Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)

Curve Finance je decentralizirana borza (DEX) za trgovanje s stabilnimi kovanci. Kot pri vsakem drugem projektu decentraliziranega financiranja (DeFi) ima tudi Curve Finance svoj žeton, znan kot žeton Curve DAO ($ CRV). Curve Finance DEX že deluje in deluje od januarja 2020, kmetje, ki pridelujejo, pa so od tega že pridobili. Vendar pa je nenadna uvrstitev žetona $ CRV 14. avgusta 2020 zares spremenila glave v kriptovalutnem prostoru in ne nujno na dober način. V tem članku si ogledujemo ozadje in značilnosti Curve Finance ter kontroverzno predstavitev žetona $ CRV $.

Če želite izvedeti več o Curve Finance in natančneje pridelovanju donosa v višini $ CRV ter kako ugotoviti, ali imate morda viri CRV v $, si oglejte naš najnovejši video:

YouTube plakat Curve Finance ($ CRV) Donosno kmetovanje

Ozadje

Michael Egorov, izvršni direktor podjetja Curve Finance, je prav tako sodeloval z NuCypher ekipa kot pet ustanoviteljica in soustanoviteljica. Egorov je Curveu služil s svojim strokovnim znanjem na področju razvoja programske opreme, zahvaljujoč njegovim vodstvenim izkušnjam v različnih tehnoloških podjetjih v preteklosti.

Ekipa, ki stoji za Curve Finance, je uradno začela delati na borzi že decembra 2019, začeli pa so jo januarja 2020. Že takrat je Curve že uporabljalo več arbitražnih trgovcev, vendar je njegova priljubljenost narasla po njegovem nedavno (in presenetljivo) lansiranju njen znak upravljanja avgusta 2020.

Zanimivo je, da nekateri člani ekipe Curve niti po uvedbi žetona CRV niso vedeli, da je že izšel. Bilo je tako nenadno, da ga je morala ekipa sprejeti, potem ko ni imela druge možnosti, ampak je po uvedbi le pregledala svoje kode.

Kaj je Curve Finance?

Curve je decentraliziran tečajni likvidnostni sklad, zgrajen za podporo učinkovitemu trgovanju s stabilnimi kovanci. Trenutno Curve podpira BTC pare, pa tudi DAI, BUSD, sUSD, TUSD, USDC in USDT.

In s pomočjo AMM-jev (avtomatiziranih tržnih oblikovalcev) Curve omogoča nizke drsne posle, hkrati pa ohranja nizke provizije za transakcije. Večina arbitražnih trgovcev daje prednost Curve v primerjavi z drugimi likvidnostnimi skladi, kot je Uniswap, preprosto zaradi prihrankov pri poslih.

Z le nekaj meseci obstoja je platforma že premagala druge borze glede obsega trgovanja. Z Uniswapom na vrhu se je Curve izkazal močneje od projektov, kot so Aave, Compound Finance in Balancer.

Kaj ločuje Curve od drugih DEX-jev?

Težava pri DEX-jih, kot je Uniswap, so stroški, ki jih imajo uporabniki za trgovanje z žetoni. Če pogledate druge DEX-je, ti ne morejo olajšati neposrednega trgovanja z žetoni. V primeru Uniswap-a je na primer še vedno treba trgovati s stabilkovanci za ETH, preden se trguje s stabilkoinami, ki jih želi uporabnik dobiti (Uniswap V2 bi to pomanjkljivost morda že odpravil). Glede na to, da transakcija vključuje dva posla, se transakcijske provizije podvojijo tudi za vsakega uporabnika.

Krivulja deluje drugače. Likvidnostni sklad platforme omogoča neposredno trgovanje z žetoni med navedenimi pari. S funkcijo neposredne zamenjave uporabniki prihranijo več, tako da plačajo nižje provizije za trgovanje. Do zdaj so pristojbine še vedno 0,04% na transakcijo. To pomeni, da imajo uporabniki možnost opravljati učinkovitejše posle, ne da bi morali plačevati veliko pristojbin za vsako transakcijo.

Tudi algoritma za oba DEX sta različna. Uniswap se osredotoča na povečanje razpoložljive likvidnosti, vendar Curveov algoritem daje večji pomen minimalizaciji zdrsa. Zaradi tega trgovci z visoko frekvenco in velikim obsegom prihranijo več z uporabo krivulje.

