Pregled Ledger Nano S (2020): Bitcoin denarnica v proračunu?

Ledger Nano S je najbolj priljubljena denarnica za strojno opremo za kriptovalute (več kot 1,4 milijona prodanih enot). Nano S je najbolj varna in cenovno dostopna možnost za shranjevanje kriptovalut. Ta pregled vam bo pomagal, da se odločite, ali je Ledger Nano S prava denarnica za strojno opremo, ki preučuje elemente, kot so varnost, dizajn, mobilnost in podprti kovanci. Letos je Ledger izdal nov model, imenovan Ledger Nano X.

Vendar Nano S ni zastarel in je po našem mnenju še vedno močan. Še vedno je dobra izbira za priložnostne trgovce s kriptovalutami, ki ne trgujejo z veliko altcoinov, ali pa želijo svoje kriptovalute zaradi varnosti shraniti v več naprav. Ledger Nano S je v prodaji za 59 USD.

KLIKNITE SPODAJ ZA KUPITEV!

Ledger Nano SLedger Nano S

Ključne značilnosti Ledger Nano S

  • Vrh linije varnosti za zaščito svojih kriptovalut pred hekerji.

  • Ugodna cena- primeren za začetnike, ki si želijo poceni in zanesljivo strojno denarnico.

  • Edinstven značilnosti stave tako lahko ZASLUŽITE kriptovalute, hkrati pa jih varujete. Preberite več o vložku tukaj.

Vložki in zaslužek

Ledger Live omogoča vložitev Tezos ($ XTZ), Tron ($ TRX), Cosmos ($ ATOM) in Algorand ($ ALGO). Uporabniki lahko zaklenejo svoje kriptovalute in v zameno dobijo obresti. Ta funkcija Ledger razširi na več kot le varno mesto za shranjevanje vaše kriptovalute, lahko vam celo pomaga pri rasti digitalnih sredstev.

Vključitev digitalnih sredstev v tri preproste korake. Najprej, zamrznite svoja sredstva, tako da se prijavite v Ledger Live, izberete ustrezen račun za sredstvo, ki ga želite vložiti, in kliknite »zaslužite nagrade«. Pojavi se pojavno okno. Tam boste lahko v denarnici izbrali znesek, ki ga želite zamrzniti. Drugič, glasujte za svoje potrjevalce, ki bodo izdelovali bloke v vašem omrežju, kriptovaluta, zaslužena z izdelavo teh blokov, pa bo ponovno razdeljena volivcem. Nazadnje, zahtevajte nagrade, tako da v ustreznem računu kliknete »Zahtevaj«. Nagrade se lahko zahtevajo vsakih 24 ur.

Zamenjava

Ledger je izdal funkcijo Ledger Swap, ki uporabnikom omogoča izmenjavo njihovih kriptovalut prek njihovega partnerja Changelly. Kako to deluje, pošljete kriptovaluto iz svoje naprave družbi Changelly, ki vam bo vrnila zamenjane kriptovalute.

Za uporabo te funkcije boste potrebovali: napravo Ledger, Ledger Live, aplikacijo za kripto, ki jo želite zamenjati in prejeti, in na koncu aplikacijo za izmenjavo.

Posojanje

Ledger sodeluje z Spojina ($ COMP) omogočiti uporabnikom, da posojajo DAI, USDT in USDC prek protokola Compoundovega decentraliziranega financiranja (DeFi). Namen tega je, da bi posojilodajalec lahko zaslužil letno odstotno stopnjo.

Pri uporabi Ledgerja za posojanje obstajajo številne prednosti:

Nadzor: Imate nadzor in dokazilo, da vam kripto, ki ga posojate in ustvarjate obresti, pripada. To je zato, ker se ta funkcija izvaja prek Compound-a in ko posojate na platformi, dobite v zameno “cTokens”. cTokens predstavljajo vaše lastništvo posojenih kriptovalut in ustvarjene obresti. Te cTokene shranjujete, dokler ne želite vrniti posojenega premoženja in obresti, v tem primeru pa morate vse, kar morate storiti, poslati nazaj na pametno pogodbo..

Varnost: cTokeni so shranjeni v strojni denarnici vaše knjige.

Udobje: Funkcije posojanja podjetja Compound so na voljo neposredno prek Ledger Live.

Posojanje kripto s pomočjo Compound in Ledger Live poteka v treh preprostih korakih. Prvič, v upravitelju Ledger Live namestite aplikacijo za kriptovaluto, ki jo želite posojati, in ustvarite račun. Drugič, omogočite svojemu računu, da pooblasti pametno pogodbo Compound za interakcijo z vašim računom. Končno, izberite količino kriptovalut, ki jih želite posojati, in izdajte transakcijo Compound, preverite in odobrite transakcijo v svoji napravi.

