Razložen protokol Orion ($ ORN)

Orion Protocol ($ ORN) ponuja edinstven agregat likvidnosti, ki povezuje glavne borze v eno preprosto platformo. Orion vidi trgovce s težavami pri opravljanju donosnih transakcij na priljubljenih borzah. Medtem ko je na voljo veliko borz, likvidnost na teh borzah ostaja problem in nimajo vsi časa za raziskovanje, katera borza ponuja najboljše donose. Orion se zato želi ločiti, ne s tekmovanjem z menjalnicami, temveč z združevanjem svojih naročil v en preprost terminal.

Ozadje

Alexey Koloskov, izvršni direktor in soustanovitelj protokola Orion, je projekt začel leta 2020, da bi se spopadel s težavami velikih borz, ki monopolizirajo trg izmenjave kriptovalut. Po njegovem mnenju imajo tako centralizirane kot decentralizirane borze pravičen delež vprašanj. Centralizirane borze so ranljive za vdore, medtem ko so decentralizirane borze še vedno razmeroma nerazvite.

Zato je zato Yanush Ali, direktor organizacije Orion Protocol, njihov projekt točno tisto, kar danes potrebuje kriptovaluta, saj je resnično decentralizirana platforma, ki ustreza zahtevam podjetij in potrošnikov..

Kaj je protokol Orion?

Orionski protokol je decentraliziran finančni projekt z odprtimi viri, ki je bil v glavnem ustvarjen za združevanje likvidnosti različnih večjih ponudnikov likvidnosti, tj. Borz. Orion predvsem pomaga uporabnikom, da čim bolje izkoristijo svoja sredstva, hkrati pa zmanjša tveganja, povezana z odhodom na več borz (tako centraliziranih kot decentraliziranih).

Orion deluje tako, da likvidnost, ponujeno na več borzah na trgu kriptovalut, zbira v en sam univerzalni API. Ta API združuje več knjig naročil z borz, da uporabnikom olajša klicanje, kadar koli to želijo.

Na primer, ko uporabnik odda naročilo in opravi en sam klic API, se Orion sam razdeli in usmerja to dejanje na več izmenjav hkrati. To vodi do tega, da lahko najdejo nižje razpone za nakup in prodajo in sčasoma najboljše menjalne cene za uporabnike.

Z Orionom se trgovcem ni treba preveč obremenjevati z API-ji iz različnih izmenjav, podatkovnih formatov, načinov in vrst naročil. Lahko se osredotočijo le na izvajanje poslov ali upravljanje premoženja.

Poleg tega si Orion prizadeva odpraviti še eno tveganje zaradi centraliziranih borz – vdiranje. Vroče denarnice, ki jih običajno zagotavljajo spletne borze kriptovalut, so dovzetne za vdore. Nedavna poročila so že pokazala, kako ranljive so centralizirane borze (in celo decentralizirane). In uporabniki nimajo druge možnosti, kot da svoje kriptovalute položijo tam za trgovanje, kar jih neizogibno ogroža. Orionske rešitve, ki niso skrbniške, to poskušajo rešiti tako, da uporabnikom dovolijo prosto upravljanje svojega premoženja na platformi, kadar koli in kakor koli želijo, ne da bi se kdaj odpovedali svojim zasebnim ključem..

Skupaj z Orionovo multivalutno denarnico je lažje spremljati celotno uspešnost vašega portfelja, saj jih je enostavno najti v samo enem API-ju. Odpravljene so težave pri uporabi in vzdrževanju več denarnic samo za trgovanje na več borzah.

Ker je Orion odprtokoden, se lahko razvijalci drugih proizvajalcev pridružijo protokolu in nanj izdelajo svoje decentralizirane aplikacije.

Izdelki Orion

Orion si želi biti na enem mestu, zato imajo seveda celo vrsto izdelkov in ekosistem za trgovce. Oglejmo si jih po vrsti.

Trgovalni terminal Orion

Trgovinski terminal je Orionova platforma, ki trgovcem in vlagateljem omogoča udobno izvajanje poslov v njegovem univerzalnem API-ju. V samo enem klicu lahko uporabniki oddajo trgovinska naročila, ki se samodejno izvršijo na različnih borznih platformah v iskanju najboljših promptnih cen.

Če želijo uporabniki vlagati v nove blokchain pobude ali jih zanima nakup novih žetonov, lahko takšne transakcije izvajajo tudi s trgovskim terminalom Oriona.

