PlotX ($ PLOT): dajanje napovednih trgov na verigo blokov

PlotX ljudem omogoča načrtovanje naslednjega možnega rezultata in so nagrajeni za pravilne napovedi. Celoten koncept izvira iz trgov napovedovanja. Napovedovalni trgi, kot so športne stave, naj bi v ZDA do leta 2024 dosegli vrednost 155,49 milijarde USD. Trge podpira tudi prevzem spletnih igralnic in stavnih mest. V nekaterih primerih je več kot nekaj igralcev izkoristilo moč tehnologije veriženja blokov, da bi zagotovilo preglednost na trgu, ki je bil v tajnosti in v nepoštenih nastavitvah.

Z naraščajočo priljubljenostjo odprtih financ (OpFi) platforme, ki temeljijo na verigah blokov, pomagajo uporabnikom napovedati smer trga in bodo tako kot na tradicionalnem trgu napovedovanja nagrajene, če je njihova napoved pravilna. PlotX je ena takih platform.

Oglejte si moj intervju z Ishom Goelom, soustanoviteljem PlotX:

Ozadje: Kdo stoji za PlotX-om?

Projekt živi po priljubljeni mantri Abrahama Lincolna, da je prihodnost mogoče napovedati le z vizualizacijo v sedanjosti. PlotX ima posebno ekipo, ki jo vodijo Ish Goel, Nitika Goel, Kartic Rakhra in Satheesh A. Poleg tega se bogate izkušnje ekipe širijo v različne sektorje.

Na primer, Ish Goel sodeluje z Ethereumom od leta 2016 in je leta 2017 zmagal na London Blockchain Week Hackathonu. Medtem je Nitika Goel vodila razvoj Nexus Mutual in soustanovila GovBlocks. Ključni partnerji PlotX-a so tudi GovBlocks, Matic in Venrai.

Ekipa PlotXEkipa PlotX

Kaj je PlotX?

PlotX, zgrajen na blokovni verigi Ethereum, je mreža, ki želi trgovanje z decentraliziranimi financami (DeFi) narediti “preprosto in zabavno!” z napajanjem trga napovedovanja z mislijo na trgovce s kriptovalutami.

V središču platforme je decentralizirana aplikacija (Dapp), ki trgovcem navideznih valut omogoča tedensko, dnevno in urno napoved prihodnosti Bitcoin (BTC), Ether (ETH) med drugimi kriptovalutami. Projekt upošteva tudi platforme za decentralizirano financiranje (DeFi), kot je Uniswap, ki uporabljajo model avtomatiziranega tržnega oblikovalca.

Odločitev za zagotavljanje napovedi trga izhaja nekje, torej iz težav, ki jih najdemo v centraliziranih platformah, ki ponujajo storitve napovedovanja. Glavne težave vključujejo visoke stroške uporabe običajnih sistemov, zagotavljanje pravičnosti in tveganja nasprotne stranke.

Poskusili, a neuspešno, čas je, da to ponovim

Čeprav je bilo ustvarjanje trgov za napovedovanje, osredotočenih na kriptovalute, preizkušeno na decentraliziranih sistemih, čas še ni zrel. Zato je bilo sprejetih le malo, če sploh kaj.

Ker je platforma za napovedovanje usmerjena na DeFi, si PlotX prizadeva za napajanje predvidevanj, ki temeljijo na kripto, z uporabo tehnologije porazdeljene knjige. Omogoča ustvarjanje trga na verigi s pomočjo pametnih pogodb. PlotX omogoča udeležbeno rudarjenje z gamificirano izkušnjo, tako da črpa navdih iz pridelave donosa ali likvidnostnega rudarjenja, kot se uporablja v protokolih DeFi.

Poleg tega PlotX skuša zagotoviti takojšnje nagrade, kratke tržne cikle in uporabiti mehanizem, ki širi tveganja. Širjenje tveganj uporabniku omogoča, da svojo izpostavljenost prilagodi tako, da ublaži izgube, ki izhajajo iz napačnih napovedi. S to možnostjo uporabniki izgubijo približno 20% celotnega deleža napovedi.

PlotX platformaPlotX platforma

Vendar lahko vloženi znesek prilagodite tako, da odraža apetit uporabnikov na tveganje, začenši z 1x, 2x, 3x, 4x in 5x. Upoštevajte, da večje je tveganje, večja je nagrada in potencialna izguba.

Upravljanje na PlotX

Protokol uporablja model upravljanja, ki temelji na skupnosti, z uporabo decentralizirane avtonomne organizacije (DAO), ki glasuje in daje predloge glede sprememb sistema.