Varnostne funkcije

Varnostne funkcije Ledger Nano SLedger Nano S ima dva strojna čipa: ST31H320 & STM32F042

Eden ključnih razlogov za nakup strojne denarnice Ledger je ugled podjetij glede varnosti. Denarnice strojne opreme za kriptovalute so kot bančni računi – vsebujejo popoln dostop do sredstev in potrebujejo varnost bančnega razreda. Ledger Nano S vsebuje dva strojna čipa:

  • Varni element: ST31H320 (varno) je neodvisno certificirano CC EAL5 + in hrani zasebni ključ ter podpisuje transakcije
  • Operacijski sistem: STM32F042 chip je odgovoren za lastniški operacijski sistem Ledger BOLOS.

Varni elementi so ločeni deli strojne opreme (drugi nivo varnosti) z lastnim pomnilnikom in omejeno funkcionalnostjo, ki jih hekerji ne morejo kršiti.

Tudi če bo vaš računalnik vdrl ali ogrožen, bo Ledger vseeno varoval vaše kriptovalute. Izbrali so naprave, kot sta Trezor One in Trezor Model T nimajo varnih elementov in imajo samo en sloj varnosti.

Nano X in Nano S sta tudi edini denarnici strojne opreme za kriptovalute na trgu, ki sta prejeli CSPN (varnostno potrdilo prve stopnje) certificiranje izdala ANSSI (Nacionalna agencija za varnost informacijskih sistemov). Shema potrjevanja ocenjuje več vidikov varnosti naprave, vključno s požarnim zidom, identifikacijo, preverjanjem pristnosti in vdelano programsko opremo, tako da jo prenaša skozi več scenarijev napada.

Podobno kot Nano X lahko tudi uporabniki zaščitijo svoja sredstva s kodo PIN in geslom. Koda PIN je namenjena praviloma odklepanju naprave, da jo lahko uporabite. Medtem ko lahko poleg primarne kode PIN nastavite tudi denarnice, zaščitene z geslom.

Recimo, da vam grozi, da boste odklenili svojo napravo, lahko jim boste dali kodo PIN za dostop do denarnic z manj sredstev. Medtem je večina kripto sredstev v denarnicah, zaščitenih z geslom.

Z različico vdelane programske opreme 1.6., varnost Nano S je bila še izboljšana.

  • Naključni vrstni red števk in simbolov za vnos kode PIN. Drugi ljudje torej ne morejo več uganiti vaše kode PIN tako, da preštejejo, kolikokrat kliknete gumbe.
  • Čip operacijskega sistema naprave bo posodobil njen varni element. Ledger pravi, da bo to povečalo varnost postopka posodobitve in izboljšalo uporabniško izkušnjo.
  • Dodano tresenje zaslona in delna averzija zaslona. Ta posodobitev je bila Ledgerjev odgovor na komentarje, da bodo hekerji morda lahko izmerili zaupne podatke, prikazane na zaslonu OLED naprave, z merjenjem porabe energije. Spodaj sta dve sliki, ki prikazujeta porabo energije naprave pred in po posodobitvi vdelane programske opreme.

Pred posodobitvijo vdelane programske opremePred posodobitvijo vdelane programske opreme. Poraba energije je v predvidljivem vzorcu. Po posodobitvi vdelane programske opreme. Poraba energije je v nepredvidljivem vzorcu in prikaz kode PIN je obrnjen.

Z uporabo naprave po posodobitvi ugotavljamo, da je nemogoče več vnašati številk PIN kode po vrsti, nekoliko neprijetno. Vendar pa je pri kriptovalutah varnost vedno na vrhu nad udobjem. In z dodano delno inverzijo zaslona to vidimo Ledgerjev program nagrajevanja ni le PR stunt. Ledger je dejansko preučil vloge in naredil varnostne izboljšave, tudi če je bil predlagani vdor le hipotetičen.

Ledger kramp?

Julija 2020 Ledger potrjeno so utrpeli kršitev podatkov, pri čemer je nepooblaščena tretja oseba dostopala do Ledgerjeve zbirke podatkov o elektronskem poslovanju in trženju. Posledično je bilo izpostavljenih približno 1 milijon e-poštnih naslovov. Poleg tega je imelo 9500 strank še dodatne informacije, kot so njihova imena in priimki, poštni naslov, telefonska številka in naročeni izdelki.

Ledger je zadevo prijavil oblastem in z njo sodeluje Orange Cyberdefense raziskovati.