Aplikacija za upravljanje portfelja

Namesto da bi morali različne račune preverjati na več borzah eno za drugo samo zato, da bi spremljali svoj portfelj, Orion poenostavi postopek tako, da v enem orodju za uporabnika zbere vse ustrezne informacije.

Orionova aplikacija za upravljanje portfelja omogoča uporabnikom, da med drugim spremljajo in beležijo svoje dejavnosti na borzah, nastavljajo alarme za arbitražne priložnosti in avtomatizirajo procese upravljanja premoženja.

Vsi ti postopki od uporabnika ne zahtevajo, da se odreče skrbništvu nad svojimi sredstvi, ker aplikacija ponuja funkcijo upravljanja skrbništva portfelja, ki ni skrbniška. Predaja zasebnih ključev tretji osebi ni več potrebna.

Trgovina z aplikacijami

Orion ima trg decentraliziranih aplikacij, do katerih lahko uporabniki dostopajo za nakup programske opreme, ki temelji na Orionu. Mnogo od te programske opreme je lahko razvoj neodvisnih proizvajalcev, ki temelji na protokolu. Nekateri programi, do katerih lahko uporabniki dostopajo, so:

 • Arbitražne aplikacije;
 • Algoritmični trgovalni bot; in,
 • Sistemi za integracijo plačil.

Podjetniška trgovina

Medtem ko je interoperabilnost zaskrbljujoča za nekatere agregatorje, je Orion razvil sistem, namenjen temu. Orion ima svojo razširitev, ki jo lahko podjetja in trgovci vdelajo v lastno programsko opremo za dostop do Orionovega API-ja.

Vtičnik za povečanje likvidnosti za borze

Orion ima svoj vtičnik, ki ga lahko centralizirane in decentralizirane borze postavijo na svoje platforme, da prispevajo k skupni likvidnosti Oriona. To prav tako pomaga, da proizvajalci trga na borze privedejo razumno plačilo.

Orion si je delil likvidnostni sklad – posredniki so ponudniki likvidnosti, ki imajo sredstva na borzah, hkrati pa izvršujejo naročila v imenu uporabnikov. Za vstop v likvidnostni sklad vložijo minimalno količino žetonov ORN. Več kot imajo ORN, več provizij dobijo od izvrševanja naročil.

Zaganjalnik DEX

To je platforma, kjer lahko uporabniki lansirajo svojo decentralizirano borzo z dostopom do likvidnosti Oriona. Odpiranje novih borz ni le preprosta metoda, temveč zagotavlja tudi takojšnjo likvidnost.

Žeton Orion (ORN $)

Izvorni uporabniški žeton protokola Orion, $ ORN, je žeton ERC-20. Zaloga žetonov je omejena na 100.000.000 ORN, krožna ponudba pa je približno 3,8 milijona kovancev. Orion trdi, da se zavzema za zagotavljanje trajnosti ORN in to želi doseči na več načinov:

 • Nudenje uporabe žetona;
 • neinflacijski vložek;
 • manjša ponudba;
 • ugodnosti za imetnike; in
 • možnosti vračila kupnine.

Uporabe za ORN

ORN se lahko uporablja v različnih izdelkih. Na primer:

 • Terminal Orion: Uporabniki prejmejo popuste pri plačilu z uporabo ORN in lahko z vložitvijo žetonov ORN zaslužijo provizije in obresti za terminalne transakcije.
 • Decentralizirano posredovanje: posredniki morajo vložiti ORN, da bodo izbrani za izvajanje poslov. Medtem ko lahko posredniki vložijo ORN, da glasujejo za svojega izbranega posrednika.
 • Orion Enterprise: Vse ustvarjene licenčnine bodo uporabljene za nakup ORN s trga in odstranjene iz celotne ponudbe.

Neinflacijski vložek

Trenutno ima Orion pobudo za večkratno izmenjavo predhodnih vložkov, po njihovem mnenju pa 39-odstotni APR. Očitno je tako donosen, da je bilo vloženih že 50% ORN-jev v obtoku.

