Vodnik za nakup Bitcoinov

Mnogi ljudje, čeprav radovedni, se izogibajo vlaganju v Bitcoin. Ker se zdi, da gre za zapleteno naložbeno priložnost, se drugi zavedajo, da na internetu obstaja veliko prevar Bitcoinov in je veliko ljudi na ta način izgubilo zaslužek. Lahko vam zagotovimo, da ima Bitcoin veliko donosnih priložnosti za vlagatelje in priljubljenost narašča hitreje, kot si mislimo. Pomembno nam je, da pred vlaganjem vanj razumete, kako kupiti bitcoin in kako deluje. Tako boste imeli vse informacije, ki jih potrebujete za informirano odločitev o naložbi.

Preden začnemo: Tukaj je nekaj ključnih stvari

  • Bitcoin je nastal leta 2009 in ga je ustvaril razvijalec programske opreme Satoshi Nakamoto (psevdonim).
  • Bitcoin je virtualna valuta, kar pomeni, da obstaja v spletu in ga ni mogoče natisniti ali umakniti.
  • Bitcoin je decentraliziran in ga ne upravlja nobena finančna institucija ali osrednji organ.
  • Vse transakcije Bitcoin se vodijo v javni knjigi. To je popolnoma pregledno in na ta način je mogoče izslediti transakcije.
  • Čeprav je skoraj nemogoče, da bi vaš Bitcoin vdrl, je mogoče, da bi bila Bitcoin denarnica ogrožena. Zato je pomembno, da ga varno shranite.

Kaj morate začeti

Nov vlagatelj potrebuje nekaj stvari pred nakupom Bitcoina. To vključuje račun za izmenjavo kriptovalut, osebne identifikacijske dokumente, varno internetno povezavo in način plačila. Priporočamo, da imajo vsi vlagatelji v Bitcoin svojo osebno denarnico zunaj računa za menjavo. Bitcoin je mogoče dobiti na določenih bankomatih, vendar je pomembno omeniti, da Bitcoin bankomati od začetka leta 2020 zahtevajo osebne izkaznice. Novim vlagateljem ne priporočamo, da se zanašajo na Bitcoin bankomate..

Nestrpni vlagatelji v Bitcoin morajo dati prednost svoji varnosti in zasebnosti. Mogoče ne boste mogli fizično kopičiti svojih bitcoinov, vendar se šteje, da se slabo pohvalite s tem, koliko Bitcoinov imate. Kot smo že omenili, je pomembno, da zaščitite svojo Bitcoin denarnico. Vsakdo, ki dobi dostop do zasebnega ključa do javnega naslova v verigi Bitcoin, lahko izvaja transakcije. Zato je treba vaš zasebni ključ hraniti v tajnosti.

Javna knjiga je dostopna vsem. Ogledate pa si lahko samo transakcije. Vaša identiteta je zasebna. Bitcoin transakcije so bolj pregledne kot gotovinske transakcije, vendar jih je pri Bitcoinu mogoče uporabljati anonimno.

Tu je navodila po korakih, kako kupiti bitcoin

1. korak: Izberite primerno izmenjavo

Zelo pomembno je, da se prijavite za izmenjavo kriptovalut. Omogočil vam bo nakup, prodajo in hrambo kriptovalut. Priporočamo, da izberete menjalnico, ki vam omogoča varno hrambo v svoji osebni denarnici. Ker je Bitcoin decentraliziran in ima posamezno suverenost, vam nekatere borze omogočajo, da ostanete anonimni. Večina borz deluje avtonomno in je tudi decentralizirana.

kje kupiti bitcoin

2. korak: preverite in položite račun

Po izbiri izmenjave se prepričajte, da imate pri roki svoje osebne dokumente. Morda boste morali predložiti številko socialnega zavarovanja, podatke o delodajalcu in sliko vozniškega dovoljenja. Ta postopek lahko primerjamo z odprtjem posredniškega računa. S svojo kreditno kartico lahko kupujete kriptovalute. Večina borz vam omogoča, da neposredno povežete svoj bančni račun ali položite fiatno valuto v fiat denarnico.

3. korak: oddajte naročilo

kako kupiti bitcoin na etoro

Ko ste na svoj račun povezali možnost plačila, lahko zdaj kupite Bitcoin. Vaša borza vam bo zagotovila številne vrste naročil in različne načine vlaganja. Večina borz ponuja trge, omejena naročila in možnosti ponavljajočih se naložb.

