KeepKey Hardware Wallet Review (2020): Se vseeno splača kupiti?

Denarnica KeepKey je bila izdana leta 2015. Prodaja na drobno za 49 USD je strojna denarnica, ki jo lahko imetniki digitalnih sredstev uporabljajo za varno shranjevanje svojih kriptovalut. To je relativno ugodna cena v primerjavi s konkurenco. A zaradi pomanjkanja funkcij in varnostnih težav zaostaja v konkurenci denarnice za strojno opremo za kriptovalute.

Denarnica za strojno opremo KeepKeyDenarnica strojne opreme KeepKey

Denarnica podpira več kot 40 različnih vrst kriptovalut. Vendar denarnica nima slovesa svojih konkurentov: Ledger Nano S, Ledger Nano X in Trezor Model T. Ne glede na to pa denarnica še vedno vsebuje nekatere strukturne in estetske lastnosti, zaradi katerih bi lahko bila dostojna možnost.

KeepKey je leta 2014 ustanovil Darin Stanchfield in ima sedež v ZDA. Podjetje je postalo prva denarnica za strojno opremo, ki se je integrirala z izmenjavo s svojo partnerstvo s Shapeshift leta 2016. Trenutno je projekt prevzelo podjetje Shapeshift, vendar Darin še vedno ohranja vlogo izvršnega direktorja.

Ključne značilnosti KeepKey:

  • Večji zaslon– Prikaže celotne naslove kriptovalut brez drsenja
  • Važen luksuzni občutek– gladka končna obdelava in ni videti, da bi se zlahka zlomila.

Ta večvalutna denarnica vam lahko ponudi cenejšo alternativo z veliko funkcijami premium denarnic za strojno opremo. Kljub temu, da nima ugleda svojih kolegov, je zaradi čudovitega dizajna in enostavnosti še vedno kandidat za trg denarnic s kriptovalutami.

Embalaža

KeepKey ima edinstven dizajn in embalažo. Škatla ima na obeh straneh že varnostne tesnilke, ki potrjujejo, da ni bila posežena. V škatli najdete denarnico KeepKey, kabel USB za povezavo z računalnikom in kartico, na katero lahko napišete svoj obnovitveni stavek. Za varno shranjevanje vaše kartice je priložen tudi usnjen etui.

Denarnica ima tudi 2. zaščito zaslona, ​​kot je Trezor, ki ščiti pred vohunjenjem s pritiskom tipke.

Ob zagonu leta 2015 je KeepKey prodajal visoko ceno. Z bolj uveljavljenimi konkurenti je cena zdaj znatno nižja in znaša 79 USD.

Ta je cenovno ugodnejši od Ledger Nano X s 119 USD in Trezor Model T s 173 USD, čeprav sta novejša.

Varnostne funkcije

KeepKey shranjuje vaše zasebne ključe v ločenem okolju brez povezave. To pomeni, da to ne bo vplivalo, če je vaš računalnik okužen z virusi.

Poleg tega je KeepKey mogoče zaščititi s kodo PIN in varnostno kopirati z 18 do 24 besedami za obnovitev besed. Te značilnosti pa danes v bistvu pričakujejo v denarnicah s strojno opremo, saj imata Ledger in Trezor enako.

Natančneje, KeepKey ima naključno izbiro številk, da hekerjem prepreči krajo vaših kriptovalut z zlonamerno programsko opremo. Tu je mesto številk PIN vsakič naključno naključno.

KeepKey ima naključno izbiro številk PINKeepKey ima naključno izbiro številk PIN

KeepKey pa se ne spušča v nadaljnje podrobnosti o svojih varnostnih funkcijah.

Posodobitev: Ledgerjeva ekipa je odkrila ranljivost kode PIN KeepKey

Ledger (ja tisti, ki stojijo za Ledger Nano X) je že prej odkril fizično ranljivost v denarnicah strojne opreme Trezor in KeepKey, ki hekerjem omogoča dostop do vašega stavka za obnovitev v manj kot 5 minutah, če imajo vašo napravo fizično. Na žalost se zdi, da je ta ranljivost popolnoma nepopravljiva, saj se nanaša na način izdelave naprav. Tu razpravljamo o tej ranljivosti nekoliko podrobneje v povezavi s Trezorjem.

Zdaj je ekipa Ledger odkrila še ena ranljivost, tokrat v zvezi s preverjanjem kode PIN. Ta kramp vključuje ustvarjanje baze podatkov o različni izhodni napetosti v primerjavi s tajnimi vrednostmi, pomešanimi s kodo PIN, shranjeno v pomnilniku KeepKey. To bazo podatkov lahko nato uporabite za obnovitev tajnih vrednosti v kateri koli napravi KeepKey. Torej, če ima heker fizični dostop do vašega KeepKeyja, lahko poveže vašo napravo, da odčita napetostno napetost vašega čipa in jo primerja z bazo podatkov. Od tam lahko heker obnovi vašo kodo PIN.