V primerjavi s sistemi knjig naročil Curve uporablja model AMM, ki maksimizira likvidnostne sklade v verigi, da zagotovi potrebno financiranje še pred izvedbo poslov.

Zaslužek z zagotavljanjem likvidnosti v krivulji

Likvidnostni skladi v verigi se nanašajo na sredstva na borzah za lažje trgovanje. Z Curve lahko uporabniki prosto podprti kateri koli podprti žeton v bazenu in postanejo ponudnik likvidnosti. Na to mislimo, ko govorimo o financiranju posebnih združenj za trgovalne pare Curve.

Po drugi strani pa ponudniki likvidnosti zaslužijo provizije od zamenjav, ki se izvedejo na borzi.

Zahvaljujoč zmožnosti komponiranja Curve je njegov likvidnostni sklad dostopen tudi številnim drugim protokolom. Dejansko se je platforma po uvedbi likvidnostnega rudarjenja iz leta povečala za večji obseg trgovanja.

yCRV

Pri likvidnostnem rudarjenju rudarji pomagajo voditi borznega tržnega bota, ki mu pomaga pri trgovanju. Ta trend je spodbudil rudarje k zagotavljanju dodatne likvidnosti v žetonu yCRV yCRV, ker se je zdelo precej donosno.

Token yCRV je ovit žeton, sestavljen iz podprtih trgovalnih parov podjetja Curve in predstavlja njegov likvidnostni sklad. Ker je likvidnostni sklad Curve na voljo tudi drugim protokolom, kot je Compound, ponudniki likvidnosti zaslužijo tudi dodaten prihodek od svojih obresti.

Dobava likvidnosti v združenju Curve se zdi donosna, vendar pa vključuje tudi nekatera tveganja. To je nekaj negotovosti, s katerimi se bodo verjetno znašli ponudniki likvidnosti družbe Curve.

Ranljivost ekosistema DeFi

Ker je Curve že integriran z nekaterimi drugimi platformami DeFi, morajo uporabniki imeti možnost spremljati tekoče težave s temi drugimi protokoli. Skrb za varnostna vprašanja v drugih projektih bo zagotovila, da bodo ponudniki likvidnosti dobro seznanjeni s tveganji deponiranja svojega premoženja v bazenih Curve..

Volatilnost donosa

Donosi Curve zelo nihajo. Čeprav skupine visokih donosov sčasoma privabljajo uporabnike k zagotavljanju likvidnosti, sčasoma sčasoma postanejo tudi skupine z nizkim ali srednje donosom.

Za boj proti temu se lahko uporabniki odločijo za dobavo likvidnosti celotnemu sistemu Curve, strategijo diverzifikacije. In to bi dalo povprečni donos vseh bazenov. Na žalost zviša tudi pristojbine za zdrs in plin, pa tudi izpostavljenost ranljivosti pametnih pogodb.

Izračun dobička po plinu in pristojbinah

Ena ovira pri zagotavljanju likvidnosti na protokolu Curve je izračun vašega dobička po odštetju pristojbin za plin in zdrs.

Platforma razdeli likvidnost med različne skupine in je povezana z zunanjimi protokoli. Posledično so pristojbine za plin razmeroma visoke. In odvisno od žetonov, ki jih dobavljate, lahko naletite tudi na znaten zdrs.

To precej otežuje lov na donos – lovljenje visokih donosov s spreminjanjem bazenov. Priporočljivo je, da ponudniki likvidnosti dovolj dolgo deponirajo žetone v bazene, da ustvarijo dobiček po zdrsu in plačilu provizije za plin..

$ CRV žeton

$ CRV je izvorni žeton Curve, ki se ustvari, ko deponirate in vplačate kriptovalute na platformo. Dodeljuje se ponudnikom likvidnosti sorazmerno z njihovim deležem od donosa, ki ga ustvarijo njihovi skladi. Ker je CRV pravkar izšel, bodo tisti, ki so prispevali k likvidnostnemu skladu Curve, prejeli proporcionalno količino.