Ta pristop igra ključno vlogo pri zagotavljanju upravljanja v verigi na trgu napovedovanja, ki temelji na verigi blokov. Vendar pa ima platforma za reševanje sporov, ki niso blockchain, svetovalni odbor. Odbor nima nobenih pravic do skladov in njegove vloge postajajo šibkejše, ko se skupnost krepi.

Za pogon tega modela platforma zrcali pristop, ki ga uporablja Nexus Mutual. Poleg tega vključuje pametne pogodbe, zgrajene v omrežju GovBlocks, da bi okrepile sodelovanje skupnosti.

Platforma uporablja tudi pametne pogodbe, ki omogočajo urejanje točk odločanja, imetniki žetonov, da sprožijo vprašanja, in imetnikom žetonov omogočajo, da dosežejo dogovor.

PlotX-ove komponente zdravega protokola napovedovanja DeFi

Kako PlotX ustvari zdrav protokol napovedovanja DeFi? To poteka prek več funkcij protokola PlotX, kot sledi:

Ustvarjanje trga – To obravnava mrežno ustvarjanje različnih parov kriptovalut za napovedovanje. Tipičen trg na platformi je lahko: “Kakšna bo cena ETH / BTC 17. oktobra ob 18:00 GMT”.

Pozicioniranje na trgu in določanje cen – Položaj se lahko giblje od nevtralnega, bikovega, medvedjega in nanj lahko vpliva le izkušnja uporabnika pri trgovanju z digitalnimi valutami. A formula se uporablja za izračun pozicijske cene v verigi. Kvote glede udeležbe se spremenijo.

Odkup položaja – Nakup na položaju zahteva, da uporabnik vloži kripto, kot je ETH. Uporabnik lahko kupi na več kot eno pozicijo, odvisno od količine vloženega žetona, zneska, ki je potreben za posamezno pozicijo itd.

Trgovanje s pozicijami – Tu lahko uporabniki decentralizirano trgujejo s pozicijami in zapuščajo položaje, preden potečejo.

Tržna poravnava – Zaključne cene se izračunajo na podlagi podatkov, ki jih posredujejo razdeljeni orakuli, kot je Chainlink.

Zahtevki za tržno nagrado – Nagrade se razdelijo po zaprtju trga. Vendar se razdelitev nagrad ustavi v primeru spora, dokler se spor ne reši. Spor pa je mogoče sprožiti le v obdobju hlajenja, ki bo določeno po zaprtju trga.

PlotX Alpha in PlotX Token ($ PLOT) primeri uporabe

Alpha je različica PlotX, ki obstaja v testnem omrežju Ethereum Kovan. Čeprav sistem pri napovedih večinoma uporablja ETH, ima izvorni žeton, imenovan PLOT. Žeton omogoča:

· P2P provizije.

· Priporočljivo rudarjenje – obstoječi uporabniki lahko povabijo prijatelje in družino ter so nagrajeni.

· Skupnostno rudarstvo – Privabiti več ljudi na platformo z nagradami, ki jih je mogoče izkoriščati.

· Igrajte rudarjenje – Uporabniki so nagrajeni za vložek PLOT-a pred sodelovanjem pri napovedih trga.

· Upravljanje rudarjenja – moč glasovanja je odvisna od zneska vložene ploskve.

· Likvidnostno rudarstvo z vložki.

Zagon in uvrstitev glavnega omrežja PlotX ($ PLOT)

13. oktobra 2020 bo PlotX predstavljen na glavnem omrežju Ethereum. Po zagonu bodo uporabnikom na voljo trgovalni pari BTC / USD in ETH / USD, ki bodo lahko napovedovali uporabo PLOT in ETH.

Istega dne ob 13:00 (UTC) bo njen izvorni žeton PLOT naveden na Uniswap.

Zaključek

Uporabniki protokola PlotX, ki niso skrbniški protokol, dostopajo do platforme s svojo denarnico MetaMask ali katero koli svojo mobilno denarnico. Uporabniki omrežja se lahko prijavijo tudi s svojimi e-poštnimi naslovi. Vendar pa morajo vključiti centralizirane finančne mostove, da bodo uživali prednosti napovednega trga v svetu DeFi.

Zanašanje projekta na verigo blokov Ethereum in žeton ETH svojim uporabnikom omogoča optimalno interakcijo s protokoli OpFi, saj je večina zgrajena v isti verigi. S spletnimi trgi napovedovanja, ki se v centraliziranem prostoru uveljavljajo, PlotX ponuja vrhunsko storitev za tiste v decentraliziranem svetu.

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me