ShapeShift, proizvajalci KeepKey so v različici vdelane programske opreme 6.4.1 popravili ranljivost preverjanja PIN. Kljub temu smo morali še vedno popraviti svojo varnostno oceno s 3,5 na 3 od 5 za KeepKey, saj fizična ranljivost ostaja nepopravljiva.

3/5 varnostna ocena

Večvalutna podpora

Keepkey izvirno podpira 7 najpogostejših kriptovalut: Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, DASH, Dogecoin, Ethereum in Litecoin. Vključno z žetoni ERC-20 podpira več kot 40 kovancev.

Najnovejši seznam podprtih kriptovalut KeepKey.Seznam podprtih kriptovalut KeepKey.

To je veliko manj kot več kot 1000+ kriptovalut, ki jih podpirajo konkurenti KeepKey.

Ob izidu mojega videoposnetka avgusta 2018, v katerem sem primerjal modele Trezor Model T, Ledger Nano S in KeepKey, slednji ni podpiral žetonov ERC-20.

Vendar KeepKey nenehno dela na razvoju svoje vdelane programske opreme in žetoni ERC-20 so zdaj podprti.

Pritožujejo se tudi, da se KeepKey počasi posodablja na podprtih kriptovalutah. Na primer, Bitcoin Satoshi’s Vision (SV) je bil ustvarjen iz trdega vilice Bitcoin Cash (BCH) 15. novembra 2018. Vendar do danes, tj. 6 mesecev kasneje, še vedno ni podprt s strani KeepKey.

2,5 / 5 multivalutna podpora

Oblikovanje strojne opreme

Primerjava velikosti: KeepKey vs Trezor vs LedgerPrimerjava velikosti: KeepKey vs Trezor vs Ledger

KeepKey je ena največjih denarnic za strojno opremo za kriptovalute s dimenzijami 38 x 93,5 x 12,2 mm. Ima tudi precejšen občutek, zaradi česar je bolj razkošna kot druge denarnice za kriptovalute. Nekateri ljudje, vključno z mano, pa bi raje imeli manjše denarnice.

KeepKey se ponaša tudi s preprosto zasnovo, saj ima samo 1 gumb.

Zaskrbljen je lahko, da bo samo 1 gumb pomenil, da bodo potrebni časi, da nastavite seme za obnovitev in vnesete številke PIN. Vendar KeepKey poenostavlja, saj večino procesov izvaja prek svoje aplikacije. Gumb se običajno uporablja samo za vklop / izklop in kot potrditveni gumb.

KeepKey ima tudi največji zaslon z 256 x 64 mm 3,1-palčnim OLED zaslonom. Zaslon je zaščiten s polikarbonatnim ohišjem, čeprav ga je še vedno enostavno opraskati. Praske pa so samo kozmetične in ne vplivajo na uporabo naprave.

Prednost tega velikega zaslona pomeni, da lahko v celoti prikaže naslove kriptovalut in celo besedno zvezo za obnovitev. To uporabnikom prihrani pomikanje naprej in nazaj, kar je velik plus.

KeepKey uporablja vmesnik USB-A za polnjenje in povezovanje z računalnikom. Uporabniki sistema Windows bi to zagotovo raje. Težava pri napravah Ledger Nano S je, da postane povezava USB-A nestabilna po daljši uporabi. Vendar ni znano, ali je to tudi težava v denarnici KeepKey, ker je odkrito povedano ne uporabljamo pogosto.

Namestitev

Postopek je podoben in enostavnejši kot druge strojne denarnice.

Preprosto prenesete Razširitev Google Chrome KeepKey iz trgovine Google Playstore in povežite svojo napravo.

Navodila na zaslonu so precej osnovna in trajajo manj kot 5 minut. Prepričajte se, da ste končali namestitev s kodo za zagon in obnovitvijo.

Pri zapisovanju stavka za izterjavo je samoumevno; poskrbite, da ne bo snemanih kamer, in jih ne shranite v računalnik. To je zato, ker ga lahko vsak, ki ima besedno zvezo za obnovitev, obnovi vašo napravo in potencialno ukrade vaše premoženje.

