Glasilo št. 14

Rdeče zastave tedna

Vrednost DeFi (Trezorji v vrednosti $ VALUE) so podobno izkoriščanju posojila v višini 6 milijonov dolarjev, podobno kot pri Harvest

Če ne bi bilo nedavnega rallya Bitcoinov, bi to lahko poznali kot sezono kramp. Vse več projektov, zlasti na področju decentraliziranega financiranja (DeFi), je napadenih in nobena pametna pogodba ni več varna.

14. novembra ob 10.45 EST, nekaj ur po izidu Vault Phase 2, ki je bil na Twitterju proslavljen kot “najvišja varnost, najboljši donos in največja skupnost“V kripto, kompleksno“ dvojno ”flash posojilo napad izkoristil trezor MultiStables v Protokol ValueDefi. V tem, kar je bilo kasneje opredeljeno kot eden najbolj zapletenih napadov v DeFi, je heker uporabil dve hitri posojili, z Aave in Uniswap, da bi ukradel 6 milijonov USD.

Post-Mortem Članek ekipa je pojasnila, kaj se je zgodilo: napad je z bliskovnim posojilom Aaveu vzel 80.000 ETH, kupil 116 milijonov DAI in 31 milijonov USDT, v Sef položil 25 milijonov DAI, vrnil 24 milijonov mvUSD in zamenjal 91 milijonov DAI in 31 milijonov USDT do USDC. Nato so bili mvUSD umaknjeni iz DAI, 80k ETH in pristojbine pa vrnjeni Aave. Nazadnje je bilo 33 milijonov DAI odkupljenih, dva pa poslana nazaj v Deployer (kot so se v zadnjem času zgodili drugi časi). Krivec je to storil tako, da je izkoristil ranljivosti v trezorjih Value DeFi.

Izvorni dolar ($ OUSD) je v napadu z bliskovnimi posojili izgubil milijone

Tri dni kasneje je bil na vrsti napad na prvotni dolar ($ OUSD).

The Projekt stabilnega poslovanja, ki ustvarja donos utrpel izgubo sredstev v višini 7 milijonov dolarjev, Od tega so milijon dolarjev položili ustanovitelji, zaposleni in samo podjetje Origin. Skupina še vedno preučuje, kako natančno je bil izveden napad, vendar sumijo, da je bila korenina napada hitra posojila.

Domnevno naj bi heker po napadu prodal nekaj ukradenih OUSD, DAI in ETH na Uniswap in Sushiswap. napadalec tudi umiva ukradena sredstva s pomočjo RenBTC.

Podrobno razlago eksploatacije si lahko preberete v tej posodobljeni različici Članek ekipa Origin.

To je bil peti hitri napad na posojilo za Defi v zadnjem mesecu, po Harvest Finance, Akropolis, CheeseBank in Value.

Na splošno je po mnenju CipherTrace, Doslej je bilo v letu 2020 vdoru Defi pripisanih približno 100 milijonov dolarjev.

Crypto Exchange Liquid pravi, da so podatki o uporabnikih verjetno izpostavljeni varnostni kršitvi

Kot uradno potrjena, kripto izmenjava Tekočina kot je bil vdran 13. novembra.

Napad je bil v tem, da je eden od ponudnikov gostovanja napačno prenesel nadzor računa in domeno zlonamernemu igralcu, ki je dobil dostop do nekaterih notranjih e-poštnih računov. Ta kršitev je povzročila izpostavljenost uporabniških podatkov. Kot so navedli:

»Verjamemo, da je zlonamerni igralec lahko pridobil osebne podatke iz naše uporabniške baze podatkov. To lahko vključuje podatke, kot so e-pošta, ime, naslov in šifrirano geslo. Nadaljujemo z raziskovanjem, ali je zlonamerni igralec dobil dostop tudi do osebnih dokumentov, predvidenih za KYC, kot so osebni dokument, selfi in dokazilo o naslovu, in bomo posodobili informacije po zaključku preiskave. “

To bi lahko vodilo do kraje identitete, neželene e-pošte in poskusov lažnega predstavljanja. Čeprav ekipa ne verjame, da bi predstavljala takojšnjo grožnjo za njene uporabnike, predlagajo, da “vse stranke Liquid čim prej spremenijo geslo in poverilnice 2FA”.

Kmetijstvo UNI se konča … kaj se zgodi naprej?