4. korak: Odprite digitalno denarnico

V digitalni denarnici boste hranili vse svoje Bitcoin in druge kriptovalute. Ta denarnica deluje s tehnologijo Blockchain. V spletu je veliko ponudnikov digitalnih denarnic. Preden izberete primerno, priporočamo, da opravite raziskavo. V bistvu obstajata dve vrsti denarnic, na katere morate biti pozorni:

  • Vroče denarnice: Vroče denarnice se nanašajo na spletne denarnice. Ta denarnica deluje v napravah, povezanih z internetom, kot so računalniki, telefoni ali tablični računalniki. Te denarnice so običajno bolj ranljive, ker ustvarjajo zasebne ključe vaših kovancev in so bolj ranljive za hekerje.
  • Hladne denarnice: Hladne denarnice se nanašajo na denarnice, ki niso povezane z internetom. Običajno jih imenujejo denarnice brez povezave in so varnejše kot vroče denarnice, saj niso odvisne od naprav, povezanih z internetom. Hladne denarnice shranjujejo vaš zasebni ključ na nekaj, kar ni povezano z internetom, lahko pa dobite tudi programsko opremo, ki deluje vzporedno, tako da si lahko ogledate svoj portfelj, ne da bi ogrozili zasebni ključ.

Ali obstajajo alternativni načini za nakup bitcoinov?

Ja, obstajajo. Tu je nekaj dodatnih načinov nakupa Bitcoinov:

1. Bitcoin bankomati

Bitcoin bankomati so podobni osebnim izmenjavam Bitcoinov. Denar lahko vstavite v stroj in nato z njim kupite svoj Bitcoin. Nato bo prenesena v vašo digitalno denarnico. Bitcoin bankomati postajajo zelo priljubljeni.

2. Medsebojna izmenjava

Z izmenjavami P2P lahko po ustvarjanju računa objavljate zahteve za nakup ali prodajo Bitcoina. To vključuje informacije o načinih plačila in cenah. Nato boste lahko brskali po seznamih uporabnikov, ki kupujejo in prodajajo njihove Bitcoine, in izbrali, s kom želite poslovati.

Najboljši način za zaščito bitcoinov

Kot smo že pojasnili, so bitkoini shranjeni v digitalni denarnici. Ta denarnica je lahko na osnovi strojne opreme ali na spletu. Lahko ga shranite tudi v mobilni napravi, namizju računalnika ali ga shranite na osebi s tiskanjem zasebnih ključev in naslovov na papir. Se morda sprašujete, kako varne so vse te možnosti denarnice? No, to je odvisno od načina upravljanja denarnice in nabora zasebnih ključev, ki jih vsebuje. Največja nevarnost, s katero se soočate, je izguba zasebnega ključa ali ukradba.

*Pomembno obvestilo: kdor ima dostop do vaših zasebnih ključev, bo lahko opravljal transakcije. Zato poudarjamo pomen zaščite računov digitalne denarnice pred hekerji.

Tu je nekaj načinov, kako zaščititi svoj račun:

  • Aktivirajte način brez povezave

To je znano tudi kot hladilnica. Denarnice s hladilnikom niso povezane z internetom, zaradi česar je varnejša možnost in hekerjem preprečuje dostop do vašega računa prek interneta. Priporočamo, da lastniške bitcoine razdelite. Nekaj ​​jih hranite v digitalni denarnici, ostalo pa v hladilniku.

  • Varnostno kopirajte svojo denarnico

Celotno denarnico lahko varnostno kopirate že na začetku nakupovalnega potovanja. V primeru, da vaša naprava odpove, je zgodovina rednih varnostnih kopij morda edini način za obnovitev valute v digitalni denarnici. Ko varnostno kopirate denarnico, jo shranite na več lokacijah in nastavite močno geslo.

  • Šifrirajte svojo denarnico

Šifriranje je vedno koristno pri dodajanju dodatne ravni varnosti v denarnico. To preprosto pomeni, da v denarnico dodate močno, varno geslo. Šibko geslo bo še vedno pomenilo, da je vaš račun ranljiv in hekerjem lahko dostopen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me