Po kršitvi podatkov so uporabniki poročali o prejemanju lažnih e-poštnih sporočil in besedil z zahtevo, da prenesejo novo različico programske opreme Ledger. Če uporabniki kliknejo povezavo v e-poštnem sporočilu, bodo preusmerjeni na ponarejeno klonirano različico spletnega mesta Ledger. Če uporabniki nato prenesejo »posodobitev«, ki je v resnici zlonamerna programska oprema, bo od uporabnikov zahteval besedno zvezo za obnovitev svoje knjige. Vneseni stavek za obnovitev nato napadalec uporabi za obnovitev uporabniške denarnice in pošiljanje uporabnikovih kriptovalut v denarnico napadalca. Za popolno razlago o kako deluje phishing napad, glej poročilo podjetja Kraken.

e-poštno sporočilo z lažnim predstavljanjemE-poštno sporočilo z lažnim predstavljanjem, poslano z naslova [email protected] (Zasluga za sliko: Kraken)

Zato je bil ta incident prej “kršitev podatkov” in ne “kramp”. Še pomembneje pa je, da ta kršitev ni imela nobene povezave ali vpliva na strojne denarnice Ledger ali aplikacijo Ledger Live. Kriptovalute, shranjene v napravah Ledger, niso bile nikoli ogrožene.

Še pred posodobitvijo vdelane programske opreme je Nano S dosegel popolne ocene varnosti in ugotavljamo, da vdor ne vpliva na samo napravo Ledger, zato naši rezultati ostanejo nespremenjeni.

5/5 varnostna ocena

Večvalutna podpora

Podprti kovanci na Ledger Nano SPodprti kovanci na Ledger Nano S.

Ledger ima eno najrazličnejših podpor za različne kriptovalute, kot so NEO, Vechain in Monero. S svojo odprto politiko projektnih skupin za razvoj so Ledger Nano S podpira več kot 1100 različnih sredstev. Veliko teh sredstev, kot sta Vechain ali NEO, ni mogoče najti pri tekmecih, kot sta Trezor Model T ali KeepKey, zaradi česar je Ledger edina strojna denarnica, ki je na voljo za številne kovance..

Ena od začetnih slabosti Nano S je bila ta, da je bilo v napravo mogoče namestiti le 2-3 aplikacije. Vendar NOVO Različica vdelane programske opreme 1.6 objavljeno 13. novembra 2019, lahko uporabniki zdaj namestijo 5–11 aplikacij (odvisno od vrste nameščene aplikacije). To bo zagotovo odgovorilo na molitve številnih povprečnih imetnikov kriptovalut, ki imajo na splošno približno 5-10 različnih kovancev.

Če še vedno potrebujete več aplikacij, lahko to omejitev odstranite tako, da odstranite aplikacije, ki se ne uporabljajo, in jih znova namestite v prihodnosti. Z odstranitvijo aplikacij kovancev ne boste izbrisali – ohranili se bodo vsi podatki o računu. Novo izdani Ledger Nano X odpravlja to težavo s povečanjem notranjega pomnilnika na 2 MB.

Ledgerjeva posodobitev vdelane programske opreme je neposredno odpravila pomembno pomanjkljivost v sistemu Nano S. Čeprav Nano X še vedno ne more premagati v smislu multivalutne podpore, bo posodobitev zagotovo dovolj dobra za vašega tipičnega trgovca s kriptovalutami. Iz tega razloga damo palce gor in smo za večvalutno podporo povečali rezultat s 4/5 na 4,5 / 5.

4,5 / 5 multivalutna podpora

Oblikovanje strojne opreme

Zaslon Ledger Nano SLedger Nano S v primerjavi z Nano X

Ledger Nano S ima dva strojna gumba, ki se nahajata na vrhu naprave. Ta dva gumba nam omogočata dostop do menijev (pridržite oba gumba), izbirate (pritisnete oba gumba) in celo vnesete obnovitvene fraze (za pomikanje uporabite gumbe). Ugotovili smo, da je vnos PIN-ov in opozorilnih stavkov dolgočasen samo z dvema gumboma – morda bi lahko pomagal zaslon na dotik ali dodatni gumbi.

Z novo posodobitvijo 1.6 ima Ledger Nano S izboljšan uporabniški vmesnik zaslona, ​​kjer je celoten naslov kriptovalut prikazan brez drsenja. To omogoča lažje preverjanje ciljnega cilja. Nano S za polnjenje in povezavo z računalnikom uporablja vmesnik USB micro-B.

3,5 / 5 za oblikovanje strojne opreme

4/5 enostavnosti uporabe

Zakaj uporabljati Hardware Wallet

Pri tradicionalnih valutah ste vi, uporabnik, najpomembnejša oseba. Če ste kdaj izgubili svojo bančno kartico, se lahko vedno obrnete na banko z nekakšno identifikacijo in zahtevate dostop do svojega računa.