Ko se je kmetovanje $ UNI načrtovano končalo 17. novembra, so bila ugibanja o prihodnji ceni $ ETH in žetona Uniswap nastajajoče, in prvi Uniswap Community Call ni uspel določiti nobene natančne odločitve o prihodnjih korakih platforme. V štirih bazenih, ki so dobivali nagrade UNI (ETH-DAI, ETH-USDC, ETH-USDT, ETH-WBTC), je bilo zaklenjenih več kot 2 milijardi USD; ves denar, ki mu je bilo namenjeno, da se vrne nazaj na trg. Ker je bila cena ETH v srednjih $ 300 pred začetkom kmetovanja septembra, so se mnogi bali neizbežnega odlagališča, saj bi ga ljudje zamenjali s stabilnimi kovanci ali bolj privlačnimi altcoin-i. Cena ni bila edina skrb Uniswap-a, saj je ves ta združeni denar pomenil zelo počasno drsenje tudi na Dexu.

Če želite izkoristiti trenutek, Sushiswap ($ SUSHI) napovedal povečanje nagrad za iste štiri skupine na njihovi platformi. Natanko eno uro kasneje je Hayden Adams (izumitelj Uniswap-a) predstavil novega snubitev nadaljevati z nagradami še dodatna 2 meseca pri polovici stopnje porazdelitve geneze. Predlog zdaj čaka na fazo preverjanja soglasja, preden se kmetovanje lahko ponovno zažene 4. decembra.

Zamenjajte in odstranite TVLSushiswap in Uniswap TVL (kreditna slika: DeFi pulz)

Medtem je, kot lahko opazimo na naslednji sliki, Uniswap TVL občutno upadel na stroške Sushiswap-a, ki se je povečal in dosegel podobno neto vrednost kot njegov glavni konkurent.

Bitcoin nadaljuje svoj rally

Po ameriških volitvah, četudi je rezultat še vedno sporen, $ BTC nadaljuje svoj rally, kot da mu ne bi bilo vseeno. V zadnjih dneh je njegova tržna kapitalizacija dosegla celo ATH v višini 350 milijard dolarjev, kar je preseglo prejšnjo najvišjo vrednost 16. decembra 2017 (zaradi inflacije v BTC v dolarjih, tudi če cena ni ATH, je v obtoku več kovancev kot pred tremi leti, kar je povzročilo višja tržna kapitalizacija). Cena trenutno presega 18.000 USD! Končno!

Grafikon cen BitcoinovGrafikon cen Bitcoinov (kreditna slika: Coingecko)

Ker je BTC v zadnjem času naraščal, bi lahko stavili, da bodo tudi mediji začeli pokrivati ​​novice, in prav to se je zgodilo. Videli smo BBC, CNBC-jev Fast Money, CNN in še veliko več intervjuvanja s “strokovnjaki” in ugibanj o naslednjem ATH, skupaj z veliko starih in novih memov, ki jih delimo povsod. S široko pokritostjo in več trgovci na krovu, ki se bojijo, da jih ne bi zamudili (kripto storitev Paypal doseženo 25 milijonov dolarjev obsega trgovanja v prvem mesecu od lansiranja) bi to lahko pomenilo, da se (lokalni) vrh približuje?

Medtem ko se je vse to dogajalo, se zdi, da stvari za kitajske rudarje niso tako dobre. Wu Blockchain poroča, da se 75% anketiranih rudarjev trudi plačati račune za elektriko. To je posledica omejitev, ki jih kitajska vlada uporablja za kripto, zaradi česar je zelo težko kupovati in prodajati v CNY. Številni rudarji so videli, da so jim zamrznili bančne kartice ali ugasnili stroje, ker niso imeli gotovine za plačilo računa za elektriko.

Zato obstajajo tudi ugibanja, da tega velikega rallya ni spodbudilo le povečanje povpraševanja, ampak tudi zato, ker se je odlagališče rudarjev, ki ustvarja stalen prodajni pritisk, upočasnilo.

Kakšne vilice Bitcoin gotovine?!

15. novembra Bitcoin Cash ($ BCH) je bil nadgrajen, kot je določil načrt.

Ta posodobitev je vsebovala trdo vilico, ki je verigo razdelila na dva, BCHN in BCHA po bloku # 661647. Razlog, zakaj se to dogaja, je nesoglasje glede trenutnega stanja verige blokov med Bitcoin Cash Node in Bitcoin Cash ABC skupnostmi po zavrnjeni predlogi Amauryja Secheta (ABC). Zdi se, da bo $ BCHN prevladujoči del, saj je 80% rudarjev pokazalo podporo pred delitvijo in je zdaj 667 blokov naprej.