Po uvedbi Mainneta v četrtem četrtletju 2020 bo Orion uporabil model vložka delegiranih dokazov posrednika (DPoB). Ta model ima 2 komponenti: Broker Stakers in Non-Broker Stakers. Posredniki upravljajo programsko opremo Orion Broker, ki samodejno izvaja posle, ki so tam usmerjeni iz Orionovega agregatorja likvidnosti. Več kot ima ORN vloženega posrednika, večja je verjetnost, da bodo izbrani za izvajanje poslov. Posredniki lahko tudi povečajo svoje možnosti, da jih izberejo posredniki, ki ne posredujejo, ki stavijo na ORN, da “glasujejo” za izbranega posrednika, ki bo sklenil posle. Tako posredniki kot posredniki prejmejo nagrade. Broker Stakers prejmejo del provizij od vsake sklenjene transakcije, medtem ko Non-Broker Stakers dobijo spremenljiv delež nagrade, ki ga posredujejo Brokers v zameno za svoj glas..

Model DPoB za vložitev ORN ni inflacijski, ker se v obstoječih mehanizmih, ki jih uporabljajo druge borze, koristi rudarja / stakerja običajno kovajo kot novi žetoni, ki sčasoma škodijo osnovnemu sredstvu. Orion odstopa od tega obstoječega mehanizma, ker Orion ne kuje žetonov z namenom podeljevanja nagrad, temveč deležniki DPoB prejmejo nagrade, ki jih ustvari 13 Orionovih 13 prihodkov. To pa ohranja nujnost in vrednost žetona ORN.

13 tokov prihodkov podjetja Orion13 tokov prihodkov podjetja Orion

Manjša ponudba

Orion aktivno odstranjuje ORN iz cirulacije (s čimer sčasoma povečuje njegovo vrednost) na naslednje načine:

 • Vložek: Po modelu DPoB tako posredniki kot tudi posredniki, ki niso posredniki, odstranijo svoj ORN iz krožne oskrbe. Ustvarjene nagrade so sestavljene v njihov delež, kar še dodatno zmanjša krožno ponudbo.
 • Provizije za licenciranje: 100% licenčnin, ustvarjenih z Orionovimi rešitvami DeFi, bo uporabljenih za nakup ORN s trga in odstranitev iz obtoka.
 • Vračila: Žetoni ORN, ki so bili vrnjeni z dinamično ponudbo kovancev (DYCO), bodo uničeni.

Ugodnosti za imetnike ORN

Kot je razvidno zgoraj, uporabniki terminala Orion dobijo popust pri plačilu z uporabo ORN, založniki pa dodatne spodbude.

Možnosti vračila kupnine

Orion je prvi projekt, ki je kdajkoli uvedel DYCO. 80% sredstev, zbranih med prodajo žetonov, je bilo namenjenih za odkup žetonov imetnikov, če so tako zahtevali. Vsi vrnjeni žetoni bodo zažgani.

Kje lahko trgujem z ORN?

ORN lahko kupite z Ethereum (ETH) ali USDT na več borzah, kot so KuCoin, BitMax ali Uniswap (v2), čeprav se po navedbah Coingecka z njim najbolj aktivno trguje na borzi Bilaxy. Orion tudi trdi, da lahko prek programa za izmenjavo vnaprejšnjih vložkov žetoni ORN obstajajo stavili na Bitmax, KuCoin in Biki za vložke v višini približno 39% APR.

Orionov načrt: Kaj lahko pričakujemo?

Orionova prodaja žetonov se je končala 14. julija 2020 in, kot je omenjeno zgoraj, je ORN že naveden na več borzah. V prihajajočem četrtem četrtletju 2020 lahko pričakujemo uvedbo javnega omrežja, decentraliziranega posredovanja in Orionovega cenovnega preročišča. Najpomembneje pa je, da bo ob uvedbi javnega omrežja uporabljen model vstavljanja DPoB.

Tukaj je pogled na Orionov načrt:

Orionov načrtOrionov načrt

Zaključek

Izziv za trgovce in vlagatelje je, kako se lahko prepričajo, da so transakcije, ki jih opravljajo, še vedno donosne. To je zato, ker lahko kriptovalni kiti in drugi veliki vlagatelji manipulirajo z vsakodnevnimi tržnimi cenami, saj vplivajo na splošno likvidnost.

Orionova agregirana likvidnost je obljubila, da bo rešila to težavo in je zaenkrat še dobro začela. Z Orionom noben subjekt ali vlagatelj ne more vplivati ​​na njegovo skupno likvidnost. Uporabniki lahko to platformo upoštevajo, če želijo skleniti posle, ki so veliko bolj donosni, ali pa preprosto želijo boljši vpogled v uspešnost njihovega portfelja na različnih borzah..

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me