4/5 za oblikovanje strojne opreme

4/5 enostavnosti uporabe

Integracija Shapeshift

Glavna prodajna točka KeepKeya je njegova integracija z Premik oblike. To pomeni, da ima denarnica v sebi že izmenjavo kripto za kripto. Zaradi tega je trgovanje med kriptovalutami enostavno in priročno.

To funkcijo zadržuje omejena podpora za kriptovalute. Vendar to ne bi smelo predstavljati težav uporabnikom, ki ne nameravajo trgovati z nobeno drugo kriptovaluto, razen z glavnimi, ki jih podpira Shapeshift.

Vmesnik odjemalca KeepKeyVmesnik odjemalca KeepKey

Razsodba: Ali je KeepKey še vedno vredno kupiti v letu 2020?

KeepKey zaostaja v konkurenci luksuznih strojnih denarnic v primerjavi z modeloma Trezor Model T in Ledger Nano X. Imata trdno fizično zasnovo in enostaven postopek namestitve, vendar močno primanjkuje podpore za kovance. Varnostno ShapeShift preprosto ni tako odprt ali podroben kot drugi proizvajalci pri razlagi, kako lahko njihova naprava varuje vaše kriptovalute – kar je lahko nekoliko opozorilni znak. Medtem ko je njihova najnovejša posodobitev vdelane programske opreme odpravila nedavno odkrito ranljivost PIN kode, obstajajo še druge ranljivosti, ki so neposredno povezane s strojno opremo KeepKey in jih ni mogoče odpraviti.

Za naključne trgovce ali prišleke, ki kriptirajo, morda ne bodo želeli toliko zapraviti za denarnico strojne opreme. Čeprav je KeepKey najbolj dostopna denarnica s 49 USD, so varnostna vprašanja dovolj, da potrošniki resno razmislijo, da bi porabili dodatnih 10 USD za Ledger Nano S, ki je bolj varen in kompakten.

Se je torej KeepKey še vedno vredno kupiti v letu 2020? Odgovor je žal, ne.

Ocenila 30. maja 2019 Angela Wang

Posodobljeno 25. maja 2020 v zvezi z najnovejšimi varnostnimi ranljivostmi.

Ocena varnosti: 3/5

Podpora za več valut: 2,5 / 5

Zasnova strojne opreme: 4/5

Enostavnost uporabe: 4/5

Končni rezultat: 3.38 / 5

Specifikacije izdelka KeepKey (tehnične specifikacije)

Procesorji Procesor ARM Cortex-M3
Kompatibilnost 64-bitni namizni računalnik (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux). Združljiv tudi s pametnimi telefoni Android.

Konektor

USB mikro-B
Varnostno potrdilo Nič
Velikost Velikost: 38 x 93,5 x 12,2 mm

Teža: 54g

Podprta sredstva 40+ Podprta sredstva

{ "@context": "http://schema.org/", "@type": "Izdelka", "blagovno znamko": "Premik oblike", "ime": "KeepKey", "slike": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/Keepkey.jpg", "opis": "Denarnica KeepKey je izšla leta 2015. Gre za strojno denarnico, ki jo lahko imetniki digitalnih sredstev uporabljajo za varno shranjevanje svojih kriptovalut..", "pregled": { "@type": "Pregled", "naslov": "KeepKey Hardware Wallet Review: Ali se vseeno splača kupiti?", "ime": "KeepKey", "opis":"Denarnica KeepKey je izšla leta 2015. Gre za strojno denarnico, ki jo imetniki digitalnih sredstev lahko uporabljajo za varno shranjevanje svojih kriptovalut. Vendar zaostaja v konkurenci luksuznih denarnic. Vendar pa obstajajo druge cenovno ugodnejše alternative, če ste kripto ali priložnostni trgovec.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/keepkey-review-still-worth-buying/", "reviewBody": "Denarnica KeepKey je izšla leta 2015. Gre za strojno denarnico, ki jo lahko imetniki digitalnih sredstev uporabljajo za varno shranjevanje svojih kriptovalut. Vendar zaostaja v konkurenci luksuznih denarnic. Čeprav imajo robusten fizični dizajn in enostaven postopek namestitve, denarnica resnično nima podpore za kovance in ima nepopravljive varnostne težave. ", "datumObjavljeno": "2019-10-10", "reviewRating": { "@type": "Ocena", "ratingValue": "3.38", "najslabša ocena":"0", "bestRating": "5." }, "avtor": { "@type": "Oseba", "ime": "Angela Wang" }, "založnik": { "@type": "Organizacija", "ime": "Boxmining", "logotip": { "tip": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "ponudbe": { "@type": "Ponudba", "priceCurrency": "ameriški dolar", "cena": "49", "url":"https://shapeshift.io/keepkey/" }}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me