To ni prva vilica za BCH, saj je bila sama rezultat Bitcoina vilice leta 2017.

Kako napreduje dirka z vložki ETH2?

Manj kot teden dni pred iztekom roka je ETH, postavljen na glavnem omrežju Ethereum 2, manj kot polovica tistega, kar je potrebno za sprožitev faze Beacon 0. Kot pričakujejo številni viri, skupnost pričakuje odločno povečanje stopnje vlog v zadnji dnevi pred iztekom roka. Če bodo minimalne zahteve izpolnjene do 24. novembra, bo ETH2 zaživel 1. decembra, sicer pa se samodejno zažene 7 dni po doseženi meji.

V nedavnem AMA, Danny Ryan, glavni raziskovalec pri fundaciji Ethereum, je odgovoril na zaskrbljenost uporabnikov glede možnosti neuspešnega zagona. Ryan pravi, da ima Fundacija rešitev, ki je prilagoditi prag na približno 100k + ETH, kar se jim zdi zadostno. Tako se izognete puščanju založenega ETH. Ryan je tudi opozoril, da bodo tisti, ki so vložili vloge, dobili velike nagrade za te zgodnje posvojitelje. Njihov Stran Github podrobneje pa tudi o drugih alternativah.

Tukaj je 5 stvari, ki jih morate vedeti o ETH 2.0

Preberite tudi več o tej dirki in njenih potencialnih posledicah:

Ali se bo Ethereum 2.0 (ETH) uspešno zagnal?

Borza OKEx končno nadaljuje dvige!

Več kot en mesec po Borza Okex se je odločila, da bo ustavila vse dvige kriptovalut, je ekipa pravkar napovedala, da se bodo operacije znova odprle 27. novembra ali prej. Zagotavljajo tudi, da je 100% sredstev uporabnikov na varnem.

The uradno obvestilo je potrdil, da eden od imetnikov zasebnih ključev Okexa sodeluje z oblastmi v primeru, ki nima nič skupnega s samo borzo. Navedli so, da čeprav je “OKEx vedno uporabljal varnostni mehanizem za imetnike zasebnih ključev, da bi zagotovil, da lahko vsak imetnik zasebnega ključa sproži aktivacijo varnostnega ključa v primeru dolgotrajne onesposobljenosti, kot je smrt ali izguba spomina”, poseben scenarij jih je ujel, ker ni bila pripravljena nobena strategija.

Pomembne kampanje zvestobe bodo objavljene v znak zahvale skupnosti.

Tu sledite zgodbi o razvoju OKEx.

Boxmining dogajanje: Intervjuji, darila in še več!

  • Zakaj potrebujemo zasebnost in skaliranje na verigi blokov? Zasebnost je naslednji velik preskok za tehnologijo veriženja blokov, ki se lahko uporablja za omogočanje anonimne izmenjave podatkov, izmenjave brez vnaprejšnjega izvajanja in resnične zamenljivosti žetonov. S profesorjem Dawn Song smo se pogovarjali o potrebi po pametnih pogodbah, ki varujejo zasebnost, in o tem, kako se to izvaja naprej Oazni protokol ($ ROSE): https://youtu.be/JQzKKOV_ycA

  • Po mesecih dela je naša NOVO PREDLOŽENA spletna stran odprta !! https://boxmining.com/
  • Z ekipo DuckDao fantastično sodelujemo, da dobimo priložnost (po našem mnenju) najboljši NFT EVER!

&# 128525; Ponovno pošljite sporočilo WIN !!&# 128081;

PRIDRUŽITE SE NAJVEČJI ������ zbiralni igri: NAGRADNI sklad v vrednosti 200.000 USD vam je prinesel @duck_dao

Podrobnosti&# 128073;https://t.co/5ZFDXUtRBm

Razdajanje najbolj redke kartice

1x&# 129332; �������� Boxmining&# 128640;

15x “Stratos” kartice

1) Retweet

2) Označi 3 prijatelje

3) Etični naslov#duckdaohunters pic.twitter.com/Tnq3LbRIRp

– Boxmining (@boxmining) 18. november 2020

Prihajajoči dogodki

* Vsi časi so v UTC, razen če ni drugače določeno

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me