Kriptovalute pa ne skrbi za fizično osebo, temveč za zasebni ključ, povezan z denarnico. Zasebni ključ se uporablja za preverjanje računa in transakcij. Vsakdo, ki ima dostop do tega ključa, lahko pošlje sredstva, zato ga morate hraniti na varnem. Druga stvar je, da transakcij s kriptovalutami ni mogoče razveljaviti.

Denarnice za strojno opremo vas lahko zaščiti pred temi stvarmi. Dodajo dodaten nivo varnosti s shranjevanjem zasebnega ključa na sami napravi. Edini način, da bi ga vdrli, bi bil fizični dostop do denarnice strojne opreme ali z varnostno kopijo.

Ledger Nano S se splača leta 2020?

Ledger Nano S je najcenejša strojna denarnica s samo 59 USD. Čeprav je to najcenejša naprava, ima vrhunsko zaščito z zaščitnim elementom CC EAL5 + (varnost vojaškega razreda). Ta naprava je odlična za vse kriptovalute HODLer, ki nimajo veliko različnih sredstev.

Ena manjša slabost Nano S je, da je nova vdelana programska oprema 1.2.4-5 in posodobitev aplikacije Ethereum (Ethereum 1.6.0) na voljo samo na Ledger Nano X. Te posodobitve bodo uporabnikom omogočile, da izpeljejo javni ključ Ethereum 2.0 in potrdijo da umik javni ključ, uporabljen v pogodbi o vlogi, dejansko pripada tej napravi.

Vendar ekipa Ledger dela na integraciji za Nano S.

Ledger ohranja podporo za Nano S in uporabnikom kaže, da je naprava še vedno pomembna tudi pri novejšem Nano X. Zato je jasno, da Ledger še vedno pričakuje, da bodo kupci Nano S resno razmislili o napravi, ki si jo je treba zaslužiti celo leta 2020.

Ocenil 16. maja 2019 Michael Gu

Michael Gu posodobil 23. aprila 2020 o funkcijah vložka in posodobljenem povzetku mnenja

Angela Wang posodobila 13. maja 2020 o najnovejših popustih.

Angela Wang posodobila 18. maja 2020, da odraža najnovejše cene.

Angela Wang posodobila 22. novembra 2020 o najnovejših funkcijah

Ledger Nano S je v prodaji za 59 USD.

KLIKNITE SPODAJ ZA NAKUP!

Z našim vodnikom se naučite, kako pravilno nastaviti Ledger Nano S.

{ "@context": "http://schema.org/", "@type": "Izdelka", "blagovno znamko": "Ledger", "ime": "Ledger Nano S", "slike": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/07/Ledger-Nano-S.jpg", "opis": "Ledger Nano S je najbolj priljubljena denarnica za strojno opremo za kriptovalute (več kot 1,4 milijona prodanih enot).", "pregled": { "@type": "Pregled", "naslov": "Pregled Ledger Nano S (2019): še vedno vredno?", "ime": "Ledger Nano S", "opis":"Ledger Nano S je najbolj priljubljena denarnica za strojno opremo za kriptovalute (več kot 1,4 milijona prodanih enot).", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/ledger-nano-x-review/", "reviewBody": "Ledger Nano S je najbolj priljubljena denarnica za strojno opremo za kriptovalute (več kot 1,4 milijona prodanih enot). Nano S je najbolj varna in cenovno dostopna možnost za shranjevanje kriptovalut. Ta pregled vam bo pomagal, da se odločite, ali je Ledger Nano S prava denarnica za strojno opremo, ki preučuje elemente, kot so varnost, dizajn, mobilnost in podprti kovanci. Letos je Ledger izdal nov model, imenovan Ledger Nano X. Vendar Nano S ni zastarel – zdaj ima cenejšo ceno 59 dolarjev.", "datumObjavljeno": "2019-06-30", "reviewRating": { "@type": "Ocena", "ratingValue": "4.25", "najslabša ocena":"0", "bestRating": "5." }, "avtor": { "@type": "Oseba", "ime": "Michael Gu" }, "založnik": { "@type": "Organizacija", "ime": "Boxmining", "logotip": { "tip": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "ponudbe": { "@type": "Ponudba", "priceCurrency": "ameriški dolar", "cena": "59", "url":"https://shop.ledger.com/?r=428b&sledilnik = wnsr" }}

Specifikacije izdelka (tehnične specifikacije)

Specifikacije izdelka Ledger Nano S:

Procesorji ST31H320 (varno) + STM32F042.
Kompatibilnost 64-bitni namizni računalnik (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux) brez ARM procesorjev. Združljiv tudi s pametnimi telefoni (iOS 9+ ali Android 7+) prek kabla OTG.

Konektor

USB mikro-B
Varnostno potrdilo CC EAL5+
Velikost Velikost: 56,95 mm x 17,4 mm x 9,1 mm

Teža: 16,2 g

Podprta sredstva 1100+ Podprta sredstva

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me