platformi ONT DeFi, se lahko premaknejo na nadaljnje razširitev projekta.

Pot naprej za OIN je najprej zgraditi skupnost zgodnjih posvojiteljev in jim dati priložnost, da postanejo del prvotnega sklada. Potem je lahko na voljo širši javnosti.

Medverižna interoperabilnost

Arhitektura OIN omogoča rast ne samo lastne platforme, ampak tudi celotnega prostora DeFi, tako da več blokov poveže skupaj. Njegova zasnova v več verigah odpira platformo drugim obstoječim omrežjem za razširitev ponudbe za veliko število uporabnikov.

Decentralizacija

S sprejetjem Tendermintovega soglasnega algoritma lahko vozlišča delujejo brez težav, medtem ko poskušajo doseči konsenz. In prek lastnega stablecoina obstaja dovolj spodbud za vozlišča, da še naprej zagotavljajo in vzdržujejo zdravje omrežja.

Varnost podatkov

OIN uporablja Merkleov dokaz za zaščito podatkov svojih uporabnikov. V takšni postavitvi bodo vse informacije o dejanjih, ki se začnejo na vrhu verige Ethereum, shranjene v varni vrstici kod, tako da jih ni mogoče zapisati nazaj na.

Storitve OIN Finance

OINSwap V1 Pool

OIN bo na Ontologiji predstavil prvi DEX, ki bo uporabnikom Ontologije omogočil udobno trgovanje s svojimi žetoni ONT z žetoni, ki jih podpira OIN. Swap pool poganja celoten DEX, medtem ko njegove cene določajo prevladujoče tržne razmere. Poli V1 in V2 sta trenutno v pripravi in ​​uradnega datuma zagona še ni.

OIN swap v1 poolOIN swap v1 pool

OINSwap V2 Pool

Takoj, ko je most čez verigo uspešen in sredstva ERC-20 lahko tečejo v omrežje Ontology in iz njega, lahko začnejo delovati v skupini O2 Swap V2. Tu se žetoni OIN uporabljajo za prikaz vrednosti nekaterih žetonov v zamenjavo OIN.

OIN Swap v2 pool

OIN denarnica

OIN denarnico lahko uporabite za shranjevanje žetonov, ki jih podpirata omrežji Ontology in Ethereum. Takoj ko je zaključena druga faza projekta, ki je uspešen zagon mostu Ontology-Ethereum, lahko OIN denarnica dostopa do drugih projektov DeFi, ki temeljijo na Ethereumu. To so protokoli, kot so Curve, Balancer ali Compound.

OIN denarnicaOIN denarnica

USDO

USDO je stablecoin omrežja, vezan na ameriški dolar. To je prvi decentralizirani stabilni žeton, zgrajen na vrhu Ontologije. USDO podpira izvorni žeton Ontology, ONT.

Stabilni valut se lahko uporablja za deponiranje v OIN Swap ali OIN Lend pool za pridobivanje dobička od stakinga in likvidnostnega rudarjenja.

Žeton $ OIN

Žeton OIN je izvorno sredstvo OIN Finance. Uporabljala se bo kot upravljalni žeton, pa tudi za nagrade za zavarovanje in kompenzacijo kliringa.

Skozi žeton OIN platforma izvaja model upravljanja skupnosti za upravljanje operacij. Natančno se žeton lahko uporablja za plačilo provizij za transakcije, vložke ali glasovanje v skupnosti.

Žeton OIN je zelo priljubljen. Javna prodaja žetona je bila približno 50-krat predplačena in je bila na Uniswap ter Bitmax in BiBox uvedena 3. septembra 2020. Tistih nekaj srečnežev, ki so lahko vstopili v javno prodajo, so svoje žetone OIN kupili po 0,08 USD in ob upoštevanju cen OIN v času pisanja tečaja znaša skoraj 1 USD, ti imetniki imajo vse razloge, da so navdušeni.

OIN DAO

OIN DAO ima tudi možnost izdajanja USDO. Ker je USDO zavarovan s strani ONT, ima svoj bazen v platformi Ontology. Tisti, ki imajo ONT, lahko kovajo USDO z začetno stopnjo zavarovanja 300%.

Mehanizem obračuna (podobno kot likvidacije delujejo v MakerDAO) se začne, če zavarovanje USDO pade pod 180%. Če pa si uporabniki ne želijo izposojati ali posojati USDO, jih lahko pošljejo na OIN Swap ali OIN Lend za izvajanje likvidnostnega rudarjenja.

OIN posojilo

Posojanje je decentralizirano na platformi OIN. S pametnimi pogodbami lahko posojilodajalci in posojilojemalci varno položijo žetone, da postanejo osnovno premoženje na platformi. Nato OIN izbira med različnimi žetoni, ki jih podpira mreža Ethereum in Ontology, da kova žetone OIN po določenem tečaju.

Za posojila je potrebno najmanj 150% prekomernega zavarovanja, podobno kot pri drugih posojilnih protokolih DeFi. Obresti se samodejno določijo s pametnimi pogodbami na podlagi različnih tržnih dejavnikov, kot sta ponudba in povpraševanje.

Obresti se kopičijo na blok, del pa se hrani v rezervah. To omogoča posojilodajalcem možnost umika svojih žetonskih vlog, če to želijo.

OIN veriga

OIN Chain je plast, zgrajena na vrhu platforme OIN, zasnovana za podporo funkcije medsebojne interoperabilnosti protokola. To bo pomagalo integrirati Ethereum-ove projekte DeFi, da bo zagotovilo tudi več sredstev v mreži Ontology.

To bo večnamenski vmesnik, ki bo povezal tako Ethereum kot Ontology, kot tudi več javnih verig v prihodnjem razvoju.

Pridobivanje in vplačevanje likvidnosti

Polovica celotne ponudbe žetonov OIN je ustvarjena z likvidnostnim rudarjenjem in vložki. Ponudba, ustvarjena prek stakerjev, bo pridobljena iz skladov zavarovanja USDO, zbranih na platformah OIN DAO in OIN Lend.

Žetoni OIN, ustvarjeni z likvidnostnim rudarjenjem, se vbrizgajo v bazene OIN Swap. Ko je na voljo sklad OIN Lend z vgrajeno arhitekturo medsektorske verige, je mogoče vložiti tudi žetone, skladne z ERC-20.

Natančno 40% vseh kovanih žetonov se vsak dan razdeli z vložki, preostalih 60% pa se razdeli kot nagrada za likvidnostno rudarstvo. Preko OIN DAO se lahko skupnost odloči, kako bo spremenila razmerje med dnevno dodelitvijo nagrad za omrežje.

Zaključek

Kot eden od začetnikov DeFi-ja v mreži Ontology se zdijo obeti za OIN Finance vse bolj pozitivni, zlasti ob naraščajočih provizijah za plin v Ethereumu. Medtem ko se število projektov DeFi, začetih na blokovni verigi Ethereum, dnevno povečuje, je še naprej prevladujoča skrb, ali lahko še naprej ohranjajo svoje poslovanje..

Vzpostavitev uspešnega dokaza o konceptu na drugih platformah za projekte DeFi je lahko koristna za skupnost in celoten kripto prostor. Navsezadnje le dodaja več možnosti za uporabnike, da raziščejo storitve, ki najbolj ustrezajo njihovim potrebam.

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me