S prehodom Curve v DAO žetoni CRV predstavljajo tudi pravice imetnikov, da sodelujejo v njegovem mehanizmu upravljanja, tako da lahko dajejo predloge in glasujejo o njih. In s sistemom CRV bo upravljanje sledilo časovno ponderiranemu sistemu glasovanja. To preprosto pomeni, da dlje ko imajo CRV, večja je njihova glasovalna moč v DAO.

Kmetje donosov prav tako izkoristijo priljubljenost DeFi-ja in špekulirajo o žetonih, kot je $ CRV. Torej, kaj bi storili, potem ko bi položili in zaslužili žeton $ CRV, bi prodali CRV $ na trgu za dobiček.

Kaj se je zgodilo z zagonom žetona $ CRV?

Pred lansiranjem je bil $ CRV eden najbolj pričakovanih žetonov, o katerih so govorili, in ekipa je rekla, da se bo začela “v začetku avgusta 2020”. 14. avgusta 2020 je anonimni razvijalec nenadoma zagnal žeton $ CRV, ne da bi kdo vedel, tudi ekipa Curve Finance. Razvijalec je to lahko storil, ker je bila koda žetona $ CRV in DAO na voljo na GitHubu, zato je bilo vse, kar je moral razvijalec storiti, to, da sta oba sestavila in začela pametno pogodbo.

Seveda so po zagonu žetona drugi navdušenci nad kriptovalutami začeli na Twitterju objavljati novice. To je pomenilo, da je morala ekipa Curve okoli razjasniti situacijo in reči, da gre za prevaro. Ekipa Curve se je prav tako potrudila, da bi potrdila, da je imela pogodba, ki jo je razvil razvijalec, isto kodo in da ni bilo bistvenih sprememb ali dodanih zakulisnih prostorov, tj. V pogodbah ni bilo nič zlonamernega.

Tako je Curve na koncu izjavil, da gre za njihov uradni žeton in zagon DAO, in odveč je poudarjati, da skupnost kriptovalut tega ni bila zadovoljna. To je poslabšalo dejstvo, da je v nekaj urah od razvijalca, ki je razvil $ CRV, in Curve, ki je razglasil, da gre za uradni zagon, nekaj uporabnikov že izkopalo 80.000 žetonov CRV. To je marsikoga pripeljalo do tega, da je bilo nepravično do drugih, saj je ekipa Curve že napovedala, da bo med uvedbo pogodbe in izdajo prvega žetona 24 ur..

Ekipa Curve izjavlja, da je njihov DAO in $ CRV je bil predstavljen

Po tej objavi so tudi druge večje borze, kot so Binance, OKEx itd., Začele kotirati $ CRV.

USD CRV je zelo nestanovitna, cene so bile 14. avgusta 2020 na najvišji ravni 54,01 USD, 17. avgusta 2020 pa so dosegle rekordno najnižjo vrednost – 4,17 USD. Tudi ko je začetna ponudba rudarske valute, bo začetna ponudba izjemno nizka in se bo le povečevala čez čas, ko je bilo miniranih več. Posledica tega je, da so cene zelo nestanovitne, kot lahko vidimo, saj bodo z več rudniki žetonov ti rudarji hitro prodali svoje žetone na trgu. To še posebej velja v začetni fazi zagona, kjer je veliko hrupa, a ponudbe zelo malo.

Torej morajo tisti, ki špekulirajo o $ CRV, biti previdni, ker je zelo tvegan.

Kako uporabiti krivuljo za trgovanje

Če želite uporabiti Curve Finance, preprosto pojdite na njihov spletni portal na naslovu https://www.curve.fi in povežite denarnico web3, kot je MetaMask.

Izberite s katerimi kriptovalutami želite trgovati. Nato na dnu kliknite »Prodaja«. Nato vas bo denarnica web3 pozvala, da potrdite transakcijo.

Ko je potrjena, pomeni, da je vaša trgovina uspešna.

Zaključek

Čeprav je Curve lahko tudi donosna alternativa Uniswap-u z vidika visokofrekvenčnega in obsežnega trgovanja, mora vseeno razmisliti, kako učinkovito uravnotežiti potencialni zaslužek od ustreznih tveganj..

In če se bo projekt Curve uspešno nadaljeval v prihodnjih mesecih in letih, bo morda celo postal eden najuspešnejših DEX-ov v prostoru DeFi za ponujanje nizko zdrsnih poslov v primerjavi s svojimi konkurenti.

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me